English

کارشناس مسائل آمریکا در گفت و گو با خبرگزاری موج؛

بازار بورس و ارز ایران به مذاکرات هسته ای شرطی شده است

تحلیلگر مسائل آمریکا گفت: در شرایطی که بازار بورس و ارز ایران به مذاکرات هسته ای شرطی شده است، مسئولین باید جلو عملیات روانی طرف مقابل را در روند گفتگوها بگیرد.

بازار بورس و ارز ایران به مذاکرات هسته ای شرطی شده است

فؤاد ایزدی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره اختلاف مواضع بین ایران و آمریکا بر سر غنی سازی و سرنوشت مذاکرات هسته ای گفت: زمانی که بحث مذاکرات مطرح شد، ترامپ اعلام کرد تنها چیزی که ایران نباید داشته باشد، بمب اتم است. در همین رابطه ما هیچ کارشناس آمریکایی یا غیرآمریکایی نداریم که معتقد باشد با غنی سازی ۳.۶۷ درصد می توان بمب اتم ساخت. برای ساخت بمب نیاز به غنی سازی بیش از ۹۰ درصد احتیاج است. از این جهت اگر اظهارات ترامپ ملاک باشد، مشکلی برای رسیدن به توافق وجود ندارد. چون آنچه خط قرمز ماست غنی سازی محدود برای استفاده صلح آمیز هسته ای است و در مقابل، ترامپ هم خواسته است ایران سلاح هسته ای نداشته باشد؛ وقتی با آن درصد پایین غنی سازی هم امکان ساخت بمب نیست، پس عملاً مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: ولی در باطن امر، افراد دیگری در آمریکا اعلام کردند ما باید الگوی لیبی را در ایران اجرا کنیم. داستان هسته ای در واقع بهانه ای برای ضربه زدن به ایران است. به همین دلیل مذاکرات دچار مشکل شده و حرف و عمل آمریکایی ها متفاوت است. این اتفاق جدیدی هم نیست. پیشتر هم ترامپ از برجام خارج شده بود.

تحلیلگر مسائل آمریکا تأکید کرد: وزیرخارجه ایران و مسئولین کشور کارهای مختلفی دارند و طبق توصیه رهبری، مذاکرات هسته ای یکی از ده ها کاری است که وزارت خارجه باید انجام دهد. ولی در عمل به دلیل هیاهوی داخل کشور در خصوص این گفتگوها، مذاکرات تبدیل به کار اصلی این وزارتخانه شده است. زمانی که طرف مقابل هنوز توافق نکرده، بد عهد است، لذا کشور باید در جایی متوجه شوند این گفتگوها اتلاف وقت است. وقتی طرف مقابل می خواهد با اینکار با بازار بورس و ارز ایران بازی کند و عملیات روانی انجام دهد، کشور باید تصمیم بگیرد این روند را متوقف کند. ضمن اینکه جامعه ما نسبت به مذاکرات شرطی شده است. در دولت قبلی رئیس جمهور آب خوردن را هم به مذاکرات مرتبط دانست که این نگاه هنوز هم اصلاح نشده است. از این رو خوش بینی ها افراطی به مذاکرات باید برطرف شود.

 

تحریم های بانکی و نفتی مربوط به کنگره است نه قطعنامه های سازمان ملل

ایزدی اظهار داشت: از ابتدا گزینه مکانیسم ماشه را برای استفاده، در برجام قرار دادند و در شرایط کنونی احتمال به کارگیری آن زیاد است. ولی باید به خاطر داشته باشیم که تحریم های نفتی و بانکی مربوط به کنگره آمریکاست و نه سازمان ملل. با اینحال کشور باید راهکارهایی داشته باشد که این سازوکار فعال نشود، زیرا اتفاق خوبی نیست.

 

پزشکیان باید در نامه ای  اعلام کند فعال شدن مکانیسم ماشه موجب خروج ایران از ان.پی.تی می شود

وی ادامه داد: برای مثال دفعه قبل که اروپا می خواست مکانیسم ماشه را فعال کند، روحانی در مسند رئیس جمهور، نامه ای نوشت و اعلام کرد اگر این اتفاق رخ دهد ایران هم از معاهده ان.پی.تی خارج خواهد شد. مشابه این کار را باید پزشکیان هم انجام دهد. البته ممکن است طرف مقابل هیاهو ایجاد کند که هدف ایران از این کار ساخت بمب است. ولی می توان اعلام کرد در این حالت هم نظارت و بازرسی های آژانس بین المللی اتمی به صورت داوطلبانه می تواند ادامه یابد. در هر صورت بند ۱۰ معاهده ان.پی.تی مجوز خروج برای اعضا درنظر گرفته و بنابراین در شرایطی می توان آن را استفاده کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه