English

محمود امتی‌:

ایران می تواند جایگزین مناسبی برای کانال سوئز باشد

نائب‌ رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی: انسداد موقت کانال سوئز توجه جامعه جهانی را به مسیر‌های جایگزین این آبراهه معطوف کرده است، که ایران در قالب دالان شمال- جنوب قطعا می‌تواند یکی از این مسیر‌ها باشد.

ایران می تواند جایگزین مناسبی برای کانال سوئز باشد

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، محمود امتی نائب‌ رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی بیان کرد: ایران گزینه مناسبی برای جایگزینی کانال سوئز است، کانال سوئز از دیرباز علاوه بر کالا‌های تجاری، مسیر انتقال انرژی بین آسیا و اروپا بوده است، اما اختلال اخیر در این کانال اهمیت مسیر‌های جایگزین را مضاعف و تلنگری به دنیا وارد کرد تا تجارت جهانی مسیر‌های دیگری را نیز انتخاب کند.

 انسداد موقت کانال سوئز توجه جامعه جهانی را به مسیر‌های جایگزین این آبراهه معطوف کرده است، که ایران در قالب دالان شمال- جنوب قطعا می‌تواند یکی از این مسیر‌ها باشد.

نائب‌ رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی در ادامه گفت: در حال حاضر کشور‌ها در روابط تجاری‌شان به دنبال این هستند که انرژی، به خصوص نفت را سریع تر، ارزان‌تر و راحت‌تر از خاورمیانه به اروپا انتقال دهند که در این زمینه مسیر ایران بسیار حائز اهمیت است.

وی در ادامه این نظر تصریح کرد: ایران از گذشته مسیر ارتباطی آسیا به اروپا بوده و بر سر چهار راه دالان‌های شرق به غرب و شمال به جنوب قرار داشته است، همچنین به تازگی ایران در آستانه پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا است که در آن پنج کشور ارمنستان، روسیه، قزاقستان، بلاروس و قرقیزستان عضویت دارند و این خود به خود مسیر دالان شمال به جنوب را تقویت کرده و باعث رونق این مسیر خواهد شد.

امتی تاکید کرد: راه اندازی دالان حمل و نقل شمال به جنوب، که در سال ۲۰۰۰ میلادی در تفاهمی بین ایران، هند و روسیه منعقد شد، سومین دلیل اهمیت مسیر جایگزین ایران به جای کانال سوئز است.

بعد از تجهیز بندر اقیانوسی چابهار توسط هند، این انگیزه تقویت شد که هند کالا‌های تجاری خود را از طریق چابهار به روسیه و روسیه کالا‌های تجاری و نفت خود را از این مسیر در حد چندین میلیون تن انتقال دهند.

نائب‌ رئیس هیئت مدیره با اشاره به سه مرکز تجاری آبی ایران افزود: اتصال بنادر ایران در خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر به بنادر روسیه در سن پترزبورگ و شمال اروپا از طریق زیرساخت‌های حمل ونقل کشورمان، جذابیت قابل توجهی برای خریداران و فروشندگان انرژی و یا کشور‌های وارد کننده و صادر کننده کالا دارد.

397951_253-400x280

امتی همچنین گفت: رونق و تقویت این مسیر الزاماتی دارد که یکی از ۲ شاخصه مهم آن فعال شدن دیپلماسی خارجی در تعاملات بین المللی و مناسبات اقتصادی با کشور‌های همسایه و رایزنی و سرمایه گذاری است و این اقدامات می‌تواند تاثیر بسزایی بر اهمیت و فعالیت این مسیر داشته و به دنیا این پیام را بدهد که آمادگی لازم برای فعال کردن این مسیر وجود دارد.

در صورت ارائه خدمات برتر ترانزیتی، رغبت به استفاده از این مسیر برای بسیاری از کشور‌ها بخصوص کشور‌های شمال اروپا ایجاد خواهد شد تا کالا‌هایی را که از مسیر چین و اقیانوس هند و کانال سوئز به اروپا می‌برند، از دالان شمال به جنوب و مسیر ایران منتقل کنند.

وی در خاتمه شاخصه این فرآیند را اینگونه بیان کرد: دومین شاخصه نیز آن است که ما باید در مبادی ورودی همچون بنادر جنوبی، بنادر شمالی و مسیر دریایی خزر به روسیه، مقدمات حمل و نقل ترکیبی جاده‌ای و دریایی قوی با سرویس‌های متعدد را راه انداخته و این اطمینان را به سایر کشور‌ها بدهیم که می‌توانیم سریع‌تر و ارزان‌تر کالا‌ها را حمل کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه