English

محمدحسین روشنک:

صادرات در خراسان رضوی در اسارت پنج چالش مهم است

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد بیان کرد: بخش تولید ما در این سال‌ها تضعیف شده و توان کافی برای ورود، بقا و توسعه در بازار‌های هدف و از همه مهم‌تر رابت با رقبایی که تکنولوژی را به تولیدات خود چاشنی کرده‌اند، ندارد.

صادرات در خراسان رضوی در اسارت پنج چالش مهم است

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، محمدحسین روشنک رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد همزمان با روز ملی صادرات اظهار کرد: در سبد تولیدات صنعتی کشور، کالای چندانی برای صادرات وجود ندارد؛ به طور مثال، نماد تولید ما، صنعت خودرو و لوازم خانگی است؛ اما از این دو صنعت، چه کالایی می‌توانیم صادر کنیم؟

روشنک با اشاره به مهم‌ترین مسائل پیش روی صادرکنندگان کشور و به ویژه خراسان رضوی در یکسال اخیر ادامه داد: درنظر گرفتن تعرفه‌های گمرکی ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی برای این صنایع و نیز، ممنوعیت واردات کالا‌های مشابه آنها، بدین معناست که ما فاقد صنعت صادرات محور هستیم؛ لذا اولین چالش، نبود کالای دارای مزیت برای صادرات است و تنها در بخش کشاورزی هنوز برخی محصولات مثل پسته، زعفران، گیاهان دارویی یا شماری از تولیدات صنایع تبدیلی و ... برای صادرات باقی مانده‌اند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد در ادامه این سخنان تصریح کرد: بخش تولید ما در این سال‌ها تضعیف شده و توان کافی برای ورود، بقا و توسعه در بازار‌های هدف و از همه مهم‌تر رابت با رقبایی که تکنولوژی را به تولیدات خود چاشنی کرده‌اند، ندارد.

وی با اشاره به دومین چالش صادرکنندگان ، به موضوع حمل و نقل تاکید کرد: متاسفانه ما سیستم مناسبی برای حمل و نقل کالا‌های صادراتی چه در بخش جاده‌ای و چه در حوزه ریلی نداریم و کسی نیز خود را مسئول فراهم کردن امکانات حمل و نقل برای صادرات نمی‌داند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد در ادامه متذکر شد: اجبار صادرکنندگان به پیمان‌سپاری ارزی، سومین مسئله پیش روی صادرکنندگان است و هیچ صادرکننده‌ای نیست که ارز خود را به کشور بازنگرداند؛ مشکل کنونی این است که دولت به صادرکننده دستور می‌دهد ارز را با قیمت تعیین شده به واردکننده یا دولت بفروشد.

روشنک افزود: اما توقع صادرکننده این است که ارز حاصل از صادراتش را به قیمت بازار به فروش برساند. در واقع، این پیمان سپاری ارزی به معضل صادرکنندگان، به ویژه افراد باسابقه و دارای تجربه در این حوزه تبدیل شده است و این افراد را از گردونه فعالیت تجاری خارج می‌کند.

وی یادآور شد: چهارمین مشکل پیش روی صادرکنندگان در یک سال اخیر، صادرات محور نبودن رویکرد‌ها و نگرش‌های نهاد‌های دولتی و عدم حمایت کافی از این حوزه بوده است و نرخ سود بانکی برای بخش صادرات با نرخ بخش خدمات یکسان است و دولت هیچ مزیتی برای صادرکننده قائل نشده است.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد افزود: از طرفی، از ادوار گذشته و به ویژه در دولت قبل، جوایز صادراتی به صادرکنندگان پرداخت نشده است. همین رویکرد‌ها خود بخش صادرات ما را تضعیف می‌کند. امیدواریم در دولت فعلی نگرش‌های پیشین، دستخوش تحولات اساسی شود و مسئولان به این باور برسند که تعالی اقتصاد در گرو پیوند خوردن بخش تولید با صادرات و حمایت مضاعف از ظرفیت‌های صادراتی کشورمان است.

وی در مورد پنجمین مشکل صادرات اظهار کرد: پنجمین چالش صادرکنندگان تورم در بازار داخل کشور است و وقتی بازار داخلی دچار تورم و گرانی مستمر است؛ کالایی برای صادرات باقی نمی‌ماند و مطلوب بودن وضعیت بازار داخل، لازمه بهبود وضعیت صادرات است و قیمت تمام شده تولید کالا نیز با توجه به روند گرانی مواد اولیه و نهاده‌ها رو به فزونی گذاشته.

روشنک در خاتمه خاطرنشان کرد: این‌ها باعث می‌شود تا قیمت تمام شده محصول بالا برود و دیگر مزیت صادراتی نداشته باشد و وقتی نرخ لبنیات در این یکسال ۸۰ درصد گران شده، چگونه می‌توان به صادرات محصولات این حوزه پرداخت؟ لذا لازم است ابتدا وضعیت تورم داخلی سروسامان یابد، تا شاهد به سامان رسیدن بخش صادرات نیز باشیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه