مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی:

آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور بزودی اصلاح می‌شود

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: اصلاح آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور، هفته آینده به وزیر ارائه می‌شود، اگر این اصلاح انجام شود، سالانه ۱۸۰ همت از هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

مشاغل سخت و زیان‌آور
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، مصطفی سالاری در جمع فعالان اقتصادی خراسان رضوی با تشریح وضعیت منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی بیان کرد: امسال ۱۵۰۰ همت هزینه داریم که ۱۲۰۰ همت آن مربوط به حقوق و مستمری است و حدود ۹۰ درصد از ۳۰۰ همت باقی‌مانده نیز صرف هزینه‌های درمان می‌شود.

وی ادامه داد: ماهانه ۱۲۵ همت هزینه داریم و به طور میانگین حدود ۱۲۰۰ همت درآمد بیمه‌ای داریم و اگر جنگ نبود، پیش‌بینی ما حدود ۱۳۰۰ همت درآمد بود. غیر از درآمد بیمه‌ای، حدود ۳۰۰ همت باید از روش‌های مختلف مانند سود سهام تأمین کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: فقط در بحث مزد واقعی، ۳۶۰ همت عدم وصول داریم؛ یعنی اگر حق‌بیمه را به اندازه مزد واقعی دریافت کنیم، کسری نخواهیم داشت. علت اینکه حق‌بیمه بر مبنای مزد واقعی دریافت نمی‌شود، این است که از ۳۳ سال بیمه‌پردازی، فقط چند سال آخر بر نرخ حقوق بازنشستگی اثر دارد. اگر تمام‌شماری با ضریب تورم انجام شود، کارگر خود خواهان پرداخت حق‌بیمه کامل خواهد شد.

وی افزود: نیمی از حق‌بیمه‌ای که دولت باید پرداخت کند مربوط به یارانه‌ها مانند کارگاه‌های تا پنج نفر و قالی‌بافان است. ما دولت را بیمه نکرده‌ایم و اتفاقاً دولت حق‌بیمه کارکنان خود را با نرخ کامل و بدون معافیت پرداخت می‌کند. دولت بدهکار شده و امسال ۱۸۵ همت اوراق و سهام داده است. اگر قانون را اجرا کنیم و دولت تعهدش را انجام ندهد، باید از کارفرما حق‌بیمه را بگیریم، در حالی که از نظر اجتماعی بیمه‌شدگان فاقد کارفرما توان پرداخت ندارند و باید وضعیت آنان را ملاحظه کنیم. اگر قانون را سخت‌گیرانه اجرا کنیم، به‌ضرر جامعه و بخش خصوصی است. تقریباً تمام تعهدات دولت را دریافت کرده‌ایم و در دوره دوساله قبل مدیریتم نیز وصول انجام شد. رئیس سازمان برنامه و بودجه اگر با حفظ سمت رئیس سازمان تأمین‌اجتماعی هم باشد، باز نمی‌تواند ۳۱۰ همت مطالبه تأمین‌اجتماعی را نقدی پرداخت کند.

سالاری با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: این موضوع دغدغه و درد ما نیز هست و واقعاً تأسف‌برانگیز است که به یک امتیاز تبدیل شده و در برخی موارد محل سوءاستفاده شده است. آسان‌ترین و کم‌استرس‌ترین مشاغل در دبیرخانه‌ها رأی می‌گیرند و ۱۰ سال زودتر بازنشسته می‌شوند، به‌گونه‌ای که در کشور ما امکان بازنشستگی در ۳۶سالگی وجود دارد.

وی تصریح کرد: در حال اصلاح آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور هستیم و هفته آینده آن را به وزیر ارائه خواهیم داد تا به دولت ببرد. اگر این اصلاح انجام شود، سالانه ۱۸۰ همت از هزینه‌های ما کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی ادامه داد: در بحث مستمری بازماندگان نیز مشکل داریم؛ به‌گونه‌ای‌که اگر پدر یک خانم فوت کند، فردای فوت پدر طلاق می‌گیرد و حقوق پدرش را به عنوان مستمری دریافت می‌کند و حتی حق اولاد هم می‌گیرد. بسیاری از این طلاق‌ها صوری است و هر روز گسترده‌تر می‌شود و حتی دیده شده ازدواج دختران جوان ثبت رسمی نمی‌شود تا مستمری قطع نشود. اگر این موارد را اصلاح کنیم، با نرخ امروز وضعیت درآمدی ما شدیداً مثبت خواهد شد.

سالاری افزود: در کجای دنیا ۵۰ درصد مستمری از محل سرمایه‌گذاری تأمین می‌شود. البته نرخ بازده سرمایه ما مطلوب نیست و دلایل مدیریتی را کتمان نمی‌کنم. اما ما چگونه شرکت‌دار شدیم؛ در زمان جنگ، دولت وجوه صندوق‌های بازنشستگی را برداشت و بعد از جنگ به‌جای آن وجوه، شرکت‌هایی به تأمین‌اجتماعی واگذار شد. این شرکت‌ها لزوماً مناسب نبودند و به فکر واگذاری هستیم، اما شرکت‌دارشدن ما حاصل اجبار و نبود راه بهتر برای وصول مطالبات بود.

وی تأکید کرد: اگر مطالبات خود از کارفرمایان در سراسر کشور را وصول کنیم، می‌توانیم ۶۰ درصد کسری‌ها را جبران کنیم. تاکنون با انعطاف برخورد کرده‌ایم و با این حال گلایه وجود دارد؛ اگر مر قانون اجرا شود، ممکن است بسیاری از کارگاه‌ها تعطیل شوند. در حال پیگیری اجرای تمام‌شماری، اصلاح لایحه مشاغل سخت و زیان‌آور، ساماندهی بازماندگان و اصلاح معافیت‌های دولت هستیم. همچنین به دنبال تسویه یکجای مطالبات از دولت هستیم و در جلسه سران قوا، درباره استرداد مدیریت بانک رفاه گفت‌و‌گو شد و فضای جلسه مثبت بود و آقای قالیباف نیز به‌نفع بازنشستگان حمایت جدی داشت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه