English

خراسان می‌تواند میزبان رویدادهای بین‌المللی نقالی و شاهنامه‌خوانی باشد

استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان، ظرفیت آن را دارد که با برگزاری رویدادها و همایش‌های بین‌المللی نقالی و شاهنامه‌خوانی، نقش پیشرو فرهنگی را در منطقه ایفا کند.

شاهنامه‌خوانی
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، غلامحسین مظفری در چهاردهمین جلسه «شنبه‌های گفت‌وگو»، به میزبانی اتاق اندیشه‌ورزی، با موضوع نقالی و شاهنامه‌خوانی اظهار کرد: در جلسات خصوصی، اداری و حتی غیراداری بارها گفته شده که خراسان به‌عنوان یک حوزه تمدنی و ما که امروز در مشهد و خراسان رضوی قرار داریم، با انتظارات و توقعاتی بالا مواجه هستیم. به یک معنا، هم مسئولیت و هم رسالتی سنگین بر عهده داریم؛ هم باید کارهای بزرگ انجام دهیم و هم با عقب‌ماندگی‌ها و غفلت‌هایی روبه‌رو هستیم که باعث شده داشته‌هایمان را فراموش کنیم و کمتر به آن‌ها توجه داشته باشیم.

وی ادامه داد: امروز از هر زاویه‌ای که به خراسان نگاه می‌کنیم، موضوع و ظرفیت وجود دارد. واقعیت این است که نه می‌توان توجیه کرد و نه توضیح اضافه لازم است؛ حتی برنامه مدون هم در این راستا نداشته‌ایم. همه‌چیز منوط به این است که با هم و در کنار هم یک تصمیم جدی بگیریم. ایران از خراسان و حوزه تمدنی خراسان و از مشهد امروز انتظار دارد و بدون تعارف، در سفرهایی که طی یک سال اخیر به کشورهای اطراف داشتیم، با وجود همه خط‌کشی‌های سیاسی و جغرافیایی، نگاه‌ها به خراسان و مشهد است و همه انتظار دارند اتفاقی جدی در اینجا رخ دهد.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: نکته‌ای که امروز باید به آن توجه کنیم این است که داشته‌های ما بسیار ارزشمند و گران‌سنگ است. سؤال اصلی این است که با این سرمایه‌ها چه کرده‌ایم و چه باید بکنیم. اینکه چند نفر، ده نفر یا صدها نفر در این استان فعال باشند کافی نیست؛ ما باید ده‌ها مکان برای نقالی و شاهنامه‌خوانی داشته باشیم. آرزو داشتم چنین برنامه‌هایی هر روز و هر هفته برگزار شود. حوزه نقالی باید در پارک‌ها و فضاهای مختلف گسترش پیدا کند و آغاز این مسیر باید از مدارس باشد. حتی اگر به‌لحاظ آیین‌نامه‌ای محدودیت‌هایی وجود دارد، کار فرهنگی سخت نیست و بسیاری از این موانع به دست خودمان قابل حل است.

مظفری افزود: جالب است که بسیاری از شخصیت‌های بزرگ، از عرفا و حکمای نامدار، در همین سرزمین مدفون هستند، اما خود ما چقدر برای آن‌ها کار کرده‌ایم؟ باید یک ساختار، سازمان و طراحی منسجم ایجاد کنیم که قائم به افراد نباشد. امروز ممکن است دور هم جمع شویم و گفت‌وگو کنیم، اما اگر این حرکت نهادینه نشود، فردا ممکن است به‌راحتی کنار گذاشته شود. از نظر من، با وجود داشتن بیش از هزار مسئله در استان، این حوزه یک اولویت است، چرا که اگر بخواهیم سایر مسائل را هم حل کنیم، مسیر آن از فرهنگ می‌گذرد.

وی گفت: ما دولتی‌ها اراده انجام کار را داریم، اما این شما هستید که تجربه و دانش دارید و باید مسیر را ادامه دهید. اگر قرار است نهادی شکل بگیرد، سازمان یا مجموعه‌ای ایجاد شود و فضا و امکاناتی نیاز است، باید نهادهای مردمی را قدرتمند و توانمند کنیم؛ همان‌گونه که در حوزه هیئت‌های مذهبی شاهد بودیم که بدون اتکای مستقیم به دولت، کار خود را پیش می‌برند. چرا نباید در خراسان چندین نهاد قدرتمند در حوزه نقالی و شاهنامه‌خوانی شکل بگیرد؟

استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت برنامه‌ریزی‌های فرهنگی عنوان کرد: خردسرای فردوسی در آستانه بیستمین سالگرد خود قرار دارد و این نشان می‌دهد که می‌توان مجموعه‌هایی مشابه ایجاد کرد. پیشنهاد من این است که از همین حالا برای سال آینده و برای ایامی که به روز فردوسی بزرگ منتهی می‌شود، رویدادهای ملی و حتی بین‌المللی طراحی کنیم و در طول سال، در همه لایه‌های فرهنگی از پژوهش گرفته تا شاهنامه‌خوانی و روایتگری، خروجی مشخص داشته باشیم. همچنین باید به هنرهای جدید مانند انیمیشن و فیلم توجه کنیم و بتوانیم از این ظرفیت عظیم، اقتصاد هنر را فعال کنیم.

مظفری اضافه کرد: دنیا برای خود تاریخ و داستان می‌سازد تا از آن درآمد ایجاد کند، اما ما همه این سرمایه‌ها را در اختیار داریم. خراسان ظرفیت بسیار بزرگی دارد؛ هم از نظر منابع انسانی و هم از نظر لایه‌های تمدنی. بزرگ‌ترین سرمایه ما همین داشته‌ها و همین افکاری است که شما در اختیار دارید. اگر این ظرفیت‌ها کنار هم قرار بگیرند، می‌توان کارهای بزرگی انجام داد. خراسان نه‌تنها باید مسائل خود را حل کند، بلکه می‌تواند در حوزه تمدنی و فرهنگی، باری از دوش کشور بردارد و در منطقه مسیری روشن ترسیم کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه