حدود ۹۰۰ هزار نفر از ایران به افغانستان از ابتدای تیرماه فرستاده شدند
در حالی که بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان ادامه دارد، وزارت امور مهاجران حکومت سرپرست طالبان اعلام کرد: از ابتدای تیر ماه سال جاری، بیش از ۹۴۶ هزار شهروند افغان از ایران، پاکستان و ترکیه به کشورشان بازگشتهاند.

به نقل از خبرگزاری صدای افغان (آوا) عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت امور مهاجران حکومت سرپرست طالبان در افغانستان ، با تأیید این آمار گفت: از ابتدای تیرماه، در مجموع ۹۴۶ هزار و ۱۱۷ نفر از مهاجران افغان از کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه وارد افغانستان شدهاند.
بهگفته وی، از این تعداد، ۹۱۸ هزار و ۳۶۴ نفر از ایران، ۲۴ هزار و ۲۳۸ نفر از پاکستان و ۹۸۳ نفر نیز از ترکیه به افغانستان بازگشتهاند.
این مقام حکومت سرپرست طالبان افزود: ۱۶۳ هزار و ۱۶۲ نفر از این مهاجران مجرد بودند و سایرین همراه با خانواده خود به افغانستان بازگشتند.
حقانی اعلام کرد: مهاجران پس از ورود، در اردوگاههای موقت، اسکان داده شدهاند و با همکاری نهادهای داخلی و بینالمللی، خدماتی از جمله کمکهای نقدی، غذایی و اقلام غیرغذایی دریافت کردهاند.
در کنار بازگشت مهاجران، سخنگوی وزارت امور مهاجران حکومت سرپرست طالبان اعلام کرد: ۶۸۸ تن از زندانیان افغان نیز در همین ماه از زندانهای پاکستان آزاد شده و به کشورشان بازگشتهاند.
بهگفته حقانی، بر اساس گزارش اداره انتقال مهاجران در منطقه سپینبولدک قندهار، شمار زیادی از این افراد با وجود داشتن مدارک قانونی، در پاکستان بازداشت شده بودند.
وی افزود: این زندانیان پس از بازگشت، کمکهای بشردوستانه دریافت کرده و به مناطق سکونت خود منتقل شدهاند.
در همین حال، عبدالله محمدی، عضو شورای مهاجران حکومت سرپرست طالبان در پاکستان، در گفتوگو با خبرگزاری آوا هشدار داد که اخراجهای اجباری میتواند بحران اجتماعی جدیدی در افغانستان ایجاد کند.
وی گفت: با آنکه سیاست کلی دولت پاکستان نسبت به مهاجران تغییر نکرده، در برخی شهرها برخورد با دارندگان مدارک قانونی کاهش یافته است؛ اما اخراج مهاجران فاقد مدرک در همه ایالتها ادامه دارد.
محمدی با اشاره به زندگی طولانی بسیاری از مهاجران افغان در ایران و پاکستان و سرمایهگذاریهای آنان، افزود: اخراج ناگهانی بدون فرصت کافی برای تسویه حسابهای مالی، ناعادلانه است. بسیاری از این افراد نمیتوانند در عرض چند هفته اموال خود را جمع کنند.
وی خواستار آن شد که روند اخراج مهاجران، تدریجی باشد و از نهادهای بینالمللی مانند سازمان ملل خواست با رایزنی با دولتهای ایران و پاکستان، روند بازگرداندن مهاجران را کُندتر و نظاممندتر کنند.
ارسال نظر