English

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در جمع اصحاب رسانه شیراز:

الگوی رسانه‌ای در کشور باید در ساختار نظام اسلامی تبیین گردد/ نباید در راستای به هم ریختگی فضا گام برداریم

امام جمعه شیراز در نخستین دیدار با اصحاب رسانه شیراز با تأکید بر پرداختن به الگوی رسانه‌ای در ساختار نظام اسلامی، اظهار داشت: آنچه که رسانه ها باید بر آن توجه ویژه ای داشته باشند نوع خبر رسانی است چرا که رسانه های امروزی مدل و الگوی رفتاری شان را از رسانه هایی می گیرند که در نظام غیراسلامی هستند.

الگوی رسانه‌ای در کشور باید در ساختار نظام اسلامی تبیین گردد/ نباید در راستای به هم ریختگی فضا گام برداریم

به گزارش خبرگزاری موج از فارس، آیت الله لطف الله دژکام در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه شیراز با تأکید بر پرداختن به الگوی رسانه‌ای در ساختار نظام اسلامی، اظهار داشت: آنچه که رسانه ها باید بر آن توجه ویژه ای داشته باشند نوع خبر رسانی است چرا که رسانه های امروزی مدل و الگوی رفتاری شان را از رسانه هایی می گیرند که در نظام غیراسلامی هستند لذا با توجه به اهمیت رسالت خبر رسانی و تأکید قرآن کریم در آیه 49 سوره حجر و فرمایش خداوند بر موضوع نبوت؛ عرض می کنم که نبی کسی است که اخبار آسمان را می آورد و به مردم می رساند حال آنکه قرآن تمام نیازهای بشر را در نظر گرفته است و اگر قرآن بخوانیم و آن را بفهمیم راهنما و راهگشای ما در مسیری که داریم خواهد بود.

وی ادامه داد: در خصوص اینکه "نبی" رسالت رساندن چه خبری را داشته است، گفت: خدا فرموده به مردم بگو که خدا غفور و رحیم است پس تأکید بنده بر این است که رسانه ها باید انتشار رحمت و ایجاد محبت در جامعه از یکدیگر پیشی بگیرند نه در انتشار غضب و جبر؛ لذا اگر رسانه ها صرفاً به جنبه منتقم بودن توجه کنند شاهد از هم گسیختگی در جامعه خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در فارس با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه هر وقت از رحمت سخن به میان آمد همه منسجم شدند و هر زمانی که از غضب صحبت شد آن جوابی که می خواستم نمی گرفتم، بیان داشت: لازم است تأکید بر مغفرت الهی در جامعه زیاد باشد اما متأسفانه کمتر شاهد این موضوع در رسانه ها هستیم.

امام جمعه شیراز افزود: سبقت رحمت بر غضب باید به ‌گونه ‌ای در رسانه‌ ها نمایان شود که ملت مورد هجوم بتوانند خود را جمع و جور کنند و متحد شوند.

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در جمع اصحاب رسانه شیراز

این استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر پرداختن به الگوی رسانه‌ای در ساختار نظام اسلامی، اظهار داشت: آنچه که رسانه ها باید بر آن توجه ویژه ای داشته باشند نوع خبر رسانی است چرا که رسانه های امروزی مدل و الگوی رفتاری شان را از رسانه هایی می گیرند که در نظام غیراسلامی هستند چون می گوییم آنها جلوتر از ما هستند لذا نگاه ها به آن سمت معطوف می شود و الگوبرداری ها نیز به همین شکل خواهد بود.

آیت الله دژکام در ادامه با بیان اینکه باید ببینیم ما کجای کار هستیم تصریح کرد: گاهی لازم است ما نگاهمان را کمی تغییر دهیم تا بدانیم درباره هر کسی چه باید بگوییم زیرا ما نظام مردم سالاری دینی را پذیرفته ایم و نباید توقع داشته باشیم که بر اساس سلایق شخصی گام برداشته شود.

وی با اظهار اینکه نباید شکل و ساختار را فراموش کنیم چرا که همه ما در یک قالبی به هم قول داده ایم که با هم کار کنیم، گفت: با برخی از جریان های سیاسی قوی که از نظر گفتمانی در مقابل دولت هستند صحبت کرده ام، نگاه آنها نیز این بود که ما باید الگوی تکمیل کننده باشیم نه اینکه بیاییم در راستای به هم ریختگی فضا گام برداریم.

نماینده ولی فقیه در فارس با اشاره به اینکه طیف وسیعی از جریان های سیاسی درباره اتحاد در اصول اتفاق نظر پیدا کرده اند؛ گفت: رقابت به سبک مردم سالارانه در جاهایی غیر از این اصول کلی و بر مبنای دموکراسی باید به گونه ای باشد که خدشه ای در چارچوب و قوانین اصلی وارد نشود.

امام جمعه شیراز به تفاوت دیدگاه الهی و انسان محور با دیدگاه غیر الهی اشاره کرد و گفت: نقش دولت در نظام اسلامی و غیر اسلامی متفاوت است، گویا در این نگاه انسان مدارانه ای که بعد از رنسانس در اروپا پیدا شد دولت جای خدا را هم گرفته است.

آیت الله دژکام اضافه کرد: علت اینکه در جوامع غیر اسلامی جای خدا و دولت عوض شده است را عدم وجود دیدگاه الهی عنوان کرد و افزود: خبرنگار و رسانه ما اگر بخواهد نقش دولت را اینگونه تبیین کند در تضاد با اصولی است که ذکر شد که متأسفانه به خاطر عدم تبیین نقش دولت در نظام اسلامی شاهد این مسئله هستیم.

وی به تصورات اشتباهی که در جامعه درباره امام جمعه وجود دارد اشاره و اعلام کرد: تصور عموم مردم این است که این شخص رئیس است بنابراین هر چه بخواهد می شود؛ بنده خودم را چنین کسی نمی بینم، ما باید این تصور اشتباه را اصلاح کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: اگر ما خدا پندار شدیم، یعنی خیال کردیم که یک مسئول همه کار می تواند انجام دهد و او را با خدا اشتباه گرفتیم، توقعات کاذبی ایجاد می شود به گونه ای که نه مردم و نه مسئولان از عُده آن بر نخواهند آمد لذا در جامعه برای هر فرد نقش، حدود و اختیاراتی تعریف شده که باید در همین چارچوب از او توقع داشت.

نماینده ولی فقیه در استان فارس، خاطرنشان کرد: 27 سال در دانشگاه معلمی کردم، بعضاً شاگردانم از اینکه امام جمعه هستم و بدون محافظ وارد دانشگاه می شوم متعجب می شدند و برایشان قابل باور نبود که امام جمعه ای تدریس کند.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه متأسفانه برخی رفتارها در جامعه باعث ایجاد فاصله بین مردم و مسئولین شده است که باید این القائات برطرف شود، اظهار داشت: اگر ما سر جای خودمان باشیم با مردم خیلی راحت تر تعامل خواهیم کرد و بسیاری از مشکلات موجود رفع خواهد شد.

آیت الله دژکام با تأکید بر اهمیت اجرای عدالت در جامعه گفت: روز گذشته در خطبه دوم نماز جمعه بر موضوع عدالت اشاره داشتم؛ گمشده ما عدالت است ولی سراغ تقسیمات کشوری و چیزهای دیگر می رویم.

وی  در ادامه با بیان اینکه بیایید به هم کمک کنیم تا مدیریت ها ارتقا پیدا کند، بیان داشت: باید سعی کنیم هر فردی در جای خود قرار بگیرد و نقش خودش را ایفا کند بعد برویم سراغش ببینیم آیا او مسئولیتی که بر عهده داشته را به درستی انجام داده یا نه.

نماینده ولی فقیه در فارس تصریح کرد: رسانه ها نگاه کنند ببینند تیترهایی که انتخاب می کنند موجب تفرقه افکنی می شود یا محبت و همدلی در جامعه را ایجاد می کند البته القای همدلی و وحدت در جامعه به این معنی نیست که افراد گفتمان خودش از نظر سیاسی را کنار بگذارد؛ لازم است مدلی ارائه دهیم که علاوه بر تفاوت در دیدگاه هایی که داریم در مسائل مشترک به همدیگر کمک کنیم.

امام جمعه شیراز خدا محوری، هنر ایجاد اقناع در مدیران، استمرار اطلاع رسانی و زیرکی را از جمله مواردی دانست که لازمه کار اصحاب رسانه است و گفت: خبرنگاران باید به دنبال حرف تازه باشند و کمک بدهند که مطالب تازه به مخاطبان برسد.

آیت الله دژکام  اظهار داشت: رسانه نباید بگوید که شانتاژ ایجاد می کنیم تا طرف مجبور شود جواب دهد چرا که بنده به نوبت خود اگر مصلحت نباشد جواب نمی دهم حتی اگر عزلم کنند لذا نباید برای هم جوسازی کنیم.

وی محور اصلی رسانه را صدق و درستی دانست و اظهار داشت: زمانی به رسانه اعتماد می شود که احساس راستی نسبت به او وجود داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در جمع اصحاب رسانه شیراز

امام جمعه شیراز اعلام کرد: در بحث روش های جذب مخاطب گاهی اوقات اشتباه می کنیم؛ بعضاً می گویند فلان کار را انجام بده تا مورد توجه عامه مردم قرار بگیری، اینکه من بخواهم نقش بازی کنم که مورد توجه قرار بگیرم خیلی زشت است چرا که در آوردن ادا کاربرد ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه