English

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:

کسری مرغ در مازندران نداریم/ باید مرغ در بازار با قیمت ۵۹۸۰۰ تومان عرضه شود

رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت: تنظیم بازار 59 هزار و 800 تومان قیمت مصوب برای یک کیلو مرغ گرم و 48 هزار تومان برای هر کیلو مرغ منجمد در نظر گرفت تا به دست مصرف‌کننده برسد و مازاد بر قیمت مصوب شامل تعزیر خواهد شد.

کسری مرغ در مازندران نداریم/ باید مرغ در بازار با قیمت 59800 تومان عرضه شود

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره آخرین وضعیت تولید مرغ، افزایش قیمت بی‌رویه و چگونگی کنترل و نظارت بازار هدف با اشاره به اینکه از استان‌های شاخص در عرصه پرورش، تولید و عرضه مرغ در سطح کشور هستیم، اظهار داشت: مازندران دارای زنجیره کامل مرغ در کشور بوده و مرغ اجداد گوشتی و کشتارگاه از تولید تا عرضه در بازار زنجیره کامل است.

وی با اشاره به اینکه حدود 12 درصد تولید گوشت سفید کشور به مازندران تعلق دارد، در نگاه آماری، ادامه داد: سال گذشته حدود 285 هزار تن گوشت سفید در مازندران تولید شد و 6 ماه نخست سال 1400 نسبت به سال جاری حدود 72 میلیون و 400 هزار قطعه جوجه‌ریزی شده ولی این آمار در سال 1401 به میزان 79 میلیون و 200 هزار قطعه جوجه می‌رسد که نزدیک به 7 میلیون قطعه جوجه در سال جاری بیشتر از گذشته توسط تولیدکنندگان و برنامه‌ریزان حوزه تولید گوشت سفید برای جوجه‌ریزی در مازندران برنامه‌ریزی شد تا شاهد رشد باشیم.

وی افزود: حدود 38 درصد جوجه یک‌روزه کشور در مازندران تولید و به کل کشور ارسال می‌شود و بنابراین کسری تولید جوجه در مازندران نداریم و مازندران جزء استان‌های شاخص در کشور است که نسبت به برنامه‌ریزی در حوزه جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ نسبت به دیگر استان‌ها جلوتر بوده و ممکن است استان‌های دیگر نسبت به مازندران انسجام و وفاق در برنامه، همراهی و همدلی همه تولیدکنندگان در حوزه تولید، جوجه‌ریزی و تولید گوشت را نداشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه در راستای تنظیم بازار مصرف تاکنون 12 هزار تن مرغ مازاد بر تولید در مازندران داشتیم که منجمد و ذخیره شد، گفت: مرغ منجمد 10 استان کشور توسط مازندران تأمین می‌شود و این استان شمالی تأمین کننده مرغ پایتخت است در حالی که روزانه حدود 250 تا 300 تن گوشت مرغ در استان تهران و میادین تره‌بار و کشتارگاه پایتخت توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه میانگین مصرف استان 200 تن در روز و در اوج روزهای پر مصرف تا 300 تن مصرف روزانه گوشت گرم و قطعه‌بندی شده است، بیان کرد: روز پنج‌شنبه گذشته 304 تن گوشت گرم وارد بازار مازندران شد همچنین یک هزار و 240 تن مرغ منجمد در برنامه داریم تا در هر شهرستان بر اساس کارگزار و مباشر تعیین شده بدون سقف توزیع داشته باشیم.

عنایتی بیان داشت: این امر نشان‌دهنده آن است که کسری گوشت گرم در شهرهای مازندران نداریم و اگر هم داشته باشیم با ورود گوشت منجمد و سرد با قیمت منطقی 45 هزار تومان درب سردخانه‌ها، این محصول با قیمت 48 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

عنایتی با اشاره به اینکه گوشت منجمد مرغ به فراوانی در مازندران یافت می‌شود، یادآور شد: نسبت به سال گذشته در مازندران بیشترین جوجه‌ریزی انجام شد و هیچ کسری در تولید نداریم و اتفاقاتی طی روزهای گذشته در بازار به وجود آمد که باعث ایجاد بی‌نظمی شده که حاصل فعالیت دلالان و واسطه‌گران فرصت‌طلب است.

وی با اعلام اینکه در مازندران کسری جوجه‌ریزی نداریم بلکه مازاد جوجه‌ریزی 7 میلیونی داریم، عنوان داشت هر زمان شاهد افزایش قیمت می‌شویم حرف از دلالان و واسطه‌گران می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در امر قیمت‌گذاری تابع سیاست‌های تنظیم بازار هستیم، گفت: تنظیم بازار 59 هزار و 800 تومان قیمت مصوب برای یک کیلو مرغ گرم و 48 هزار تومان برای هر کیلو مرغ منجمد در نظر گرفت تا به دست مصرف‌کننده برسد و مازاد بر قیمت مصوب شامل تعزیر خواهد شد، با گران‌فروشان حوزه مرغ برخورد جدی و قانونی می‌شود زیرا نباید بازار به یک آشفتگی و بی‌نظمی برسد.

وی ابراز داشت: بعد از هدفمندسازی یارانه‌ها و آزادسازی قیمت تلاش کردیم نظام تولید و بازار را به یک انسجام برسانیم البته معتقدم در این راستا موفق بودیم و هم‌اکنون اجازه نمی‌دهیم عوامل غیرحرفه‌ای وارد چرخه بازار و تولید شوند زیرا غیر اخلاقی است که تولیدکننده و مصرف‌کننده آسیب ببینند.

عنایتی با اشاره به اینکه تولیدکننده مرغ زنده را با قیمت حداکثر 40 هزار تومان در فارم عرضه می‎‌کند و قیمت تمام شده برای مرغ گرم بازار 59 هزار و 800 هزار تومان برای هر کیلو قیمتی واقعی و منطقی است، افزود: ستاد تنظیم بازار تصمیم برای قیمت‌گذاری گرفته و ما تابع ستاد تنظیم بازار کشور هستیم.

وی با اعلام اینکه هم‌اکنون برخورد جدی و قانونی بدون هیچ تعارف با عوامل بی‌نظمی و آشفتگی در بازار داریم، بیان داشت: باید شرایط مناسب برای تولیدکننده و مصرف‌کننده به وجود بیاوریم تا با آسودگی خاطر تولیدکننده دست به تولید بزند و مصرف‌کننده نیاز اصلی خود را با قیمت واقعی و منطقی دریافت کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تولیدکننده رضایت ندارد که مصرف‌کننده مرغ مورد نیاز خود را با قیمت غیرمعقول و غیرواقعی در بازار تهیه کند، ادامه داد: تولیدکننده این روند را به هیچ وجه قبول ندارد، مشکل بازار مرغ برای امروز و دیروز نیست بلکه این چرخه سالیان زیاد در صنعت فعالیت دارد و در شرایط فعلی با قیمت مصوب تنظیم بازار باید گام برداریم.

وی با اعلام اینکه 12 هزار تن مرغ منجمد در سطح استان مازندران ذخیره‌سازی شده است، اظهار داشت: میزان یک هزار و 240 تن مرغ منجمد برای کل شهرها در برنامه توزیع داریم و سقفی برای توزیع وجود ندارد، نباید در بازار اختلاف قیمت باشد و منجر به آشفتگی و بی‌نظمی شود، کسری و محدودیت تولید و محدودیت عرضه نداریم و مرغ منجمد را در زمان کسری به عنوان کالای جانشین با قیمت مصوب توسط مباشران ستاد تنظیم بازار توزیع می‌کنیم.

عنایتی با اعلام اینکه فرمانداران هر شهرستان رئیس ستاد تنظیم بازار در شهرها هستند، گفت: باید بازار را اشباع کنیم تا دست سودجویان و فرصت‌طلبان کوتاه شود، نباید به سودجویان فرصت دهیم بازار را آشفته و بی‌نظم کنند و مردم آزرده خاطر شده و سفره آنها کوچک شود، این مهم برای‌مان نگران‌کننده است.

وی یادآور شد: تولیدکننده و اتحادیه از آشفتگی بازار سود نمی‌برد، بلکه عده‌ای افراد سود می‌برند که همیشه نظام بازار را ملتهب می‌کردند و تشنج به بار می‌آوردند، به شیوه‌ای با آنها برخورد می‌کنیم که نمی‌گذاریم بازار به هم بریزد و مردم نگران شده و آسیب ببینند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه