رئیس هیئت فوتبال استان اردبیل در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
ضعف زیرساختها، مانعی جدی در مسیر رشد فوتبال پایه در مرکز استان است
رئیس هیئت فوتبال استان اردبیل گفت: امکانات زیر ساخت فوتبالی در اردبیل محدود است و این شهر بهعنوان مرکز استان، یکی از فقیرترین و محرومترین شهرها از نظر زیرساخت فوتبالی است.

صمد نوتاش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج اردبیل اظهار کرد: امکانات زیرساخت فوتبال در اردبیل محدود است و تیمهای فوتبال اردبیل برای تمرین و برگزاری مسابقات با مشکلات زیادی روبهرو هستند، اردبیل بهعنوان مرکز استان در بخش زیرساختهای ورزش از توسعه دور مانده است؛ از طرفی اماکن ورزشی موجود جوابگوی خیل ورزشکاران استان نیست، و از طرف دیگر بیشتر اماکن ورزشی بهصورت اجاره در اختیار اشخاص است.
رئیس هیئت فوتبال استان اردبیل افزود: این امر مشکلات هیئتهای ورزشی، باشگاهها و ورزشکاران را دوچندان کرده است و با این اوصاف توسعه زیرساختهای ورزش باید مورد توجه قرار گرفته و جزو اولویتهای اداره کل ورزش و جوانان باشد به طوریکه برای توسعه فوتبال و تقویت و فعالیت باشگاهها ایجاد چندین زمین فوتبال در اردبیل ضروری است.
نبود صنایع بزرگ یکی از دلایل شکاف فوتبال در بین استانها است
وی گفت: در حال حاضر در کشور ما، استانها در حوزه فوتبال به دو دسته تقسیم میشوند که از مجموعه استانهای کشور، ۱۱ استان برخوردار از لیگ برتر و لیگ یک و ۲۲ استان غیربرخوردار از لیگ برتر و لیگ یک هستند و استانهایی که در لیگ یک و لیگ برتر صاحب تیم نیستند، از نظر مالی قابل مقایسه با استانهای برخوردار نیستند و شکاف و فاصله عمیق بین آنها وجود دارد و این شکاف به دلیل کمکاری یا غیرفعال بودن هیئتهای فوتبال نیست، بلکه به دلیل وجود صنایع مادر، نفت، معدن و کارخانجات بزرگ در استانهای برخوردار است و توزیع ناعادلانه این شرایط موجب وجود چنین شکافهایی در بحث فوتبال در بین استانها شده است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر فوتبال استان اردبیل باوجود همه محدودیتها با تلاش و برنامه محوری طبق ارزیابی فدراسیون فوتبال که در ۴۸ شاخص مورد بررسی قرار میگیرد، در بین ۲۲ استان، طی دو دوره متوالی رتبه اول و دوم را کسب کرده است.
نوتاش با بیان اینکه در حال حاضر استان اردبیل در حوزه فوتبال و فوتسال در لیگ دسته دو کشوری قرار دارد، ادامه داد: در تیم فوتبال و فوتسال پایه نیز، هرساله ۲۰ تیم از اردبیل در مسابقات کشوری حضور دارند و انتظار داریم تیم شهرداری به لیگ دسته ۳ و تیم پادیاب خلخال به لیگ دسته اول کشور صعود کنند.
وی ادامه داد: در استان اردبیل ۱۵۰ باشگاه فوتبال و فوتسال در رده خردسالان، نونهالان، نوجوانان، امید و بزرگسالان در مسابقات لیگهای استانی بازی میکنند که در نهایت قهرمان این مسابقات به عنوان نماینده استان اردبیل به مسابقات کشوری راه پیدا میکند و در سال ۱۴۰۳ دو تیم صبای اردبیل و شهرداری اردبیل به مرحله ۲ صعود کردند.
نوتاش با تشریح وضعیت داوری و برگزاری کلاسها و دورههای تخصصی افزود: در حوزه داوری فوتبال و فوتسال داورهای ما در بالاترین سطح مسابقات و لیگهای برتر کشوری قضاوت میکنند، حتی در حوزه بانوان نیز بانوان داور استان اردبیل در ۱۲ استان دیگر در کسوت داوری فعال هستند، بیش از ۳۰ نفر از داوران استان ما در مسابقات کشوری فعال هستند و ما در حوزه آموزش نیز، کلاسهای داوری در استان را بهصورت تخصصی برگزار میکنیم.
مدیرکل جدید که از جنس ورزش و فوتبال است، تبعیضها را ریشهکن کند
رئیس هیئت فوتبال استان اردبیل تصریح کرد: هیئت فوتبال یک نهاد مردمی و غیردولتی است و کمک به هیئتهای ورزشی قبلاً توسط اداره کل ورزش و جوانان بهصورت عادلانه بین هیئتهای ورزشی تقسیم نمیشد، از مدیرکل جدید انتظار میرود این نوع نگاه و نابرابریها را از بین ببرد، در تمام استانهای کشور، اداره کل ورزش و جوانان منابع مالی خوب و امکانات مناسب در اختیار هیئتهای فوتبال قرار میدهند، اما در استان اردبیل چنین نبوده است و از مدیرکل جدید که از جنس ورزش و فوتبال است، توقع زیادی میرود که این تبعیضها را ریشهکن کند.
تنها استادیوم این شهر جوابگوی جامعه بزرگ فوتبال نیست
رئیس هیئت فوتبال استان اردبیل گفت: استادیوم تختی اردبیل در اختیار هیئت فوتبال استان نیست و این امر برنامهریزی مسابقات و استعدادیابی را برای هیئت فوتبال مشکل میکند، از اداره ورزش و جوانان استان درخواست داریم که استادیوم تختی را در راستای توسعه فوتبال در اختیار هیئت قرار دهند، ضمن اینکه نظارت و حمایت را نیز خواهند داشت./سید امین موسوی
ارسال نظر