رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو درباره مصرف عرقیات نامعتبر هشدار داد
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو بر اهمیت توجه به میزان متانول در عرقیات گیاهی تأکید کرد و از مصرف عرقیات نامعتبر و فاقد مجوز بهداشتی هشدار داد.

به گزارش
، رؤیا امیری رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو گفت: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنشهای وارده، میزان آن متفاوت است.امیری با اشاره به تأثیر فرآیند تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات اظهار کرد: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهایی تأثیرگذار است. به همین دلیل توصیه میشود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.
وی افزود: برخی افراد علاقهمند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضروری است.
امیری توصیه کرد: پیش از آغاز فرآیند، گیاهان بهدقت پاکسازی شده و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخههای کمتر استفاده شود. همچنین مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود.
وی تأکید کرد: بخار حاصل از جوشاندن گیاهان در طی فرآیند عرقگیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف درباز ریخته شود؛ زیرا باز بودن درب ظرف به تبخیر متانول کمک میکند.
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تصریح کرد: برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی بهطور طبیعی متانول بیشتری دارند. بنابراین بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان، در حجم بالا و بهطور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
ارسال نظر