English

پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» آخرین وضعیت بررسی شد

دارابی، معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: از ابتدای تشکیل پرونده «مسجد ایرانی» بیش از هزار مسجد در کشور بررسی و طی مراحل مختلف غربالگری انجام شد، این مساجد از قرن دوم هجری تا دوره قاجار را شامل می‌شود.

پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» آخرین وضعیت بررسی شد
به گزارش خبرگزاری موج

​، علی دارابی در نشست هم‌اندیشی و هماهنگی با مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی در ۱۴ استان‌ کشور پیرامون پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» که در سالن نوروز وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، بر بازدید حضوری دست‌اندرکاران نگارش پرونده از مساجد پیشنهادی استان‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: همچنان امکان معرفی مساجد برای این پرونده وجود دارد و باید مطمئن شویم که اگر پیشنهادی از استان‌ها نیامد، یعنی مسجدی که ویژگی‌های ثبت جهانی با مختصات مدنظر را داشته باشد، در آنجا وجود نداشته است.

رعایت زمان‌بندی ارسال مدارک، اطلاع دقیق مدیرکل استان از روند پیشرفت پرونده، ظرفیت‌سازی و مدیریت مطالبات استانی از جمله نکاتی بود که دارابی به آن‌ها اشاره کرد.

دارابی تصریح کرد: ثبت این مساجد افتخار تاریخی برای ایران و همه ایرانیان است. ما تلاشمان را برای تحقق این مهم انجام می‌دهیم، ان‌شاءالله که این پرونده آبرومند به سرانجام مطلوب برسد.

علیرضا ایزدی مدیرکل آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی هم گفت: مقدمات پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» از دو سال پیش آغاز شده است و اکنون وارد مرحله فشرده‌تری شده‌ایم. پس از جلسات متعدد شورای عالی، فعلاً به فهرستی از ۳۲ مسجد در ۱۴ استان‌ رسیده‌ایم.

وی افزود: رفع مستحدثات و موانع در عرصه و حریم مساجد همراه با انجام مرمت‌های مورد نیاز برای پرونده ثبت جهانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ضروری است.

ایزدی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار کشورها می‌توانند در یک مرحله پرونده‌های پیشنهادی خود را به مرکز میراث جهانی ارسال کنند؛ از سال آتی دو مرحله‌ای‌ شدن پرونده‌های نامزدی برای همه کشورها الزامی است.

رسول وطن‌دوست مسئول پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی نیز گفت: تاکنون از مساجد ۱۳ استان بازدیدهایی داشته‌ایم. مساجد منتخب شامل تأثیرگذارترین، شاخص‌ترین، و معروف‌ترین مساجد بوده و گویای توسعه و تحول معماری مسجد ایرانی از قرون اولیه اسلامی تا دوران اخیر هستند. همچنین نشانگر یکتای توسعه و تحول معماری و فناوری مورد استفاده در ساختمان‌سازی مسجد در ایران بوده و نشان‌دهنده اهمیت و تأثیرگذاری فرهنگ ایرانی در ترویج هنر اسلامی در جهان و نیز تأثیرپذیری هنر و فرهنگ ایران توسط مفاهیم و خرد اسلامی‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه