English

معاون میراث فرهنگی:

شمار موزه‌های کشور به هزار مورد خواهد رسید

معاون میراث فرهنگی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه تعداد موزه های کشور به هزار موزه افزایش میابد.

شمار موزه‌های کشور به هزار مورد خواهد رسید
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، علی دارابی قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست رسانه‌ای روز جهانی موزه و هفته میراث‌فرهنگی که صبح امروز  برگزار شد، اظهار داشت: برنامه پنج‌ساله این وزارتخانه که تدوین آن از بهمن‌ماه سال گذشته آغاز شده و تمامی استان‌ها، معاونت‌ها، شرکت‌ها و اداره‌های تخصصی زیرمجموعه را در بر می‌گیرد، نهایی شده است.

وی افزود: بر اساس این برنامه، سه محور کلیدی شامل سند چشم‌انداز ۱۰ ساله، الزامات برنامه هفتم توسعه و اقتضائات استان‌ها مدنظر قرار گرفته و راه‌اندازی ۲۰۰ موزه جدید در سراسر کشور تا پایان این دوره هدف‌گذاری شده است. به این ترتیب، شمار موزه‌های کشور از ۸۰۰ به هزار خواهد رسید.

دارابی بیان کرد: در بخش مرمت و حفاظت بناهای تاریخی، یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به استان‌ها تخصیص یافته و پروژه‌هایی چون مرمت الموت، بناهای آسیب‌دیده از سیل در سیستان‌وبلوچستان و برخی آثار تاریخی ایلام در دستور کار قرار دارد. همچنین بخشی از این اقدامات با کمک خیرین و منابع مسئولیت اجتماعی پیش می‌رود.

وی عنوان کرد: هزار نوروزگاه در نوروز ۱۴۰۴ فعال بوده و در هفته آینده از ۳۰ موزه و بنای تاریخی پربازدید تجلیل خواهد شد تا رقابت و الگوسازی میان پایگاه‌های میراثی تقویت شود.

معاون میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: سند ملی میراث‌فرهنگی و سند ملی موزه‌داری نیز در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و امید می‌رود به‌زودی تصویب و ابلاغ شوند. از سوی دیگر، لایحه شرح وظایف وزارتخانه نیز در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

دارابی با اشاره به اینکه تحولات منابع انسانی از دیگر محورهای مهم برنامه وزارتخانه به شمار می‌رود؛، تصریح کرد: بیش از ۴۲۰۰ پست سازمانی جدید برای یگان حفاظت، امین اموال، موزه‌داران و نیروهای تخصصی تعریف شده که جذب و ساماندهی نیروی انسانی را هدف قرار داده است.

وی گفت: در حوزه بهبود دسترسی، موزه قرآن به ساختمان موزه آب در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد منتقل می‌شود و توافقاتی نیز برای انتقال برخی کاخ‌موزه‌ها از نهاد ریاست‌جمهوری به وزارتخانه صورت گرفته است.

معاون میراث افزود: برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی نیز با هدف معرفی تمدن و تاریخ ایران در دستور کار قرار دارد و هفت کشور از حوزه تمدنی نوروز خواستار همکاری شده‌اند. نمایشگاه «شکوه ایران باستان» با نمایش آثار از دوره ساسانی تا قاجار، بیش از ۵۰ میلیون بازدیدکننده داشته و نمونه‌ای موفق از دیپلماسی فرهنگی ایران عنوان شده است.

وی بیان کرد: در ادامه این مسیر، نمایشگاه جدیدی در گوانجو چین در حال برگزاری است که شامل ۱۵۱ اثر از موزه‌های ملی تهران و دانشگاه تهران است و مذاکراتی برای تمدید مدت آن در جریان است.

دارابی در حوزه مقابله با قاچاق اشیای تاریخی بیان کرد: جلساتی با حضور وزیر و نمایندگان مجلس برگزار شده و چند قاچاقچی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند. همچنین هفت پرونده استرداد اموال تاریخی در جریان است که سه مورد آن در وضعیت فعال قرار دارد.

در پایان این نشست، از پوستر روز جهانی موزه و هفته میراث‌فرهنگی رونمایی شد و اعلام شد که ۲۰۰ میلیارد ریال برای مرمت کاخ‌موزه‌هایی همچون گلستان، صاحبقرانیه و سعدآباد تخصیص یافته است. همچنین فعالیت‌های مشترک در استان‌های مرزی با کشورهای همسایه در سه حوزه اصلی مأموریت وزارتخانه در برنامه پنج‌ساله لحاظ شده است.

علی دارابی

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه