English

رئیس پلیس راهور:

بهبود ایمنی خودرو می‌تواند تا ۵۰ درصد تلفات جاده‌ای را کاهش دهد

رئیس پلیس راهور گفت: تنها با ارتقای استانداردهای ساخت و استحکام بدنه خودروها می‌توان بخش قابل توجهی از تلفات جاده‌ای را کاهش داد.

سردار حسینی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور کشور، امروز در بازدید از مرکز آزمون و ایمنی خودرو و هنگام انجام آزمایش «کرش‌تست»، با تأکید بر اهمیت ارتقای کیفیت خودروهای داخلی اظهار داشت: رسیدن به سطح مطلوب ایمنی در کشور با ابهام روبه‌رو نیست؛ همه دانش و تجربه لازم وجود دارد و کشورهای توسعه‌یافته نشان داده‌اند که با برنامه‌ریزی بلندمدت می‌توان به اهداف کاهش تلفات دست یافت.

وی با اشاره به تجربه کشورهایی مانند سوئد که سال‌هاست «استراتژی صفر» را دنبال می‌کنند، گفت: مسیر پیش روی ما روشن است. باید دانسته‌های موجود را اجرا کنیم و عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم.

رئیس پلیس راهور نقش خودرو را در چرخه تصادفات «بی‌بدیل و انکارناپذیر» توصیف کرد و افزود: وسیله نقلیه هم می‌تواند با سامانه‌های فعال، از وقوع تصادف جلوگیری کند و هم با سامانه‌های غیرفعال مانند استحکام بدنه، از جان راننده و سرنشینان در هنگام حادثه حفاظت کند. اما متأسفانه طی سال‌های گذشته به این موضوع توجه لازم نشده است.

سردار حسینی با بیان اینکه پس از راه‌اندازی مرکز جدید باید پروتکل‌های جدی و مستمر توسط سازمان ملی استاندارد و وزارت صمت اجرا شود، اظهار کرد: آزمون‌های دقیق، منظم و بدون ملاحظه باید در دستور کار باشد و دانشگاه‌ها نیز باید پژوهش‌های عمیق درباره اثر کیفیت خودروهای موجود بر میزان تلفات انجام دهند.

وی تأکید کرد: اگر در یک اقدام جهادی بتوانیم در مدت کوتاه بخشی از خودروهای فرسوده را نوسازی و جایگزین کنیم، تنها همین یک عامل حتی بدون تغییر در راه‌ها، قوانین یا آموزش می‌تواند به شکل محسوسی به کاهش آسیب‌ها کمک کند.

رئیس پلیس راهور کشور گفت: به‌عنوان یک کارشناس با جرأت می‌گویم اگر اعلام کنم ارتقای کیفیت و استحکام خودروها می‌تواند تا ۵۰ درصد از شاخص‌های خسارت و تلفات ناشی از تصادفات بکاهد، اغراق نکرده‌ام.

وی تأکید کرد: با تغییر در روش تولید، استفاده از مواد اولیه مناسب و رعایت کامل الزامات آزمون‌های ایمنی، می‌توان به استانداردهای جهانی نزدیک شد و روند کاهش تلفات جاده‌ای را محقق کرد.

رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه در حوزه ایمنی راه و خودرو هیچ فرمول محرمانه‌ای وجود ندارد، تأکید کرد: این‌گونه نیست که موفقیت کشورهای توسعه‌یافته بر اساس رازهایی پنهان باشد. ما به‌خوبی می‌دانیم آنها چه مسیرهایی را طی کرده‌اند و باید همین دانش موجود را به‌درستی اجرا کنیم.

سردارحسینی در بازدید از مرکز آزمون و ایمنی خودرو افزود: کمیسیون ایمنی راه، متولی اصلی سیاست‌گذاری در حوزه ایمنی ترافیک است و باید نقش فعال‌تری در ارتقای ایمنی کشور داشته باشد، سازمان ملی استاندارد، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و این مرکز آزمون نیز باید در کنار پلیس برای پیشبرد برنامه‌ها حضور مؤثر داشته باشند.

وی این مرکز را ظرفیتی پویا و عملیاتی توصیف کرد و گفت: این مجموعه می‌تواند هم در حوزه آزمایش میدانی و هم در بخش تحقیقاتی و پژوهشی به ما کمک کند و حتی زمینه تولید علم را در کشور فراهم سازد. چه‌بسا داده‌هایی که امروز چندان ارزشمند نمی‌دانیم، در مجلات علمی معتبر دنیا منتشر شده و تبدیل به مرجع شده است. بنابراین این مرکز می‌تواند یک پتانسیل بسیار قوی برای ما باشد.

رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به اهمیت راه‌اندازی این مرکز، از برنامه‌ریزی برای دعوت از رئیس‌جمهور به مراسم افتتاح خبر داد و گفت: حضور شخص رئیس‌جمهور می‌تواند نشان‌دهنده اهمیت و ضرورت وجود چنین مرکزی باشد و مهر تأییدی بر تلاش‌ها در این حوزه بگذارد.

سردار حسینی نسبت به فرار برخی مجموعه‌ها از انجام آزمون‌های واقعی هشدار داد و تأکید کرد: نگرانی من این است که برخی بخواهند به لطایف‌الحیل از زیر بار آزمون محصولات خود شانه خالی کنند، پلیس به هیچ‌وجه اجازه نخواهد داد، همه دستگاه‌های تصمیم‌ساز و قوای سه‌گانه را نیز به‌صورت مکتوب در جریان قرار خواهیم داد.

وی با بیان اینکه پلیس راهور تا زمانی که لباس سربازی مردم را بر تن دارم، موضوع ایمنی و احقاق حقوق عمومی را پیگیری خواهم کرد، افزود: تلاش ما این است که تکلیف دستگاه‌ها در برابر مردم به‌درستی انجام شود و گامی عملی در جهت کاهش تلفات و ارتقای امنیت عمومی برداشته شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه