سرخط خبرها
  • جزییات پوشش ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری در مراکز دولتی توسط بیمه سلامت
  • تولید ۶۱۶ میلیون محتوا در سکو‌های ایرانی/ روبیکا ۷۸۰ میلیارد بازدید ثبت کرد
  • افزایش سرعت پرداخت خسارت با حذف فرآیند‌های حضوری در بیمه
  • رفع مشکل واردات مواد اولیه واحد‌های تولیدی در دستور کار قرار گرفت
  • بازداشت عوامل ضرب و شتم پیرمرد کرجی
  • ثابت قدم برکنار شد/ واحدی سرپرست شرکت توسعه و نگهداری از اماکن ورزشی شد
  • سرپرست وزارت نفت: فصل جدیدی در همکاری انرژی با روسیه گشوده می‌شود
  • تکذیب شایعه تخلیه و تعطیلی مدارس/ آموزش در سراسر کشور حضوری است
  • قالیباف: رسیدگی به معیشت مردم از موضوعات مهم و فوری کشور است
  • سرلشکر رضایی: امنیت در غرب آسیا باید درون‌زا باشد
  • تیم ملی کشتی فرنگی ایران برای دومین سال متوالی قهرمان جهان شد
  • رهبر انقلاب: کلید هرچه قوی‌تر شدن ایران، مرزشکنی علمی نخبگان است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج؛

تخصیص ارز ضامن تأمین دارو نیست/لزوم توجه ویژه به مطالبات داروخانه ها

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در کنار محدودیت‌های ارزی، موضوعات مربوط به مشکلات نقدینگی شرکت‌های دارویی، تأخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش و تأخیر در تسویه بدهی‌های حوزه سلامت نیز بر وضعیت بازار دارو اثر می‌گذارند.

داروخانه

منصور علیمردانی درباره وضعیت دارو و ارز اختصاص یافته به این حوزه به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: تأمین پایدار دارو یکی از موضوعات اساسی در نظام سلامت است و نباید اجازه دهیم بیماران، به‌ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص، صعب‌العلاج و مزمن، به دلیل مشکلات مالی یا اختلال در زنجیره تأمین با وقفه در درمان مواجه شوند.

وی افزود: در بررسی وضعیت دارو باید میان سه موضوع تفاوت قائل شویم: میزان ارز موردنیاز، میزان ارز تخصیص‌یافته و میزان ارزی که واقعاً تأمین و منتقل شده و به واردات مواد اولیه، دارو یا تجهیزات پزشکی منجر شده است. تخصیص ارز به‌تنهایی به معنای تأمین قطعی دارو نیست. در کنار محدودیت‌های ارزی و دشواری انتقال پول در شرایط تحریم، مشکلات نقدینگی شرکت‌های دارویی، تأخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش، تغییر هزینه مواد اولیه و تجهیزات و تأخیر در تسویه بدهی‌های حوزه سلامت نیز بر وضعیت بازار دارو اثر می‌گذارند.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه تصریح کرد: برای نمونه، در گزارشی که در آبان ۱۴۰۴ منتشر شد، یکی از اعضای شورای عالی نظام پزشکی از حدود ۶ هزار میلیارد تومان چک برگشتی داروخانه‌ها و تأخیر در پرداخت مطالبات آنها خبر داد. همچنین در همان گزارش، رقم ارز مورد درخواست سازمان غذا و دارو برای سال ۱۴۰۴ حدود ۱۸۰ همت اعلام شده بود که به گفته این مقام صنفی، حدود ۸۰ همت آن تأمین شده بود. این ارقام، اظهارات یک مقام صنفی هستند که البته برای اعلام عملکرد نهایی دولت باید با گزارش‌های رسمی بانک مرکزی و سازمان غذا و دارو تطبیق داده شوند.

علیمردانی تأکید کرد: در موضوع داروهای حیاتی نیز گاهی مشکل صرفاً به تخصیص ارز مربوط نیست. سازمان غذا و دارو در شهریور ۱۴۰۴ اعلام کرد در مورد برخی داروهای خاص با وجود تخصیص ارز، انتقال وجه به شرکت‌های تولیدکننده خارجی با مشکل مواجه بوده است. این مسئله نشان می‌دهد باید تمام زنجیره تأمین، از تخصیص ارز تا انتقال وجه، خرید، واردات و توزیع، مورد توجه قرار گیرد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه