English

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

تاکنون برای هیچ مرکز مشاوره اینستاگرامی مجوز صادر نشده است+فیلم

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: تاکنون هیچ‌گونه مجوزی برای ارائه مشاوره در شبکه‌هایی مانند اینستاگرام صادر نکرده‌ایم.

تاکنون برای هیچ مرکز مشاوره اینستاگرامی مجوز صادر نشده است+فیلم

 سید حسن موسوی‌چلک معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج اظهار داشت: بر اساس ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، سازمان بهزیستی یکی از نهادهای قانونی برای صدور مجوز فعالیت مراکز مشاوره است و هم‌اکنون حدود ۳۰۰۰ مرکز مشاوره با مجوز رسمی تحت نظارت این سازمان فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی علاوه بر صدور مجوز، مرجع اصلی نظارت بر این مراکز نیز هست، افزود: نظارت‌ها به صورت سلسله‌مراتبی انجام می‌شود؛ از سطح شهرستان‌ها تا استان و ستاد مرکزی. علاوه بر آن، نظارت‌های مردمی و شکایات ثبت‌شده در سامانه‌های مربوطه نیز بخش مهمی از این فرآیند را تشکیل می‌دهد.

موسوی‌چلک با تاکید بر اهمیت ارتقای کیفیت خدمات مشاوره‌ای، گفت: تمام تلاش ما افزایش کیفیت خدمات از طریق آموزش، تولید محتوای علمی و تدوین راهنمای عمل برای مراکز است.

وی افزود: توسعه کمی مهم است، اما اولویت ما توسعه کیفی مراکز و تربیت مشاوران متخصص در حوزه‌های مختلف است.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی در پاسخ به گلایه‌هایی درباره پایین بودن کیفیت یا تخطی برخی مراکز از تعرفه‌ها تصریح کرد: عدم رضایت مردم گاهی به دلیل رعایت‌نکردن تعرفه‌ها یا ضعف در ارائه خدمات مشاوره‌ای است. البته برخی موضوعات جدید نیازمند آموزش‌های به‌روز برای مشاوران است که ما در حال پیگیری آن هستیم.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با هشدار نسبت به فعالیت‌های بدون مجوز در فضای مجازی، گفت: هیچ‌گونه مجوزی برای ارائه مشاوره در شبکه‌هایی مانند اینستاگرام صادر نکرده‌ایم. مردم نباید به مراکزی که در فضای مجازی بدون مجوز تبلیغ می‌کنند، اعتماد کنند. بهترین راه این است که از طریق سامانه صدای مشاور یا دفاتر بهزیستی در شهرستان‌ها از مراکز دارای مجوز مطلع شوند.

موسوی‌چلک افزود: همه مراکز مشاوره موظف‌اند پروانه فعالیت با تاریخ معتبر را در محل خود نصب کنند. اگر مردم با مرکزی مواجه شدند که پروانه ندارد یا تاریخ آن منقضی شده، می‌توانند موضوع را گزارش دهند. ما برای حفظ سلامت روان جامعه به مشارکت شهروندان در نظارت اجتماعی نیاز داریم.

وی تاکید کرد: افرادی که متقاضی راه‌اندازی مرکز مشاوره هستند، می‌توانند از طریق درگاه ملی مجوزها درخواست خود را ثبت کرده و فرآیند قانونی را طی کنند. فعالیت در این حوزه باید شفاف، قانونی و تحت نظارت باشد.

با افزایش تقاضا برای خدمات روانشناختی و مشاوره‌ای، برخی افراد یا صفحات در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام اقدام به تبلیغ و ارائه خدمات مشاوره‌ای می‌کنند؛ در حالی‌که بسیاری از این صفحات فاقد مجوز رسمی از نهادهای قانونی به‌ویژه سازمان بهزیستی کشور هستند.

طبق اعلام رسمی سازمان بهزیستی کشور، این سازمان هیچ‌گونه مجوزی برای ارائه خدمات مشاوره‌ای در اینستاگرام یا سایر بسترهای مجازی بدون چارچوب قانونی صادر نکرده است. مراکزی که قصد ارائه خدمات مشاوره آنلاین دارند، باید از طریق فرآیند قانونی و با کسب مجوز رسمی از سازمان بهزیستی اقدام کنند و فعالیت خود را تنها در بسترهای دارای تأییدیه سازمان انجام دهند.

فعالیت مشاوره‌ای بدون مجوز، به‌ویژه در فضای مجازی، می‌تواند تبعات جدی برای سلامت روانی مراجعان داشته باشد؛ چراکه افراد غیرمتخصص ممکن است توصیه‌هایی ارائه دهند که نه‌تنها کمکی به بهبود شرایط روانی افراد نمی‌کند، بلکه ممکن است آسیب‌زا نیز باشد.

شهروندان باید مراقب باشند و از دریافت خدمات مشاوره‌ای از صفحات و افراد ناشناس در فضای مجازی خودداری کنند. بهترین راه، استفاده از مراکز دارای مجوز رسمی است که لیست آن‌ها از طریق «سامانه صدای مشاور» یا دفاتر بهزیستی شهرستان‌ها در دسترس عموم قرار دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه