English

زنگ شروع مدرسه برای ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز به صدا درآمد

امسال با نواخته شدن زنگ مدرسه از تعداد کل ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس اولی و حدود ۹ میلیون دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی دانش آموزان در پایه‌های متوسطه اول و دوم سر کلاس‌های درس حاضر می‌شوند.

زنگ شروع مدرسه برای ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز به صدا درآمد

به گزارش خبرگزاری موج، آغاز سال تحصیلی جدید با احتساب ۱۶ میلیون دانش آموز ، جمعیت ۳۲ میلیونی والدین آنها و جمعیت حدودا یک میلیون نفری فرهنگیان، حدود ۵۰ میلیون ایرانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش می‌شوند. 

چرا که رسما سال تحصیلی دانش‌آموزان با شعار «مدرسه قوی؛ ایران قوی» از امروز اول مهر آغاز و ۱۰۵ هزار مدرسه آماده میزبانی از ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲ هستند.

در مجموع امسال از تعداد کل ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس اولی و حدود ۹ میلیون دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی دانش آموزان در پایه‌های متوسطه اول و دوم سر کلاس‌های درس حاضر می‌شوند.

امسال نیز همانند سال‌های گذشته ساعت شروع کلاس درس با رعایت ساعت مصوب در هر دوره تحصیلی، برای مقطع ابتدایی ۸ صبح و برای مقاطع اول و دوم متوسطه ۷:۳۰ صبح تعیین شده است که مدارس می‌توانند نیم ساعت قبل از آغاز، کلاس درس را برای برنامه‌های فرهنگی، تربیتی و تندرستی برنامه‌ریزی کنند.

در حال حاضر حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز در ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی و در مقاطع تحصیلی مختلف درس می‌خوانند. شهریه‌ مصوب امسال برای مدارس غیردولتی از ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شروع و به ۴۸ میلیون تومان می‌رسد که البته این رقم‌ها می‌توانند به علاوه ۳۸ درصد از شهریه مصوب هر مدرسه به منظور ارائه «فوق برنامه‌ها» شود. در واقع با احتساب فوق برنامه‌ها، شهریه‌های امسال مدارس غیردولتی از ۷ میلیون و ۱۰۰ تومان تا ۶۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

از سوی دیگر از سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۲ دوره توانمندسازی معلمان مدارس غیر دولتی نیز آغاز می‌شود. در فاز نخست این طرح ۱۷۶ هزار معلم مدرسه غیر انتفاعی ثبت نام کرده‌اند. به منظور اجرای این پروژه ۳۶۰ ساعت آموزش تعریف شده است و طی یک سال آینده ادامه دارد.

 

 

 ۷۵ هزار معلم به کلاس‌های درس امسال ورود کرده‌اند

امسال حدود ۷۵ هزار معلم جذب وزارت آموزش و پرورش شدند که حدود ۲۸ هزار نفر آنها از طریق آزمون آموزگاری مقطع ابتدایی و ۲۲ هزار و ۱۸۴ نفر از طریق آزمون دبیری و هنرآموزی و مابقی از طریق دانشگاه فرهنگیان برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲ به کار گرفته می‌شوند. از سوی دیگر مجوز جذب ۱۱ هزار مربی پرورشی نیز از سوی سازمان اداری و استخدامی صادر شده است.

اواخر مهرماه نیز قرار است با برگزاری آزمون استخدامی مربی امور آموزش معلولان، یکهزار کاردرمانگر و گفتاردرمانگر جذب وزارت آموزش و پرورش شوند.

با این وجود، وزارت آموزش و پرورش همچنان با کمبود نیرو دست و پنجه نرم می‌کند و به گفته شخص وزیر آموزش و پرورش «آموزش و پرورش درحالی سال‌ را آغاز می‌کند که بیش از ۲۰۰ هزار معلم کسری دارد.» از همین رو برای امسال مجوز تدریس بازنشسته‌ها تا سقف ۲۴ ساعت در هفته اخذ شده است تا با این کار تا حدودی کمبود معلم در برخی از نقاط کشور برای سال تحصیلی جدید جبران شود.

 

 ۷۰ هزار بازمانده از تحصیل به مدرسه به مراکز آموزشی بازگشته‌اند

وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی تعلیم و تربیت کودکان، در کنار دانش آموزان ثبت‌نامی ، به دنبال تحصیل کودکانی است که به هر علتی از فقر و محرومیت گرفته تا نداشتن شناسنامه و اتباع غیرمجاز بودن از کلاس درس محروم بودند و در این راستا نیز، سامانه‌ای جهت شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل با نام سامانه شهید محمودوند طراحی شده است.

مهرماه ۱۴۰۱ این سامانه آمار کودکان بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی یعنی بازه سنی شش تا ۱۱ سال را ۲۰۴ هزار نفر نشان می‌داد اما معاونت ابتدایی وزارت اموزش و پرورش برای تک تک این افراد شخص «پیگیری کننده» قرار داد تا آمار واقعی بازماندگان از تحصیل احصاء شود. نهایتا پس از شفاف سازی، آمار بازماندگان از تحصیل ایرانی در مقطع ابتدایی ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ نفر اعلام شد.

امسال با اجرای طرح شهید محمودوند که مقدمات آن از سال تحصیلی گذشته آغاز شده بود، حدود ۷۰ هزار بازمانده از تحصیل به مدارس بازگردانده شدند و همچنین معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که پس از احصای آمار بازماندگان از تحصیل قرار است در سال جاری بسته‌های آموزشی حمایتی برای این دانش آموزان تهیه شود تا این کودکان حتی بدون حضور فیزیکی در مدرسه آموزش ببینند.

گرچه طبق آخرین آمارهای اعلام شده بالغ بر ۹۰ درصد از دانش‌آموزان در مقاطع مختلف ثبت نام خود را قطعی کرده‌اند اما ثبت نام در مهر ماه نیز ادامه دارد تا هیچ دانش آموزی به آمار بازماندگان از تحصیل اضافه نشود.

از سوی دیگر اخیرا وزیر آموزش و پرورش از تدوین طرحی به منظور اتخاذ تبعاتی برای والدینی که از  تحصیل فرزند خود جلوگیری می‌کنند خبر داد و اعلام کرد «طرحی زیر نظر معاون اول رییس جمهوری با کمک ستاد اجرایی در حال اجراست که مشوق‌های ویژه‌ای برای این خانواده‌ها دیده است. در عین حال تدابیری دیده شده که اگر والدین بچه را به مدرسه نفرستند تبعاتی برای آنها خواهد داشت. گاهی خانواده‌ها می‌گویند ما نمی‌خواهیم بچه درس بخواند که این چیز عجیبی است. برای آن موارد هم از اهرم‌های دیگری استفاده شده است که اگر خانواده‌ها کاری برای باسواد شدن بچه نکنند، دولت ورود می‌کند و برخی از مزایایی که به خانواده‌ها به طور عمومی در آن مناطق داده می‌شود را برای این خانواده‌ها قطع می‌کند.» بنابراین موضوع بازماندگی از تحصیل در  سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲ به طور جد مورد اهتمام قرار گرفته است.

 

نظام دوری در ۶۴۰ کلاس درس از مهر امسال مستقر شده‌اند

طبق یک نظام بندی جدید امسال قرار است ۶۴۰ کلاس درس در پایه اول ابتدایی آموزش خود را با «نظام دوری» پیش ببرند، به این معنا که دوره اول ابتدایی خود به عنوان یک نظام در نظر گرفته می‌شود و معلم اول ابتدایی این دانش‌آموزان، در کلاس دوم و سوم نیز به همین دانش آموزان درس می‌دهد و در واقع معلم این دانش آموزان تا سوم دبستان تغییر نمی‌کند.

هدف از این کار برقراری ارتباط عاطفی و نزدیکی دانش آموزان با معلم و ایجاد یک شناخت کافی نسبت به دانش آموزان برای معلم به منظور کیفیت‌بخشی به آموزش و نیز کشف استعداد دانش‌آموزان عنوان شده است.

 

اجرای آزمایشی ۳ کتاب نونگاشت از مهر امسال

کتب درسی  امسال حدود ۳۰ درصد در قیاس با سال قبل افزایش قیمت داشت. با این حال امسال حدود ۷۰ درصد از کتب درسی با کاغذ تولید ایران و ۱۰۰ درصد جلد کتب درسی با مقوای ایرانی تولید شد. همچنین از مهر امسال سه کتاب نونگاشت «پیام‌های آسمانی» پایه هفتم، «کار و فناوری ششم » و «کار و فناوری هفتم» به صورت آزمایشی در برخی از مدارس تدریس می‌شوند تا در صورتی که اجرای آزمایشی آنها موفقیت آمیز بود، از سال آینده وارد چرخه تدریس شوند.

 

 

توزیع «شیر» در مدارس امسال اجرایی می‌شود

گفتنی است که در آخرین جلسه هیات دولت ۲۹ شهریور سال جاری و پیش از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲، مصوب شد که در مدارس ابتدایی به صورت رایگان دو بار در هفته بین دانش‌آموزان «شیر» توزیع شود.

همچنین از دیگر اخبار خوش هیات دولت برای سال جدید تحصیلی مصوب شدن ۲۰ برنامه در حوزه محرومیت‌زدایی، تامین لوازم التحریر دانش‌آموزان مناطق محروم با کمک ۱۸ نهاد، برنامه‌ریزی با بنیاد برکت برای بهسازی، بازسازی و ساختن مدارس جدید، برنامه‌ریزی برای جمع‌آوری مدارس کانکسی، برنامه ریزی برای بازگرداندن حدود ۵۰ هزار بازمانده از تحصیل دیگر و تقویت مدارس دولتی بود.

 

مشمول شدن کادر اجرایی آموزش و پرورش در نظام رتبه‌بندی

نظام رتبه‌بندی معلمان که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اجرا و واریز علی‌الحساب معوقات از مرداد ۱۴۰۱ آغاز شد اما با فراز و فرودهایی در اسفند سال گذشته همراه شد، امسال جانی تازه گرفت.

در روزهای پایانی سال گذشته با دستور رئیس جمهوری بودجه در نظر گرفته شده برای این طرح به حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر اعتراضات معلمان نسبت به رتبه‌های خود بررسی و در شهریور ماه سال جاری اعمال رتبه‌های جدید آغاز شد. همچنین ۲۱ شهریورماه دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که بر اساس نظریه شورای حقوقی و ستاد مشاوره فنی و حقوقی این نهاد نظارتی در خصوص «تسری فوق العاده موضوع قانون نظام رتبه بندی معلمان به کارکنان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور»، قانون نظام رتبه بندی معلمان مصوب ۱۴۰۰ و تبصره (۱) ماده (۳) آیین نامه اجرایی قانون مذکور و بند (۱) اصلاحیه مورخ سال ۱۴۰۱ برای کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش نیز قابل اجراست.

بر این اساس از سال تحصیلی جدید نظام رتبه بندی معلمان برای آن دسته از کارکنانی که بدوا به صورت «معلم» جذب آموزش و پرورش شده‌اند و اکنون در قسمت اداری مشغول خدمت هستند نیز قابل اجراست.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه