English

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

زنگ خطر برای سلامت ایرانی‌ها/ تغذیه نامناسب عامل اصلی بیماری‌های گوارشی است

رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هشدار داد: سبک زندگی و تغذیه غلط، سلامت دستگاه گوارش را در ایران به خطر انداخته و بیماری‌های متعددی را به دنبال دارد.

زنگ خطر برای سلامت ایرانی‌ها/ تغذیه نامناسب عامل اصلی بیماری‌های گوارشی است
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، کامران باقری لنکرانی رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز،  امروز ۷ خرداد ماه در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی سلامت گوارش «تغذیه برای شکفتن» است، تغذیه هوشمندانه را راهکاری برای ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها دانست.

وی تاکید کرد که حداقل ۴۵ درصد از بیماری‌های گوارشی حاد، ریشه در تغذیه نامناسب دارند و با اصلاح عادات غذایی می‌توان از بروز بسیاری از این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

باقری لنکرانی بیماری رفلاکس را نمونه‌ای از بیماری‌های مرتبط با تغذیه برشمرد و اظهار کرد که تغذیه صحیح می‌تواند نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری داشته باشد.

وی همچنین ارتباط مستقیم بین نوع تغذیه و بروز برخی سرطان‌های کشنده را مورد تاکید قرار داد و افزود: مصرف فیبر، سبزیجات و میوه‌ها باید در برنامه غذایی روزانه قرار بگیرد، چون چاقی عامل خطرساز برای ابتلا به سرطان‌های گوارشی است.

وی توصیه کرد که با بازگشت به غذاهای اصیل ایرانی و استفاده از روش‌های پخت کم‌چرب و آب‌پز، می‌توان گام موثری در جهت حفظ سلامت دستگاه گوارش برداشت.

باقری لنکرانی با اشاره به مضرات مصرف روغن‌های با امگا ۶ بالا، روغن‌های حاوی امگا ۳ را برای مصرف مناسب‌تر دانست و در خصوص مصرف غذاهای کبابی سوخته هشدار داد و آن را عامل سرطان‌زا معرفی کرد.

وی همچنین بیماری کبد چرب را مرتبط با تغذیه نامناسب، سبک زندگی غلط، عدم تحرک و ورزش نکردن دانست.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با رد باورهای غلط در خصوص بی‌ضرر بودن مصرف کم الکل، تاکید کرد که تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف کم الکل نیز برای بدن مضر و سرطان‌زا است و می‌تواند کبد چرب را تشدید و خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد سرطان‌های گوارشی با بهبود سبک تغذیه و زندگی، قابل پیشگیری و درمان هستند، بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی در این زمینه تاکید کرد.

باقری لنکرانی با اشاره به شیوع سرطان‌های گوارشی در ایران، به ویژه سرطان‌های معده و روده بزرگ، اظهار داشت که در استان فارس نیز یک سوم افراد بالغ به کبد چرب مبتلا هستند که این مسئله زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

وی غربالگری را راهکار اصلی تشخیص زودهنگام سرطان‌های روده بزرگ دانست و علائمی نظیر دفع خون از مدفوع، سابقه سرطان گوارش و شکم درد را نیازمند بررسی جدی عنوان کرد.

باقری لنکرانی در پایان، بهبود بهداشت عمومی را عامل کاهش سرطان معده دانست و تاکید کرد که چاقی، مصرف غذاهای شور و فرآوری‌شده، شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه