English

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد؛

۳۱۱۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در فارس شناسایی شدند/ پوشش ۱۰۰ درصدی غربالگری نوزادان در استان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اجرای موفق برنامه غربالگری نوزادان در استان فارس، از شناسایی سه هزار و ۱۱۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید از زمان آغاز اجرای این برنامه خبر داد.

۳۱۱۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در فارس شناسایی شدند/ پوشش ۱۰۰ درصدی غربالگری نوزادان در استان
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، اورنگ ایلامی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بااشاره به آغاز هفته ملی «تیروئید» اظهار کرد: برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان از سال ۱۳۸۴ در استان فارس آغاز شد و همچنان با گستردگی قابل توجهی اجرا می‌شود.

او تصریح کرد: در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ۵۴ مرکز فعال غربالگری نوزادان، ۸ پزشک فوق تخصص و متخصص غدد در شیراز، ۲۱ پزشک در شهرستان‌ها، ۱۱۶ کارشناس نمونه‌گیر و ۳۴ کارشناس مسوول برنامه در ستاد شهرستان‌ها، همکاری مستمری در اجرای این برنامه دارند؛ علاوه بر این تمامی کارشناسان، کاردان‌ها، بهورزان و مراقبان سلامت در سیستم بهداشتی نیز در این فرایند نقش فعالی ایفا می کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای این برنامه تا کنون، سالانه بیش از ۵۰ هزار نوزاد غربالگری شده اند بیان کرد: طی این مدت سه هزار و ۱۱۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.

ایلامی با بیان اینکه طبق آخرین آمارها، پوشش برنامه غربالگری نوزادان در کشور ۹۹ و نیم درصد و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۱۰۰ درصد است، افزود: همچنین، پوشش غربالگری زودهنگام نوزادان در روزهای سه تا پنج تولد در کشور، ۸۷ درصد و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۹۲ و هفت دهم درصد است که موفقیت چشمگیر این برنامه در استان را نشان می دهد.

او در ادامه به نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه اشاره و بروز بالای بیماری کم‌کاری تیروئید نوزادان را چندعاملی تفسیر کرد و گفت: عوامل مهمی چون ازدواج‌های فامیلی، وجود بیماری‌های تیروئیدی در مادر و خویشاوندان درجه یک و اختلالات ید دریافتی، از جمله مهمترین عوامل مؤثر بر بروز بالای این بیماری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: برای کاهش خطر ابتلا به کم‌کاری تیروئید، به ویژه در نوزادان، انجام غربالگری به‌ موقع حیاتی است که به تشخیص زودهنگام بیماری و درمان به هنگام آن کمک می‌کند و از بروز عوارض جدی مانند مشکلات عصبی مغزی، عقب‌ماندگی ذهنی و صدمات غیرقابل برگشت به چشم‌ها، استخوان‌ها، کبد و طحال پیشگیری می کند؛ همچنین در برخی موارد نبود امکان تشخیص و درمان به موقع، می‌تواند موجب مرگ بیمار شود.

او با تاکید بر آموزش مستمر مردم در خصوص چگونگی نگهداری و مصرف نمک‌های یددار گفت: مصرف نمک تصفیه شده به میزان مجاز، مصرف غذاهای دریایی و رعایت اصول صحیح طبخ غذا برای حفظ ید موجود در غذا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: مصرف نکردن خودسرانه داروها و پرهیز از مصرف «بتادین» برای انجام ضدعفونی ناف نوزاد و یا در دوران باردار و زایمان، از جمله توصیه‌های کلیدی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری است.

اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در پیشگیری و کنترل تیروئید

ایلامی به اقدامات معاونت بهداشت علوم پزشکی شیراز در شناسایی، کنترل و درمان بیماری تیروئید پرداخت و گفت: این معاونت با ساختار منسجم و همکاری گسترده کارکنان بهداشتی، اقدامات مؤثری را در پیشگیری و کنترل کم‌کاری تیروئید در استان فارس انجام داده است.

او اظهارکرد: فعالیت متمرکز ۵۴ مرکز غربالگری نوزادان، حضور پزشکان فوق تخصص در شیراز و شهرستان‌ها، مشارکت فعال کارشناسان نمونه‌گیر و مسوولان برنامه در سطوح مختلف از جمله اقدامات مهم معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پیشگیری و کنترل کم‌کاری تیروئید در استان فارس است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه