امام جمعه موقت شیراز:

انصاف در رفتار و خرج کردن، کلید همدلی و پرهیز از اختلاف در زندگی فردی و اجتماعی است

امام جمعه موقت شیراز، بر ضرورت رعایت انصاف در زندگی فردی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: انصاف در خرج کردن، در تقسیم مال و در برخورد با دیگران، موجب برادری، محبت و اتحاد می‌شود و بی‌انصافی باعث اختلاف و تفرقه خواهد شد.

امام جمعه موقت شیراز
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، حجت الاسلام و المسلمین ابوفاضل رضوی اردکانی امام‌جمعه موقت شیراز امروز‌ جمعه دوم آبان ماه در خطبه های نماز، با اشاره به ضرورت رعایت انصاف در زندگی فردی و اجتماعی اظهار داشت: اگر انصاف در جامعه حاکم بود، بسیاری از مشکلات بشریت حل می‌شد. در قرآن و روایات متعدد، انصاف به عنوان یکی از شاخصه‌های انسان‌های با فضیلت معرفی شده است و انسان باید همیشه در خط حق و حق‌گرایی قرار گیرد و از باطل و هوای نفس خودداری کند.

وی با اشاره به حدیث‌های ائمه اطهار که بر رعایت انصاف تاکید دارند، گفت: از جمله سفارش امیرالمومنین (ع) به مؤمنان است که باید با خدا و مردم با انصاف رفتار کنند.

رضوی اردکانی افزود: بی‌انصافی در نعمت‌ها، در حق دیگران، در مال و در رفتارهای اجتماعی، باعث مشکلات و مجازات‌های دنیوی و اخروی می‌شود.

امام‌جمعه موقت شیراز با اشاره به نمونه‌هایی از رفتارهای ناعادلانه در خانواده، جامعه، کسب‌وکار و اداره‌ها اظهار داشت: مثلاً بی‌انصافی در خانواده، کم‌توجهی به نیازهای دیگران، تقلب در کسب‌وکار، گرانی و سودجویی بی‌مراعات، و بی‌توجهی مدیران و مسئولان به حقوق مردم ازجمله بی‌انصافی‌هایی است که در جامعه رخ می‌دهد و اثرات سوئی بر زندگی می‌گذارد.

وی تاکید کرد: انصاف در خرج کردن، در تقسیم مال و در برخورد با دیگران، موجب برادری، محبت و اتحاد می‌شود و بی‌انصافی باعث اختلاف و تفرقه خواهد شد.

رضوی اردکانی با ذکر نمونه‌هایی از فضایل افراد با انصاف مانند علامه مجلسی که با انجام کارهای کوچک و نیکو، مانند نجات یک بچه‌گربه از سرما، به مقام‌های عالی در بهشت رسیده است، بر اهمیت انصاف در تمامی ابعاد زندگی تأکید کرد و گفت: بی‌انصافی حتی در سطح کوچک، عواقب منفی در دنیا و آخرت دارد و باید همواره در مسیر انصاف حرکت کرد.

وی در خطبه دوم نماز، به مناسبت‌های هفته پیش رو اشاره کرد و با تبریک میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار گفت: بزرگ‌ترین شخصیت زن در اسلام پس از فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) حضرت زینب ذکر شده است. زینب به دلیل فضایل اخلاقی، شجاعت، عفت، عصمت، ایثار، صبر و مقاومت، در تاریخ اسلام جایگاه ویژه‌ای دارد. خطبه‌های او در کوفه، که در آن‌ها مردم کوفه را محاکمه کرد، نمونه‌ای از بلاغت و بصیرت اوست. او مادر شفاعت‌ کننده‌ای است که پس از فاطمه زهرا، مقام والایی دارد و در قیامت مورد شفاعت قرار می‌گیرد.

رضوی اردکانی افزود: امام سجاد (علیه‌السلام) درباره علم و معرفت زینب سخن گفته و او را مظهر علم، ایمان و مقاومت معرفی کرده است. زینب در مقابل یزید، ایستادگی کرد و خطبه‌ای تاریخی خواند که کاخ یزید را ویران کرد. او نماد عفت، بصیرت و توجه به خداوند است و در تمام مصیبت‌های کربلا، با شجاعت و ایثار، نقش‌آفرینی کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به مناسبت آبان‌ماه سال ۱۳۴۳ اشاره کرد که قانون ننگین و ظالمانه‌ای مبنی‌بر اینکه مستشاران آمریکایی در کشور مصونیت قانونی داشته باشند و دادگاه‌ها نتوانند آن‌ها را محاکمه کنند، در کشور تصویب شد.

وی در این باره گفت: این قانون، نماد سلطه‌پذیری و خیانت به ملت ایران بود و امام خمینی (ره) آن را محکوم کرد.

 امام‌جمعه موقت شیراز همچنین، به جنایات آمریکا و استبداد شاه اشاره کرد و افزود: در زمان شاه، ملت در فقر و فلاکت به سر می‌برد و دولت‌ها به فکر مردم نبودند، اما پس از انقلاب اسلامی، خدمات زیادی به کشور ارائه شده است، از جمله توسعه زیرساخت‌ها و رفاه عمومی.

وی با اشاره به موضوع فلسطین و جنایات اسرائیل نیز گفت: فلسطین که پیش از اسلام، سرزمین مسلمانان بوده، اکنون در وضعیت بحرانی قرار دارد و آمریکا و اروپا در این وضعیت نقش دارند. اسرائیل، که بر پایه ظلم و ناپاکی ساخته شده، با حمایت آمریکا، به جنایات خود ادامه می‌دهد. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران، با قدرت نظامی و اراده ملت، آماده دفاع از فلسطین است و تهدیدهای اسرائیل و آمریکا را رد می‌کند. مردم فلسطین و مقاومت آن‌ها، نماد ایستادگی در برابر ظلم است و باید با اتحاد و ایمان، مقابل این تجاوزات ایستاد.

حجت الاسلام رضوی اردکانی، بر اهمیت انصاف و عدالت تأکید کرد و هشدار داد: اگر دشمنان دست از تجاوز بر ندارند، عاقبت آن‌ها ویرانی و نابودی است و اراده ملت ایران بر دفاع از حق و عدالت استوار است.

امام جمعه موقت شیراز، ۸ آبان ماه، روز نوجوان و بسیج آموزش و پرورش، که سالروز شهادت شهید محمدحسین فهمیده است را گرامی داشت و گفت: شهید فهمیده نماد ایثار و شهادت‌طلبی است و نقش مهمی در فرهنگ مقاومت دارد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه