خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

جنگ با ایران چگونه موجب نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شد؟

صنعت توریسم در اسرائیل به دلیل نگرانی از حملات موشکی و پهپادی ایران و همچنین حزب الله در آستانه نابودی است و گردشگران خارجی تلاش دارند از مسیر اردن و مصر اسرائیل را ترک کنند.

حملات موشکی ایران به مرکز اسرائیل ۱۵ زخمی برجای گذاشت
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، در پی حملات موشکی و پهپادی ایران و حزب الله که در واقع واکنشی به تجاوز نظامی اسرائیل بود، تمامی پروازها در اراضی اشغالی به حالت تعلیق درآمد. شرکت­ های خارجی از زمان آغاز این جنگ هر چند روز یکبار تعلیق پروازها از/ به اسرائیل را تمدید می کنند و شرکت های داخلی اسرائیل هم به دلیل ترس از برخورد با موج حملات موشکی هیچ پروازی را از داخل اراضی اشغالی انجام نمی دهند.

اما مسئله این است که در زمان تصمیم نتانیاهو برای حمله به ایران، ۲۱ هزار گردشگر خارجی در اسرائیل حضور داشتند که تلاش کردند به نحوی آنجا را ترک کنند. حال پس از گذشت یکماه هنوز ۸۷۰۰ نفر از آنها طبق اعلام رسمی وزارت گردشگری اسرائیل هنوز در اراضی اشغالی بسر می برند. در این راستا این وزارتخانه تصمیم گرفته خروج گردشگران را از طریق اردن و مصر انجام داد. گام نخست برای انجام این کار آماده کردن گذرگاه های مرزی زمینی و فراهم کردن سیستم حمل و نقل بود. در این رابطه دو شهر برندی عقبه در اردن و طابا در جنوب صحرای سینای مصر برای این هدف در نظر گرفته شدند تا مسافران از آنجا با هواپیما و یا از طریق کشتی به مقاصد مدنظرشان بروند.

اما علاوه بر گردشگران خارجی تعداد زیادی از اسرائیلی ها نیز بنا بر کارهای تجاری، شغلی، دانشجویی و یا حتی سفر تفریحی تصمیم دارند در آستانه عید پسح اسرائیل را ترک کنند. از این رو در روزهای گذشته شاهد هجوم گسترده آنها به این گذرگاه های مرزی در اردن و مصر بودیم تا بتوانند از طریق این دو شهر سفر کنند. در همین رابطه دولت مصر عوارض برای مسافران اسرائیلی را از ۶۰ دلار به ۱۲۰ دلار برای هر نفر افزایش داد. این قیمت جدید بر ده‌ها هزار اسرائیلی که به دلیل محدودیت‌های فرودگاه بن گوریون در سایه جنگ مجبور به پرواز از طابا در مصر هستند، تأثیر خواهد گذاشت. طبق برنامه ریزی انجام شده چندین پرواز شرکت‌های اسرائیلی از فرودگاه کوچک طابا انجام می‌شود که اواخر ماه فوریه و همزمان با حمله به ایران به فرودگاه اسرائیل تبدیل شد.

این شرایط که مؤید سختی خروج از اسرائیل است می تواند اثر فوری بر صنعت توریسم اسرائیل بگذارد. بر اساس داده‌های جدیدی که توسط دفتر مرکزی آمار اسرائیل منتشر شد، صنعت هتلداری این رژیم دو ماه اول سال ۲۰۲۶ را با نشانه‌ای از تغییر روند به پایان رساند. اما آغاز دوباره یک جنگ جدید که قابل مقایسه با با آنچه در نوار غزه به مدت بیش از دو سال ادامه داشت، نیست، باعث شد تا گردشگری و بخش هتلداری اسرائیل با رکورد جدیدی روبرو شود. نبود گردشگر ورودی به معنای از دست رفتن مشاغلی است که کارشان ارائه خدمات به توریست است. این مسئله روی درآمد مالیاتی دولت هم اثر منفی دارد.

با توجه به این مسائل نرخ بیکاری اسرائیل در حال نزدیک شدن به عدد ۱۰ درصد است در مقابل نرخ اشتغال از ۶۰.۲ درصد به ۵۷.۹ درصد کاهش یافته است. بالا رفتن تعداد بیکاران که ۵۱ درصد آنها را هم زنان تشکیل می دهند، به معنای گسترش دایره فقر، افزایش خانوارهای نیازمند دریافت کمک مالی و غذایی از سازمان های مردم نهاد است. بنابراین جنگی که نتانیاهو علیه ایران به راه انداخت، به شکل بومرنگ در حال اثرگذاری منفی بر زندگی شهروندان خودش است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه