English

دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه تشکیل جلسه داد

جلسه رسیدگی به پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه که توسط آفریقای جنوبی تنظیم شده، در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز شد.

دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه تشکیل جلسه داد
به گزارش خبرگزاری موج

، در متن شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند.

براساس گزارش‌ها اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه احتمالا ۳ ساعت به طول می‌انجامد.

المیادین در گزارش خود آورده است که مهلتی که به قضات دیوان بین‌المللی دادگستری برای بررسی پرونده داده شده از ۳ تا ۶ هفته است.

تیم آفریقای جنوبی تحت رهبری دوگارد، گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین شواهد محکمی را در این پرونده در دادگاه بین‌المللی دادگستری ارائه خواهد کرد که اسرائیل را به نسل کشی و نقض قوانین ۱۹۴۸ متهم می‌کند.

دوگارد که به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین کارشناسان حقوقی بین‌المللی آفریقای جنوبی شناخته می‌شود، تجربه کار با دیوان بین‌المللی دادگستری را دارد و در سال ۲۰۰۸ به عنوان قاضی موقت خدمت کرده است.

رونالد لامولا، وزیر دادگستری آفریقای جنوبی در آغاز این جلسه گفت: خشونت و ویرانی‌های رخ داده در ۷ اکتبر آغاز نشد، بلکه مردم فلسطین از سال ۱۹۴۸ رنج می‌برند. اسرائیل غزه را محاصره کرده و از ورود زمینی و دریایی ممانعت می‌کند و یک نهاد اشغالگر است.

نماینده آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری نیز در سخنان خود گفت: اسرائیل جنایات و اقدامات نسل کشی خود را از سال ۱۹۴۸ در فلسطین تشدید کرده است. ملت فلسطین از سال ۱۹۴۸ از حق تعیین سرنوشت خود محروم شده‌اند. قوانین «اسرائیل» برای تحمیل آپارتاید بر فلسطینی‌ها طراحی شده است و ما در آفریقای جنوبی از همان ابتدا از جنایات نسل کشی «اسرائیل» علیه مردم فلسطین آگاه بوده‌ایم.

نماینده آفریقای جنوبی افزود: نکبت فلسطینی به دلیل سیاست شهرک سازی توسعه طلبانه اسرائیل ادامه دارد و رژیم اسرائیل بر اساس آپارتاید استوار است و سال‌های متمادی است که معاف از مجازات بوده است.

نماینده آفریقای جنوبی ادامه داد: آینده فلسطینی‌ها در غزه به تصمیم دادگاه در این مورد بستگی دارد؛ اسرائیل با ملت فلسطین از طریق یک رژیم آپارتاید برخورد می‌کند. تأکید می‌کنیم که سخنان نفرت‌انگیز و نژادپرستی در «اسرائیل» تشدید شده است.

او تاکید کرد: اسرائیل در حال نسل کشی علیه فلسطینیان است. تمام جنایات اسرائیل در غزه با جنایات نسل کشی مطابقت دارد. خشونت علیه زنان، دختران و نوزادان بخشی از نسل کشی است. تخریب زیرساخت‌ها، کشتار و زخمی شدن و رها کردن کودکان بدون مراقبت، نسل‌کشی است. در این جلسات ما شواهدی از تلاش اسرائیل برای نسل کشی و استدلال هایی ارائه خواهیم کرد که آسیب‌هایی که در غزه به بار آورده است، جامع است. در ۹۶ روز گذشته، «اسرائیل» حملاتی را به غزه انجام داد که خشن‌ترین حملات تاریخ محسوب می‌شوند. اقدامات اسرائیل زندگی در غزه را غیرقابل تحمل کرده است.

نماینده آفریقای جنوبی تصریح کرد: شدت کشتار اسرائیل همه مناطق نوار غزه را ناامن کرده است. در هفته های اول پس از ۷ اکتبر، اسرائیل حدود ۷۰۰۰ پرتابه در هفته استفاده کرد. تعداد کشته‌شدگان غیرنظامی در غزه بیشترین در جهان در یک دوره زمانی محدود است.

این نماینده ادامه داد: رنج فلسطین یک واقعیت بوده و انکار آن غیرممکن است. فلسطینی‌هایی که از ترک خانه‌های خود در غزه خودداری کردند کشته شدند یا تهدید به مرگ شدند. درخواست اسرائیل برای تخلیه بیمارستان‌ها به منزله اقدامات نسل کشی است. هیچ مدرکی مبنی بر مسئولیت «اسرائیل» در بازسازی غزه وجود ندارد، بلکه به عملیات تخریب خود افتخار می‌کند. گرسنگی در بین ۹۷ درصد از جمعیت غزه وجود دارد و اسرائیل به جلوگیری از رسیدن کمک‌های غذایی و پزشکی به غزه ادامه می‌دهد. اسرائیل با بمباران مداوم از توزیع مواد غذایی و کمک‌های پزشکی جلوگیری می‌کند. مردم غزه از دسترسی به آب سالم و پناهگاه‌های پاک محروم هستند. سوءتغذیه و بیماری‌ها در صورت عدم درمان به وضعیت همه‌گیری مرگبار در غزه منجر خواهد شد.بیماری و گرسنگی نوار غزه را ویران کرده است. کامیون‌های کمک رسانی که وارد نوار غزه می شوند مشمول سه مرحله بازرسی هستند.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی در این نشست گفت: افراد مجروح در نوار غزه از مراقبت‌های بهداشتی لازم برای حفظ جان خود محروم هستند. اسرائیل مرتکب خشونت جنسی علیه زنان و کودکان می شود. اقدامات اسرائیل نشان دهنده قصد نسل کشی است. اسرائیل مناطق امن را برای فلسطینیان در نوار غزه قبل از بمباران آنها شناسایی می کند. اسرائیل تعداد زیادی از کودکان را در نوار غزه یتیم کرد. آنچه با حقایق در نوار غزه ثابت شد مستلزم دخالت این دادگاه است. مردم فلسطین در غزه محاصره شده و از اصول اولیه زندگی محروم هستند. کشتار غزه و مردم آن باید متوقف شود. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای تسهیل دسترسی کمک به غزه اجرا نشده است.

این تیم تاکید کرد: اسرائیل زنان و کودکان نوار غزه را بمباران و ربوده است و قصد نابودی نوار غزه در بالاترین سطوح سیاسی در اسرائیل وجود دارد. اسرائیل همه فلسطینی ها را مسئول حمله حماس و همه آنها را تروریست می‌داند. قصد ارتکاب نسل کشی در غزه، اعمال و رفتار سربازان اسرائیلی در میدان را هدایت می کند. هدف سربازان اسرائیلی نابودی غزه است. اسرائیل از لفاظی‌های مذهبی برای توجیه کشتار کودکان و غیرنظامیان در غزه استفاده می‌کند.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی همچنین برای اثبات اظهارات خود درباره نسل کشی در غزه در این نشست اظهارات نتانیاهو، گالانت ، اعضای کنست و فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر تایید قصد انجام نسل کشی در نوار غزه را با صوت و تصویر برای حاضران پخش کرد.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی همچنین اعلام کرد: سران ارتش اسرائیل هنگام صحبت در مورد فلسطینی‌ها در نوار غزه از اصطلاح «حیوانات بشری» استفاده کردند و آنها را محاصره کامل کردند، برق، آب و همه چیز را از آنها قطع کردند. غزه به دلیل جنایات اسرائیل به گورستان و کوره ناامیدی تبدیل شده است.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی در ادامه تاکید کرد: قصد نابودی نوار غزه در بالاترین سطوح سیاسی در اسرائیل وجود دارد. اسرائیل مردم فلسطین را دشمن می داند نه شاخه مسلح حماس را. ما خواستار پیگرد قانونی مدافعان این نسل کشی هستیم. ما اختیارات کسانی را که خواستار نسل کشی بودند به دادگاه یادآوری می‌کنیم: نخست وزیر، وزرا، نمایندگان، سربازان و افسران. شواهد مبنی بر قصد نسل کشی در غزه مشخص است.

این تیم تصریح کرد: میزان تخریب در غزه و کشتار کودکان به وضوح نشان می دهد که قصد نابودی وجود دارد. تصمیم گیرندگان اسرائیلی خواستار بمباران همه جانبه شدند و درباره استفاده از سلاح هسته‌ای صحبت کردند. ناکامی دولت اسرائیل در جلوگیری و محکوم کردن درخواست‌های نسل‌کشی، نقض آشکار کنوانسیون نسل‌کشی است. اسرائیل به هدف قرار دادن زیرساخت های حیاتی در نوار غزه ادامه می‌دهد و جنایات بسیاری را در نوار غزه مرتکب شد.

آنها تاکید کردند: هدف کنوانسیون نسل کشی حمایت از مردم است و جامعه بین‌المللی موظف است از نقض آن جلوگیری کند.وضعیت غزه بی‌سابقه است و حقوق فلسطینی‌ها باید حفظ شود. ۱۳ کشور حمایت خود را از این پرونده اعلام کردند، که تأیید کننده نیاز دادگاه به اتخاذ اقدامات موقت است. توجیهات اسرائیل برای اقدامات خود در نوار غزه، آن را از اتهام قصد ارتکاب نسل کشی مبرا نمی‌کند. این وظیفه کشورهای عضو کنوانسیون پیشگیری از نسل کشی است که از اجرای آن جلوگیری کنند و عاملان آن را مجازات کنند. ما حق داریم از رعایت مفاد کنوانسیون نسل کشی اطمینان حاصل کنیم فلسطینیان در غزه حق دارند از مفاد کنوانسیون نسل کشی بهره‌مند شوند. وظیفه ما رسیدگی به آسیب های جبران ناپذیر است. 

 

تظاهرات مقابل دیوان دادگستری در لاهه

شمار زیادی از فعالان و حامیان فلسطین در لاهه در آستانه برگزاری جلسه دیوان دادگستری بین‌المللی برای رسیدگی به دادخواست آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی مردم غزه دست به تظاهرات زدند.

این تظاهرات قرار است به سمت دیوان دادگستری بین‌المللی ادامه یابد.

در شکایت ۸۴ صفحه‌ای آفریقای جنوبی از اسرائیل استدلال شده که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ناقض الزامات و تعهدات بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ است. این کنوانسیون نسل‌کشی را اقدامی با هدف تخریب به صورت کلی یا جزئی، در سطح ملی، نژادی، قومی یا مذهبی معنا کرده‌ است.

آفریقای جنوبی، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را نسل‌کشی می‌داند چون با هدف تخریب بخش قابل توجهی از جمعیت این باریکه است.

در صورت محکومیت، رهبران نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی در معرض حبس و تعقیب قرار می‌گیرند.

تصمیم اسرائیل برای مشارکت در این محاکمه به جای تحریم آن نشانگر نگرانی‌های رژیم صهیونیستی نسبت به این است که قاضی‌ها دستوری را برای اسرائیل مبنی بر توقف جنگش علیه غزه و تخریب وجهه بین‌المللی آن صادر کنند.

این پرونده ممکن است چندین سال ادامه یابد اما در درخواست آفریقای جنوبی از این دیوان آمده است که حکمی را به صورت فوری و الزام آور برای رژیم صهیونیستی صادر کند تا سریعا عملیات نظامی خود را در غزه و علیه آن متوقف کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه