English

سی ان ان مدعی شد:

ایران صنعت قدرتمند تسلیحاتی ایجاد کرده است

شبکه خبری سی ان ان آمریکا اذعان کرد که سامانه های پهپادی ایران از نظر هدف گیری، هدایت و مقابله با پارازیت ها قابلیت بالایی دارند.

ایران صنعت قدرتمند تسلیحاتی ایجاد کرده است

به گزارش خبرگزاری موج، شبکه خبری سی ان ان آمریکا درحالی که در گزارشی تلاش کرد در ادامه سناریوسازی واشنگتن، ادعاها و اتهامات پهپادی علیه ایران در جنگ اوکراین را توجیه و مستند جلوه دهد، اذعان کرد که سامانه های پهپادی ایران از نظر هدف گیری، هدایت و مقابله با پارازیت ها قابلیت بالایی دارند.

شبکه خبری سی ان ان آمریکا در گزارش خود با تکرار اتهامات واشنگتن به رغم رد آن بارها از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران مدعی شد تحقیقات نشان می‌دهد پهپادهای ایرانی مورد استفاده روسیه در اوکراین، از فناوری‌های غربی استفاده می کنند.

سی ان ان که تلاش کرد ادعاهای خود را مستند جلوه دهد، گفت: تحقیقات جدید نشان داده است که ایران بر اساس فناوری غربی که صنعت قدرتمند تسلیحاتی ایجاد کرده است و این فناوری توسط روسیه علیه اوکراین استفاده می شود.

این رسانه آمریکایی در ادامه سناریوسازی خود ادعا کرد که موسسه "کانفلیکت آرمامنت ریسرچ" یا "کار"که در انگلیس مستقر است، قطعات بدست آمده از پهپادهای شاهد-۱۳۶ را که ایران به روسیه فروخته است، بررسی کرده و در این بررسی متوجه شد این پهپاد ها از موتوری مبتنی بر فناوری آلمانی استفاده می کنند که تهران تقریبا ۲۰ سال پیش بدست آورده است.

این رسانه آمریکایی در تداوم هراس از روابط نظامی میان تهران – مسکو مدعی شد مقامات غربی همچنین نگران ارائه فناوری و تسلیحات غربی ضبط شده توسط روسیه در اوکراین، به ایران هستند.

سی ان ان در عین حال اعتراف کرد تاکنون مدرکی در خصوص ارائه این فناوری ها به ایران وجود نداشته است.

این شبکه خبری آمریکایی که تلاش کرد برای این ادعاها مستندسازی کند، مدعی شد موسسه کار بین نوامبر سال گذشته تا مارس ۲۰۲۳، قطعات ۲۰ پهپاد و تسلیحات ساخت ایران را در اوکراین بررسی کند که حدود نیمی از آنها متعلق به پهپاد های شاهد-۱۳۶ بودند.

بر اساس این گزارش، این موسسه ادعا کرده است که موتور شاهد-۱۳۶ توسط یک شرکت ایرانی به نام اوج پرواز ما دو نفر - معروف به مادو - مستقر در شهر شکوهیه در استان قم، مهندسی معکوس شده است. این شرکت در دسامبر سال گذشته توسط انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شد.

سی ان ان در ادامه سناریو سازی آمریکا به سراغ یک تحلیلگر به نام تیمور خان، تحلیلگر حوزه خلیج فارس در موسسه یاد شده رفت اما به نقل از این فرد اذعان کرد: سامانه‌های پهپاد ایران دائماً در حال اصلاح و نوسازی هستند و «ثابت کرده‌اند که از نظر سیستم‌های هدف‌گیری و هدایت و همچنین قابلیت‌های مقابله با پارازیت قابلیت بالایی دارند.»

این رسانه آمریکایی سپس به نقل از این تحلیلگر مدعی شد ایران «با بهره‌گیری از عدم شفافیت زنجیره تأمین، قطعات و فناوری‌های غربی را برای برنامه پهپاد خود به دست آورده است.»

سی ان ان به نقل از این تحلیلگر بار دیگر هراس واشنگتن از قدرت پهپادی ایران را چنین بیان کرد: "با توجه به این واقعیت که روسیه در حال ضبط تسلیحات پیشرفته غربی مانند موشک ضد تانک جاولین در میدان نبرد است و همکاری‌های نظامی فزاینده‌ای بین تهران و مسکو وجود دارد و ایران توانایی‌های اثبات شده‌ای در این زمینه دارد، من فکر می کنم احتمالا که دو کشور برای مهندسی معکوس این نوع تسلیحات با یکدیگر همکاری خواهند کرد."

وزارت خزانه داری آمریکا اول فروردین ماه ۱۴۰۲ (۲۱ مارس ۲۰۲۳ ) نیز با هماهنگی دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) ، چهار نهاد و سه شخص را در ایران و ترکیه به دلیل مشارکت در تهیه تجهیزات، از جمله تامین موتورهای اروپایی پهپادهای ایران تحریم و اعلام کرد: این شبکه تدارکاتی به نمایندگی از وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح ایران که بر چندین شرکت دخیل در توسعه پهپاد و موشک های بالستیک نظارت دارد، فعالیت می کند.

غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، در هراس از قدرت پهپادی ایران ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند. آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.

جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیت‌های مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران به‌طور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچ‌گاه اقلامی را که به‌نظر می‌رسد می‌تواند به توسعه سیستم‌های حمل سلاح هسته‌ای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آن‌ها را ندارد».

بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه