سرخط خبرها
  • اعتراف تل‌آویو به تسلیم ترامپ و شکست اسرائیل
  • انتقام مرگبار شوهر خواهر‌ کینه‌ای بر‌سر تبلت
  • پزشکیان: با دانشگاهیان از بحران می‌گذریم
  • انهدام باند چهار نفره زورگیران پایتخت
  • ایران برای استقبال از زائران عراقی آماده می‌شود
  • رسانه های غربی:ایران بعد از جنگ مقتدرتر از قبل است
  • ادعای آذربایجان: پهپاد حامل ماری‌جوانا از ایران رهگیری شد
  • اعتراف خبرنگار صهیونیست: دوست آمریکا بودن کشنده است
  • کارگروه ارد و نان: ایرانی‌ها سالی ۱۱۷ کیلو نان می‌خورند
  • بریتانیا استفاده زیر ۱۶ ساله‌ها از تیک‌تاک، اینستاگرام و یوتیوب را ممنوع کرد
  • وثیقه خروج از کشور مشمولان غیرغایب حذف شد
  • اظهارات تند مقامات اسرائیلی: ترامپ و کاخ سفید ما را فریب داد
  • ابراهیم عزیزی: پاسخ به حمله امروز اسرائیل قطعی است.
  • خدمات و‌ کارت‌های‌ بانک ملی رفع اختلال و فعال شد
  • پیشنهاد ۲ ساله پرسپولیس برای اسکوچیچ ارسال شد
  • صف‌های طولانی برای خروج از اوکراین در منطقه لووف تشکیل شده است
  • ️منابع عبری: ارتش اسرائیل برای مقابله با هر تهدیدی از سوی ایران آماده می‌شود
  • تمام بلیت های بازی ایران نیوزلند فروخته شد و مجموعا ۷۰ هزار هوادار در استادیوم حضور خواهند داشت
  • قول مجلسی: امسال در هیچ شهری مشکل آب نخواهیم داشت!
  • معاون وزارت کشور: دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت آرد و نان ندارد

کاهش بدهی شرکت ها و موسسات دولتی به نظام بانکی برای سومین ماه متوالی

از مجموع بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی، ۵۹۷.۵ هزار میلیارد ریال سهم بانک مرکزی است که در یکساله منتهی به بهمن پارسال ۱۰.۹ درصد و در یازده ماهه سال ۹۵ برابر ۱۴.۸ درصد رشد یافته است.

پول

به گزارش خبرگزاری موج، رشد بدهی شرکت ها و موسسه های دولتی در آذر ماه پارسال برای نخستین بار منفی شد و این روند کاهشی در ماه های دی و بهمن نیز تداوم یافت.
بر اساس جداول مربوط به گزیده آمارهای اقتصادی که بانک مرکزی امروز یکشنبه آن را منتشر کرد، بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی شامل بانک مرکزی، بانک ها و موسسه های اعتباری غیربانکی در بهمن ماه به بیش از 2100 هزار میلیارد ریال رسید که این عدد در دوره یکساله منتهی به بهمن پارسال (بهمن 94 نسبت به بهمن 95) برابر 22.6 درصد و در دوره یازده ماهه سال 95 (بهمن 95 نسبت به اسفند 94) 20.8 درصد رشد داشته است.
از این میزان بدهی سهم دولت که شامل اوراق مشارکت بخش دولتی نیز می شود، ۱۸۰۵.۹ هزار میلیارد ریال و سهم شرکت ها و موسسه های دولتی ۲۹۴.۵ هزار میلیارد ریال است.
بر این اساس میزان بدهی دولت به سیستم بانکی در یکساله منتهی به بهمن پارسال 29.1 درصد و در بازه زمانی 11 ماهه سال 95 برابر 25.8 درصد رشد یافته است.
این در حالی است که بدهی شرکت ها و موسسه های دولتی در بازه زمانی یکساله منتهی به بهمن پارسال برابر ۶.۴ درصد کاهش یافته و در بازه زمانی ۱۱ ماهه منتهی به این ماه نیز ۲.۹ درصد افت کرده است.

بدهی به بانک مرکزی
از مجموع بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی، ۵۹۷.۵ هزار میلیارد ریال سهم بانک مرکزی است که در یکساله منتهی به بهمن پارسال ۱۰.۹ درصد و در یازده ماهه سال ۹۵ برابر ۱۴.۸ درصد رشد یافته است.
از این میزان بدهی، سهم دولت 338.6 هزار میلیارد ریال برآورد شده که در دوره یکساله منتهی به بهمن پارسال 28.3 و در یازده ماهه پارسال 38.7 درصد رشد داشته است.
این در حالی است که بدهی شرکت ها و موسسه های دولتی به بانک مرکزی با ثبت رقم ۲۵۸.۹ هزار میلیارد ریال، افت ۵.۸ درصدی را در دوره زمانی یک ساله منتهی به بهمن پارسال و افت ۶.۳ درصدی را در دوره یازده ماهه پارسال پشت سر گذاشته است.

سهم بدهی بانک ها به بانک مرکزی
آمار بانک مرکزی از بدهی نظام بانکی به این نهاد ناظر بیانگر آن است که این عدد در پایان بهمن پارسال به عدد ۱۱۵۴.۹ هزار میلیارد ریال رسید که در دوره یک ساله منتهی به بهمن پارسال ۳۵.۳ درصد و در یازده ماهه پارسال ۳۸.۱ درصد رشد داشته است.
به طور کلی در افزایش حجم بدهی بانک ها به بانک مرکزی در ماه های پایانی سال سابقه دارد؛ زیرا در سه ماه پایانی سال نیاز بانک ها به نقدینگی افزایش می یابد که یکی از آثار آن اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی است.

وضعیت دارایی های ارزی بانک مرکزی
میزان دارایی های خارجی بانک مرکزی نیز در پایان بهمن ماه به عدد ۳۳۸۴.۵ هزار میلیارد ریال رسید که در بازه زمانی یک ساله منتهی به ماه یاد شده ۰.۱ درصد رشد و در دوره یازده ماهه پارسال منفی ۳.۸ درصد افت داشته است.
در مقابل میزان بدهی های ارزی بانک مرکزی نیز در پایان بهمن ماه 1503.6 هزار میلیارد ریال اعلام شده است که نسبت به دوره یکساله منتهی به این ماه 6.6 درصد و در دوره یازده ماهه پارسال 4.9 درصد کاهش داشته است.

رشد نقدینگی به ۱۹.۱ درصد رسید
بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد میزان نقدینگی در کشور در پایان بهمن ماه به عدد ۱۲۱۱۰.۹ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به بهمن ۹۴ برابر ۲۴.۱ درصد و نسبت به اسفند ۹۴ برابر ۱۹.۱ درصد رشد داشته است.
سهم پول از این نقدینگی 1522.6 هزار میلیارد ریال و سهم شبه پول 10588.3 هزار میلیارد ریال بوده است.
 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه