English

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور:

معافیت های مالیاتی عدالت محور نیست

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: معافیت های مالیاتی عدالت محور نیست و افرادی از این معافیت برخوردارند که واجد شرایط نیستند که باید در آن تجدید نظر کنیم.

معافیت های مالیاتی عدالت محور نیست

به گزارش خبرگراری موج قزوین، همایش مشارکت مردمی در نظام مالیاتی با حضور داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، قاسم زاده رئیس دانشگاه بین الملل، عباسپور مدیرکل امور مالیاتی استان، خلیلی خواه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی و علی رحمانی معاون اقتصادی استانداری قزوین در سالن اجتماعات دانشکده آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین برگزار شد.

داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در این همایش گفت: قدردان نعمت انقلاب هستیم و امیدواریم ادامه دهنده راه شهدا باشیم.

وی افزود: نگاه ما این است مالیات بعنوان یک منبع تامین کننده پایدار دولت از زوایای مختلف مورد توجه قرار گیرد.

منظور تصریح کرد: مالیات یک موضوع بین رشته ای است و اگر بخواهیم آن را درست اداره کرده و الگویی درتراز جهانی ارائه کنیم حتما باید از منظر علمی به آن نگاه کرده و جایگاه مالیات را ارتقا بخشیم.

وی بیان کرد: دولت مدرن بدون منابع مالیاتی قادر به حکمرانی شایسته نیست و فروش اوراق قرضه و اموال دولتی شاید کمک موقت باشد اما در یک توسعه پایدار و بلند مدت به این منابع نمی توان اتکا کرد و کشورهایی که دولت رفاه و مدرن هستند با مالیات جلو رفته اند.

منظور یادآورشد: اتکا به نفت موجب شد از روش های اصولی برای تامین منابع مالی فاصله گرفتیم درحالی که گرفتن مالیات یعنی پاسخگو کردن دولت و مردم و باید در کنار دریافت مالیات حتما خدمات خود را بگوییم و تلاش کنیم این دریافتها که بسختی انجام می شود در مسیر درست مصرف شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: رویکرد ما این است که یک شریک مناسبی برای مردم باشیم و شراکت را درست انجام دهیم و برای یک ریال مالیات هم پاسخگو هستیم و باید به رفاه بیشتر و معیشت بهتر و حس رضایت شهروندان منجر شود.

وی اظهارداشت: در اصلاح نظام مالیاتی و حکمرانی مالیاتی سه ضلع مردم و مودیان، نظام ساختارها و به روز بودن قوانین و مقررات باید مورد توجه قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: نظام مالیاتی روی دوش مودی بنا می شود و باید نظام مالیاتی بر اساس مودی محوری و مودی سالاری شکل بگیرد.

مالیات

وی گفت: نظام اداری خدمتگزار مردم است لذا تمام مراودات و ساختار اداری و اجرایی باید بر این اساس استوار شود تا نظام مالیاتی  تسهیل شده و کرامت مودی در اوج باشد و رضایت مردم جلب شود.

منظور افزود: ضلع دوم مالیات، نظام ساختارها و نظام اجرایی است و باید به گونه ای پیاده شود که مودیان با رغبت و شفافیت و سهولت مالیات را پرداخت کنند. 

وی گفت: ما به دانشگاهها نیاز داریم تا به این موضوعات توجه و کمک کنند تا طراحی نظام انگیزشی بر اساس روش های علمی و مدرن صورت گیرد و نظام مالیاتی با اتکا به دانش روز و دانش فنی اطلاعات جلو برود که در این راستا روش شناسایی مالیات با اتکا به داده محوری و سامانه محوری می تواند از مراجعه حضوری مردم پیشگیری کرده تا فساد کم شود.

منظور تصریح کرد: در رویکرد جدید بایستی دولت الکترونیک به معنای واقعی در سازمان امور مالیاتی پیاده شود که در این راستا امسال مالیات نقل و انتقال خودرو کاملا غیرحضوری و با سایت صورت گرفت و  موحب رضایت مردم شد.

منظور اظهارداشت: در روش غیر حضوری مودی هرگاه بخواهد استعلام یا کارت بازرگانی بگیرد یا جوازی را تمدید کند به صورت برخط و بدون هزینه و مراجعه آن را انجام می دهد.

وی گفت: در نقل و انتقال خودرو قبل از سیستمی شدن در سال قبل ۱۵۰۰ میلیارد تومان مالیات گرفتیم که با روش جدید تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان دریافت شده است. 

منظور تصریح کرد: تمام پرونده های مالیاتی را الکترونیکی می کنیم و ساختارها به گونه ای تنظیم شده که کارها به این سمت برود.

وی گفت: امروز یکی از مشکلات مودیان این است که پرونده خود را نمی بینند لذا تلاش شده با شفافیت ارتباط خود با مودی را برقرار کنیم و با رعایت اصل محرمانگی و امانتداری اطلاعات افراد فقط در اختیار فرد مودی قرار گیرد.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: ارج نهادن به مودی یک الزام است و دانشگاه بعنوان اتاق فکر دستگاه اجرایی می تواند در زمینه آسیب شناسی و نقد عالمانه و مطالعات کارشناسانه به سازمان کمک کند.

وی تصریح کرد: در این راستا درصددیم با تمام دانشگاه هایی که تمایل به همکاری دارند، تفاهم نامه امضا کنیم.

منظور اظهارداشت: امروز علوم رفتاری در گرفتن مالیات اهمیت زیادی دارد و اگر درست طراحی، بررسی و مطالعه کنیم می توان مالیات را با اثربخشی بیشتری دریافت کرد.

وی بیان کرد: آماده ایم تفاهم نامه ای با دانشگاه امام خمینی برای بررسی موضوعات مالیاتی منعقد کنیم تا بخشی از ظرفیت علمی دانشگاه برای نهادینه شدن فرهنگ مالیاتی استفاده شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: ضلع سوم قوانین و مقررات است و باید تلاش کنیم قوانین به روز رسانی و اصلاح و بازنگری شود.

منظور تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده ، پایه مالیاتی خوبی بنام ارزش افزوده ایجاد شده که امروزه  ۴۵ درصد کل درآمد مالیاتی دولت را بعنوان یک پایه تامین می کند. 

وی بیان کرد: شفاف سازی اقتصاد برای ما اهمیت دارد و بایستی یک اشراف اطلاعاتی ایجاد کنیم تا مسیر فروش را بدانیم و حلقه مفقوده ارزش افزوده از طریق قانون پایانه های فروشگاهی پیدا شود.

منظور اظهارداشت: 9 میلیون واحد شغلی که دستگاه«پوز» دارند به سامانه مودیان متصل خواهند شد تا شفافیت و عدالت مالیاتی را محقق کنیم و هر کس سود و درآمد بیشتری دارد، مالیات بیشتری پرداخت کند.

مالیات3

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور یادآورشد: امسال مالیات بیش از یک میلیون و 850 هزار واحد صنفی در کشور صفر شد و در حال حاضر 88 درصد مالیات مشاغل از حدود 5 درصد مشاغل صنفی دریافت می شود.

منظور تصریح کرد: هنوز فرار مالیاتی داریم و تمرکز ما بر روی فرارهای مالیاتی بزرگ است به طوری که در یک فقره توانستیم مالک 25 شرکت را شناسایی کنیم که 1200 میلیارد تومان مالیات داشت که سهامش را فروخت و بدهی خود را پرداخت کرد.

وی بیان کرد: یک وارد کننده خودرو دیگر هم که یک هزار میلیارد تومان مالیات خود را پرداخت نکرده بود را شناسایی کردیم و با فروش خودروها توانستیم 900 میلیارد تومان بدهی اش را وصول کنیم.

منظور اظهارداشت: رویکرد جدید ما شناسایی فرارهای مالیاتی بزرگ، وصول مالیات از مودیان بزرگ، تسهیل در پرداخت مالیات مشاغل خرد و تحقق عدالت مالیاتی است.

این مسئول بیان کرد: مالیات بر عایدی سرمایه و سوداگری در دستور کار مجلس است و از سوداگری مسکن، خودرو، طلا و ارز مالیات خواهیم گرفت و باید به سمت تنظیم رفتار مردم برویم تا از سوداگری به سمت کارهای مولد بروند.

وی اظهارداشت: قانون دیگری که در دست بررسی است موضوع اصلاح معافیت های مالیاتی و درآمدهاست که می تواند نظام مالیاتی را متحول کند لذا بایستی از «مالیات منبع محور» به سمت نظام «مالیاتی فرد محور» حرکت کنیم تا هر فردی از هر منبع درآمدی کسب کرد مالیاتش را بدهد.

منظور افزود: یک فرد بعنوان مودی با یک اظهارنامه باید وضعیت خود را مشخص کند و سود سهام، ملک و خودرو را اعلام کند.

وی گفت: معافیت های مالیاتی عدالت محور نیست و افرادی از این معافیت برخوردارند که واجد شرایط نیستند که باید در آن تجدید نظر کنیم.

رئیس سازمان مالیاتی کشور یادآورشد: در سال گذشته مجموع مالیات دریافت شده از مردم 306 هزار میلیارد تومان و میزان معافیت ها 340 میلیارد تومان بود که به نظر می رسد این وضعیت باید ساماندهی شود.

وی بیان کرد: نظام مالیاتی فرصت های زیادی ایجاد کرده که باید عملیاتی شود و با استفاده از این فرصتها می توانیم بودجه اداره کشور را تامین کنیم.

منظور اظهارداشت: در سال گذشته درآمدهای مالیاتی حدود 60 درصد رشد کرد و امسال با افزایش 55 درصدی درآمدها مواجهیم و پیش بینی می شود 700 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی بدون مشکلی وصول شود.

این مسئول گفت: در سال جاری بیش از دو میلیون و 200 هزار مودی مالیاتی جدید در کشور شناسایی شد و یک میلیون و 500 هزار نفر نیز اظهارنامه ارائه کرده اند.

منظور بیان کرد: با پهن کردن تور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی اقدام می کنیم تا هیچ کسی فرار مالیاتی نداشته باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سه دهه گذشته تحولات خوبی را در نظام مالیاتی شاهد بودیم که مالیات ارزش افزوده از آن جمله است به طوری که ۴۵ درصد کل درآمدهای مالیاتی دولت از محل مالیات بر ارزش افزوده تامین می شود و یکی از نقاط اهمیت آن شفاف سازی اقتصاد است.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه در مالیات ارزش افزوده پنهان کاری می شود، عنوان کرد: پدیده ای به نام فاکتور فروشی برای فرار مالیاتی شکل گرفته که با قانون پایانه های فروشگاهی حذف می شود و اهتمام داریم این قانون را به صورت کامل اجرا کنیم.

وی گفت: بیش از ۴۰۰ شرکت بورسی در این سامانه فروشگاهی ثبت نام کرده اند و عملیات خرید و فروش روزانه آن ها توسط سازمان مالیات قابل رویت است.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان افزود: در مرحله بعدی شرکت های دولتی در حال ورود به این سامانه هستند و از ابتدای سال آینده تمام شرکت های فعال در کشور و مشاغل خرد باید وارد این سامانه شوند.

وی با تشکر از مدیران استان قزوین در تحقق درآمدهای مالیاتی گفت: امسال بیش از یک هزار و 250 میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی را به استان قزوین پرداخت کردیم که 960 میلیارد تومان به شهرداری ها داده شد.

منطور اظهارداشت: همچنین 43 میلیارد تومان برای توسعه فعالیتهای ورزشی استان تخصیص دادیم و یک هزار میلبیارد تومان نیز از محل استرداد صادرکنندگان بود.

وی گفت: اختصاص 4 درصد ارزش افزوده به شهرداری ها و یک درصد برای بهداشت و توسعه ورزش می تواند آثار پرداخت مالیات را در بخش های مختلف جامعه محسوس تر کند.

مالیات2

منظور در ادامه بیان کرد: فرهنگ سازی مالیاتی از موضوعات مهمی است که باید جدی گرفته شود و مردم را با مالیات آشتی دهیم و با بهره گیری از رسانه ها و روش های نوین و علمی برای ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور اقدام کنیم.

در این مراسم رادیو مالیات فعالیت خود را در قزوین آغاز کرد وهمچنین از تمبر رادیو مالیات در قزوین رونمایی شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه