English

آخرین خبرها از عملیات مهار فوران چاه رگ سفید؛

حفر نخستین حلقه چاه امدادی بوسیله دستگاه حفاری ۹۳ فتح در رگ سفید

رئیس ستاد راهبری مهار فوران چاه 147 رگ سفید در شرکت ملی حفاری ایران گفت: نخستین حلقه چاه امدادی بوسیله دستگاه حفاری 93 فتح در این موقعیت به عمق دو هزار متری رسید.

حفر نخستین حلقه چاه امدادی بوسیله دستگاه حفاری 93 فتح در رگ سفید

به گزارش خبرگزاری موج خوزستان،  سپهر سپهری با اشاره به حفر نخستین حلقه چاه امدادی بوسیله دستگاه حفاری 93 فتح به عمق دو هزار متری، بیان داشت: پیش بینی می شود مته حفاری این چاه روی لوکشین C تا 10 روز آینده به نقطه مورد نظر جهت ارتباط با چاه در حال فوران برخورد نماید.

 سپهری افزود: با تلاش های مداوم مهارگران برای کنترل فوران و آتش سوزی چاه 147 و همسو شدن با عملیات حفاری این چاه، حفر یک حلقه چاه امدادی دیگر با کاربست دستگاه حفاری 94 فتح روی لوکشین A نیز با هدف بستن چاه از عمق (BOTTOM KILL) در دست اجراست و تاکنون متراژ حفاری آن به یک هزار و 760 متر رسیده است.

رئیس ستاد راهبری مهار فوران چاه 147 رگ سفید عنوان کرد: براساس برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان این شرکت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، مهار فوران چاه 147 از ابتدا به دو طریق از سطح و عمق در دستور کار قرار گرفت.

  وی گفت: همزمان با اجرای عملیات حفاری، تیم های مهندسی، عملیاتی، فنی، تخصصی و پشتیبانی در یک کار گروهی بستن چاه از سطح موسوم به (TOP KILL) را با کاربست تجهیزات ویژه برای ورود به دهانه چاه دنبال می کنند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران بکارگیری امکانات و تجهیزات برای هر یک از روش های TOP KILL و BOTTOM KILL به موازات یکدیگر را مورد اشاره و توضیح داد: شرایط خاص مخزن نفتی رگ سفید، حجم و فشار بالای سیال خروجی (بیش از دو هزار پوند بر اینچ مربع) و حرارت بیش از یک هزار درجه سانتیگراد در کانون آتش، هیچگونه تشابهی با فوران های پیش از این نداشته و عملیات مهار از سطح را بسیار دشوار و با پیچیدگی های فنی مواجه کرده است.

سپهری  به مراحل عملیات کشتن چاه از سطح در روزهای گذشته اشاره کرد و افزود: با فوران و آتش سوزی این چاه، بررسی دقیق موضوع، استفاده از تجارب فوران های گذشته، ابزار و تجهیزات و شیوه های بکار گرفته شده برای مهار چاه از سطح  و عمق مورد توجه ویژه متخصصان قرار گرفت و در نحوه انجام کار اجرایی گردید.

 مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران خاطر نشان کرد: خارج سازی بیش از 300 تن ضایعات دستگاه حفاری 95 فتح از یکسو و آسیب جدی به تجهیزات سرچاهی از جمله مجموعه شیرهای فورانگیر در دهانه چاه، روند عملیات از سطح را با کندی روبرو  کرده است.

این مقام مسئول بیان داشت: با پاکسازی محوطه چاه از ضایعات دستگاه حفاری، بکارگیری تجهیزات ویژه (استینگر) برای ارتباط چاه از طریق دهانه آن توسط متخصصان صنعت نفت مورد اهتمام قرار گرفت که طی این مدت  بیش از 10 نوع تجهیز هدایت شونده طراحی، ساخته و مورد استفاده واقع شد که تاکنون به نتیجه نرسیده است اما مهارگران صنعت نفت عزم خود را جزم کرده اند که به موازات حفاری چاه های امدادی در  وضعیت ایمن این کار بزرگ را با روش های پیش گفته به نتیجه برسانند.

گفتنی است؛ چاه 147 رگ سفید – 2 در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران 47 روز پیش به هنگام حفاری بوسیله دکل حفاری 95 فتح دچار فوران، آتش سوزی و از کنترل خارج شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه