دومین پالایشگاه پلاسمای خون انسانی رونمایی شد
در راستای تلاش برای خودکفایی ملی، دومین پالایشگاه پلاسمای خون انسانی، امروز ۱۸ اردیبهشتماه با حضور معاون علمی رئیسجمهور در شرکت رژین رونمایی شد.

به گزارش
، مصطفی قانعی، با اشاره به دستاوردهای کشور در صنعت پلاسما گفت: امروز شاهد رونمایی از «دومین پالایشگاه پلاسمای خون انسانی» در شرکت رژین بودیم. این مراسم با حضور حسین افشین معاون علمی رئیسجمهور برگزار شد.وی با بیان اینکه ایران کلیه چرخه صنعت مربوط به پالایش پلاسما، جمعآوری پلاسما و آزمونها را در داخل کشور با کیفیت بالا انجام میدهد، افزود: بالای ۹۰درصد این صنعت بومیسازی شده است و کل زنجیره صنعت پلاسما در ایران داخلی شد.
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی، با اشاره به میزان واردات محصولات پلاسمایی، تصریح کرد: ما سالانه بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار محصولات پلاسمایی وارد میکنیم اما با راهاندازی این صنعت، این نیاز به حداکثر سالانه ۳۰ میلیون دلار کاهش خواهد یافت.
قانعی با تاکید بر توانمندی اثبات شده تولید محصولات پلاسمایی در داخل کشور، اظهار کرد: امروز باید به ظرفیت حداکثری این دو پالایشگاه توجه شود، هر کدام در سال ۳۰۰ هزار لیتر را پالایش میکنند. در حال حاضر شرکت مدوک ۱۰۰ هزار لیتر و شرکت رژین هم حدود ۱۰۰ هزار است.
وی از حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در راستای افزایش ظرفیت پالایشگاهها خبر داد و افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی به طور مشترک از افزایش ظرفیت هر کدام از پالایشگاهها به ۳۰۰ هزار لیتر حمایت میکنند. اگر این افزایش تا پایان سال محقق شود، کمبود فعلی تا حد زیادی جبران خواهد شد.
قانعی در خصوص چشمانداز آینده این صنعت گفت: اگر کشور بخواهد که در آینده از صنعت پلاسما بینیاز شود و تمام محصولات را در داخل تولید کند، باید یک میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر پالایش پلاسما داشته باشد، این بدان معناست که باید ظرفیتی معادل ۸۰۰ هزار لیتر به ظرفیت فعلی اضافه کنیم.
فراخوان حمایت از صنعت پلاسما
وی با اشاره به انتشار فراخوان مشترک صندوق نوآوری و معاونت علمی برای حمایت از صنعت پلاسما گفت: صندوق نوآوری با همکاری معاونت علمی فراخوان حمایت از صنعت پلاسما را منتشر کرده است، بنابراین، حمایتهای قابل توجهی از این صنعت صورت خواهد گرفت.
به گفته دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی، اگر تا پایان برنامه هفتم توسعه این مسیر ادامه پیدا کند، امید است که ایران به عنوان مرکز منطقهای بخشی از نیازهای منطقه را هم برآورده کند.
کاهش یک میلیارد دلاری واردات دارو با بسته حمایتی
قانعی همچنین در خصوص اهداف کلان معاونت علمی و صندوق نوآوری در حوزه دارو گفت: هدفگذاری معاونت علمی با همراهی صندوق نوآوری این است که با ارائه یک بسته حمایتی در حوزه دارو، تا یک میلیارد دلار از واردات کشور در این حوزه بکاهد.
وی ادامه داد: پلاسما تنها یک زنجیره از این بسته است. زنجیرههای دیگر شامل انسولین، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی هستند. در مجموع، وابستگی ارزی کشور در حوزه دارو و تجهیزات به خارج از کشور تا یک میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.
در پایان، قانعی از تلاشهای سازمان همکاریها قدردانی کرد و گفت: از سازمان همکاریهای تحول و پیشرفت و به طور ویژه دکتر احدزاده به خاطر حمایتهایشان در این مسیر سپاسگزارم.
ارسال نظر