English

وزیر بهداشت:

بهار سال جاری واکسن ایرانی خواهیم داشت

وزیر بهداشت با اشاره به موج چهارم کرونا گفت: در بهاری که قول داده‌ام واکسن داخلی را خواهیم داشت.

بهار سال جاری واکسن ایرانی خواهیم داشت

به گزارش خبرگزاری موج، سعید نمکی وزیر بهداشت در نشست کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی کرونا با اشاره به رعایت اکثر قریب به اتفاق مردم در مراسم‌های مذهبی، نماز جماعت جمعه، اظهار داشت: در آمریکا 111 میلیارد دلار برای مدیریت کرونا خرج شده در حالی که به ما یک میلیارد دلار اختصاص دادند اما مقدار قابل توجهی از آن را نگرفتیم.

وی ادامه داد: بعد از دفاع مقدس این همدلی و وفاق را تجربه نکرده بودیم و این را در آن دوران تجربه کردیم و بیرقی به نام بیرق رهبری را داشتیم. دوره‌ای را به شدت خوب کنترل کردیم. مجموعه معاونان بنده 14 ماه کار را رصد کردند.

وزیر بهداشت اظهار داشت: اتفاقی افتاد که هیچ ربطی به این کمیته ندارد و هرچه بگویند بی انصافی است. این کمیته انتهای وقت‌گذاری و تدبیر به موقع را داشته است. درست است موج جدید بیماری ایجاد شده اما ما برای فدا شدن و روی مین رفتن آمده‌ایم نه برای ارتقای درجه و پست. سیاست باز نیستیم، بلدیم اما اهلش نیستیم.

نمکی تاکید کرد :‌در بهاری که قول داده‌ام واکسن کرونا داخلی را خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری موج، نشست کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی کرونا با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.

 

وی در واکنش به سخنان چند روز قبل رئیس جمهور مبنی بر این که ستاد کرونا یک سخنگو دارد و نمی‌شود هرکسی یک چیزی بگوید و در مبارزه با کرونا همه باید یک صدا باشیم اظهار داشت: حرف دو صدایی و یک صدایی را باید لفظ دو صدا و یک صدا را ارزیابی کنیم. در زمینه حرف غیرکارشناسی از محل مورد اعتماد کارشناسی مردم، اگر انتظار تک صدایی داریم، اشتباه است. من نمی‌توانم با سلامت مردم مصالحه کنم.

*مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند

 

وزیر بهداشت در ادامه به سخنان دیگر رئیس جمهور نیز واکنش نشان داد، رئیس جمهور چندی پیش نیز در اظهاراتی گفته بود وقتی ستاد ملی تصمیمی می‌گیرد همه مسوول هستند و باید آن را اجرا کنند.

نمکی در این خصوص گفت: مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند. اصلاً ستاد ملی مقابله با کرونا بدون مصادیق وزارت بهداشت معنایی ندارد. اصلا ما بیرون می‌آییم، آنها تصمیم بگیرند و به ما ابلاغ کنند. اینطور نمی‌توان مملکت را اداره کرد. ما در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌های این مملکت افتادیم.

وی افزود: در این مملکت اتفاقی افتاد که اگر دقت می‌شد و اگر نگاه کارشناسی خریدار داشت، ما در طوفانی به نام موج چهارم کرونای موتاسیون یافته نمی‌افتادیم. بنده مکتوبات زیادی دارم که جزو اسناد طبقه بندی شده است و بنا نداریم آن را منتشر کنیم. بنده گفتم  ویروسی آمده که قابلیت آن به مراتب خشن‌تر است و این موضوع را به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اعلام کردم که خود را برای سهمگین‌ترین مبارزه اپیدمی آماده کنید. بنده مدیریت بیماری سرخک،‌ ریشه‌کنی فلج اطفال و کزاز را دارم و آن را اجرا کرده‌ام.

در ادامه این جلسه، وزیر بهداشت با اشاره به رعایت اکثر قریب به اتفاق مردم در مراسم‌های مذهبی، نماز جماعت جمعه، اظهار داشت: در آمریکا 111 میلیارد دلار برای مدیریت کرونا خرج شده در حالی که به ما یک میلیارد اختصاص دادند اما مقدار قابل توجهی از آن را نگرفتیم.

وی ادامه داد: بعد از دفاع مقدس این همدلی و وفاق را تجربه نکرده بودیم و این را در آن دوران تجربه کردیم و بیرقی به نام بیرق رهبری را داشتیم. دوره‌ای را به شدت خوب کنترل کردیم. مجموعه معاونان بنده 14 ماه کار را رصد کردند.

*ما برای فدا شدن و روی مین رفتن آمده‌ایم نه برای ارتقای درجه و پست

نمکی در واکنش به برخی انتقادها از عملکرد کمیته امنیتی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا نیز افزود: اتفاقی افتاد که هیچ ربطی به این کمیته ندارد و هرچه بگویند بی انصافی است. این کمیته انتهای وقت‌گذاری و تدبیر به موقع را داشته است. درست است موج جدید بیماری ایجاد شده اما ما برای فدا شدن و روی مین رفتن آمده‌ایم نه برای ارتقای درجه و پست. سیاست باز نیستیم، بلدیم اما اهلش نیستیم.

وزیر بهداشت اظهار داشت: تا قبل از عید راهی را رفته بودیم که راه پرسرعتی بود و با دست‌های بسته و با چشمان باز در اقیانوسی پربلا حرکت کردیم. در زمانی که مرگ در کشور ما 1200 نفر را پیش بینی کرده بودند، مرگ دو رقمی رسیدیم. در حالی که یک ماه بود ویروس جهش یافته در خوزستان وجود داشت، ما مرگ‌ها را دورقمی داشتیم؛ در حالی که اروپا احساس عجز کرد.

*نمی‌توانم با سلامت مردم مصالحه کنم

وی با اشاره به موضوع اعتماد مردم به نظام سلامت گفت: قرار هم نیست با مردم در پس پرده صحبت کرده و اعتماد مردم را  حراج کنم. 30 سال پیش بنده معاون بهداشت بودم و مرحوم هاشمی گفت مدیرکل تو چنین حرفی زده که از دیشب رسانه‌های بیگانه آن را می‌گویند اما بنده گفتم من از روزی می‌ترسم که مردم ما را قبول نداشته باشند و از بی اعتمادی مردم هراس دارم.

وی افزود: بنده وزیر بهداشت مردم ایران، شیعه و لامذهب، سنی، مسیحی، کلیمی و زندانی محکوم به اعدام هستم و اگر مردم به این برادر کوچک طبق ارزیابی‌ها اعتماد کردند دلیلش این است که با مردم  شفاف بودم.

*کسی پرسید چطور وزیر ۴۷۵۰ قلم دارو را چگونه مدیریت کرد؟

در ادامه نمکی به انتقاد از کمبودهای مالی حوزه سلامت پرداخت و خاطرنشان کرد: یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو ارز کمتری نسبت به سال ۹۷ داشتیم، آیا کسی پرسید چطور وزیر ۴۷۵۰ قلم دارو را چگونه مدیریت کرد؟ چطور اتاق‌های عمل به اندازه ۵ دقیقه که داروی بیهوشی نباشد کنسل نشد. شما چه کرده‌اید که یک استنت در اتاق جراحی قلب کم نبود. چطور اداره کردی که هم مریض کرونا و هم مریض تصادفی را مدیریت کردی؟ و چگونه خوزستان را مدیریت کردی که هم بیمار ضربه مغزی و هم کارگر افتاده را مدیریت کردی؟

نمکی بیان داشت: این کمکی که وزارت بهداشت کرد مغفول مانده و جایی نمی‌گویند و یکی از کمک‌هایی که انجام می‌شود القای آرامش به جامعه است. درست است، موج جدید بیماری ایجاد شده است.ما برای نیستی و دفاع از خون شهداء آمده‌ایم و برای ارتقاء درجه و سیاست نیامده‌ایم.

*در اپیدمی زرد، قرمز، آبی و نارنجی نداریم

وزیر بهداشت با بیان اینکه در اپیدمی زرد، قرمز، آبی و نارنجی نداریم گفت: ‌مگر می‌توان گفت با وجود ویروس موتاسیون یافته ویروس را از جایی به جای دیگر ببریم. مدیریت اپیدمی باید دورتر را ببیند نه امروز را. بنده در اتاق فرمان کشور نشسته‌ام.

نمکی با اشاره به ضرورت ممنوعیت‌های پروازی، خاطرنشان کرد: وقتی می‌نویسم پروازهای خوزستان لغو شود برای این که می‌دانم بمب ویروسی به اقصاء نقاط کشور می‌رود و اگر حتی همه پروتکل‌ها هم رعایت شود، حداقل 25 درصد از آنها در پروازها از دست می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: بنده مکتوب نوشتم یا یک برزیل دیگر گردنم بگذارید به من مهلت بدهید، که اگر از شرایط خبر داشتید با یقه جرزده حمایت می‌کردید. گفتیم دو کار باید کنید؛ 1- باید با نیروهای طرح شهید سلیمانی تا 18 فروردین شعله‌های کوچک را در منازل و محله خاموش کنیم و اعلام کردیم با جمعیت سیال و غیرساکن نمی‌توانیم بیماریابی کنیم.

* نوشتم تاب‌آوری مردم مهم است اما تاب‌آوری نظام سلامت مهم‌تر است

وی با گلایه از انجام سفرهای نوروزی خاطرنشان کرد: گفتیم سفر در هر صورتی عامل انتقال بیماری است و نوشتم تاب‌آوری مردم مهم است اما تاب‌آوری نظام سلامت مهم‌تر است و مازندران تازه از پیک ووهان درآمده بود که درگیر پیک کرونای انگلیسی شد.

نمکی افزود: ‌وقتی گفتیم پروازهای ترکیه را ببندید برای این است که خبر دارم ویروس غیر انگلیسی در ترکیه نیز می‌چرخد. این وزیر می‌تواند برود اما نمی‌تواند حرف غیرکارشناسی قبول کند و اگر قصد خدمتی نباشد این منصب از آب بینی بزی که حضرت علی  گفت کمتر است؛ ضمن این که بنده شرمسار مرد بزرگ (رهبر معظم انقلاب)‌هستم که هیچ وقت من را تنها نگذاشت.

وی ادامه داد: بنده خدمت مقام معظم رهبری نوشتم که تصمیمات قرارگاه نیاز است که اجرا شود و ایشان نوشتند نگران نباشید و در آنجا تعیین کردند و گفتند مصادیق را وزارت بهداشت تعیین می‌کند.

*در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌ها افتاده‌ایم

وزیر بهداشت با بیان این که در دام یکی از سهمگین‌ترین اپیدمی‌ها افتاده‌ایم، گفت: این تیم غیرتمندانه ایستاده و  تا آخر کرونا نیز ایستادگی می‌کند تا یک نفر پشت در اتاق نماند. اکنون ۸۰ هزار تخت آماده کرده‌ایم؛ ضمن اینکه در سال گذشته نیز ۳ هزار تخت آی سی یو آماده کردیم اما پول آن را ندادند. گفتیم کمک کنیم ۱۳ هزار تخت را آماده کنیم و اخیراً رئیس جمهور دستور آن را داده‌اند.

نمکی تأکید کرد: مردم باید بدانند هیچ بیماری پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نخواهد شد و جان و آبروی خود را گرو قرار می‌دهیم تا آبروی ایران را حفظ کنیم و امکان ندارد شهروندی در جمهوری اسلامی ایران سوژه رسانه‌ها و مطبوعات معاندی شود که بگویند پشت در بیمارستان بیماری معطل مانده و آن افتضاح در چمن ماندن بیماران در کشورهای اروپایی را هرگز نخواهیم داشت.

*بیش از سه هزار مکاتبه برای واکسن

نمکی در ادامه صحبت‌هایش درباره وضعیت واکسن نیز، گفت: برای واکسن بیش از 3213 مکاتبه داریم. از اردیبهشت ماه گذشته من با وزیر بهداشت روسیه صحبت کردم، با چین و کوبا مذاکره کردیم.

وی افزود: من می‌دانستم که واکسن با توجه به ظرفیت تولید دنیا و با توجه به اینکه سرمایه‌داران اصلی و استعمارگران اصلی روی این جریان به عنوان یک جریان سیاسی افتاده‌اند، به راحتی نمی‌گذارند که واکسن به سایر کشورها برسد. اکنون ۸۵ درصد از واکسن دنیا را هفت کشور دارد مصرف می‌کند.

نمکی ادامه داد: حال ما دو راه داشتیم؛ یکی اینکه همین راه را رویم و مذاکرده و خواهش و لابی کنیم و دوم اینکه به تولید داخلی برگردیم. یک روز خواهید دید که چه کسی محور این حرکت شد، چه کسی برکت، پاستور و رازی را به این عرصه آورد که بیایید بسازید. حتی اگر این حقیر زیر خاک باشد، این‌ها را خواهند گفت که چه کسی این دل به دریا زدگی را در کشور شروع کرد.

تاخیر در تحویل واکسن‌های خریداری شده ایران

وی ادامه داد: پیش از عید قرار بود ما ۴.۵ میلیون دوز واکسن دریافت کنیم. دو میلیون از روسیه و ۲.۵ میلیون از سایرین. روس‌ها به جای دو میلیون گفتند یک میلیون و بعد یک میلیون را هم کردند ۴۰۰ هزار دوز. خیلی هم تلاش کردیم. سفیر ما را در روسیه خدا حفظ کند که شبانه روز کار کرد. در عین حال هندی‌ها هم گفتند دو میلیون دوز به ما واکسن می‌دهند که بعد شد ۵۰۰ هزارتا و پولش را پرداختیم، ۱۲۵ هزار دوزش را حمل کردند و ۳۷۵ هزار دوز در فرودگاه توسط دستور دادستان هند، بلوکه شد و گفتند حتی یک واکسن هم نباید از هند خارج شود.

وزیر بهداشت افزود: قرار بود از کوواکس که پولش را داده بودیم برای ما سه میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن بیاید که این تعداد شد ۱ میلیون و ۲۰۰، اما آنقدر تعلل که نهایتا توانستیم چند روز قبل ۷۰۰ هزار دوز دریافت کنیم. از چینی‌ها به جای دو میلیون هم ۲۰۰ هزار دوز دریافت کردیم. نهایتا واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت هدف را با ۲۰ روز تعطیل طبق قولی که دادیم، عملیاتی کنیم. از این به بعد هم شفافیت در عدد و رقم بیشتر می‌شود و تعداد واکسن که تزریق شده اعلام می‌شود.

*مسوولیت تهیه واکسن خارجی با قرارگاه است

وزیر بهداشت با بیان اینکه، طبق مصوبه ۵۲ ستاد ملی مسئولیت تهیه واکسن خارجی با قرارگاه است. من این را نمی‌گویم که مسئولیت را از دوش خودم بردارم اما بدانید که مصوبه ۵۲ ستاد ملی اعلام می کند که مسئولیت تهیه واکسن خارجی با قرارگاه است و وزارت بهداشت باید لیست دهد تصریح کرد: اما واقعااینطور نیست. ما اینطور نمی‌خواهیم همدیگر را بزنیم تا خدایی نکرده برادر من در وزارت کشور آسیب ببیند هر کس آسیب ببیند همه با هم و جمهوری اسلامی آسیب دیده است.

نمکی گفت: من یک چیز را از روز اول پذیرفتم که برخی هم مسخره کردند و آن هم تولید واکسن داخلی است و تا پای جانم هم پای آن ایستادم و در بهاری که قول دادم واکسن تولید داخل را روی میز جمهوری اسلامی ایران خواهیم گذاشت.

*اجازه نمی دهم از مرگ مردم برای خود پوستین سیاست ببافند

وزیر بهداشت در پایان گفت: اولا جز سپاس و دست بوسی یکایک شما هیچ حرفی ندارم. می دانم که اعضای کمیته خیلی بیش از آنچه بنده انتظار داشتم به کار بستید. اما همیشه آنطور نشد که دل‌تان می‌خواست. با این حال امروز اول اقدامی که باید انجام دهیم، پرهیز از سیاسی‌کاری است. ورود به سیاسی کاری کار ما نیست و من مطلقا نمی گذارم که تیمم وارد این بازی ها شود و کسی بخواهد از کرونا و مرگ مردم، برای خودش پوستین سیاست ببافد. ما اجازه این کار را نمی‌دهیم. دوم اینکه اکنون باید تمام هم و غم‌مان را بگذاریم برای اینکه بیماری پشت در بیمارستان نماند. این موجی که من ارزیابی می‌کنم، سهمگین‌تر از چیزی است که فکر کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه