English

دبیرکل سازمان ملل :

«فقدان انسانیت» در قبال وضعیت غزه فاجعه‌بار است

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل یک روز پس از شکست مذاکرات آتش بس غزه در دوحه قطر، با انتقاد از جامعه جهانی، «فقدان انسانیت» در قبال وضعیت اسفناک غزه را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری موج

، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی، جامعه بین‌المللی را به خاطر نادیده گرفتن رنج فلسطینیان در غزه مورد انتقاد قرار داد و گفت که این یک «بحران اخلاقی است که وجدان جهانی را به چالش می‌کشد.»

گوترش در مجمع جهانی گروه حقوق بشری عفو بین‌الملل افزود: «من نمی‌توانم سطح بی‌تفاوتی و انفعال، فقدان شفقت، حقیقت، انسانیت را که بسیاری از افراد در جامعه بین‌المللی شاهد آن هستند درک کنم.»

دبیرکل سازمان ملل عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را بار دیگر «تروریستی» خواند و گفت: من از همان ابتدا، حملات ۷ اکتبر توسط حماس را به شدت محکوم کرده‌ام. اما هیچ چیز نمی‌تواند انفجار مرگ و ویرانی پس از آن را توجیه کند.وسعت و شدت این فاجعه، بی‌سابقه بوده است.

گوترش تصریح کرد: نمی‌توانم بی‌تفاوتی و سکوت جامعه جهانی را توضیح دهم. فقدان شفقت، حقیقت و انسانیت. کارکنان فداکار ما در شرایطی غیرقابل تصور به خدمت ادامه می‌دهند.

بسیاری از آن‌ها آن‌قدر فرسوده‌اند که می‌گویند دیگر نه زنده‌اند و نه مرده.

دبیرکل سازمان ملل گفت: کودکانی هستند که می‌گویند می‌خواهند به بهشت بروند، چون حداقل آنجا غذا هست. در تماس‌های تصویری، کارکنان خودمان را می‌بینیم که جلوی چشمانمان از گرسنگی تحلیل می‌روند. این فقط بحران انسانی نیست. این یک بحران اخلاقی است که وجدان جهانی را به چالش می‌کشد. ما در هر فرصتی به صحبت کردن ادامه خواهیم داد. اما کلمات کودکان گرسنه را سیر نمی‌کنند.

گوترش تاکید کرد: سازمان ملل متحد آماده است تا از آتش‌بس احتمالی برای افزایش چشمگیر عملیات بشردوستانه در سراسر نوار غزه نهایت استفاده را ببرد، همانطور که در طول توقف قبلی جنگ با موفقیت انجام دادیم.

با بدتر شدن شرایط در غزه، ماه‌هاست که دولت ترامپ از دستیابی به موفقیت در مذاکرات آتش‌بس بین اسرائیل و حماس بازمانده است. این منطقه اخیراً مرگبارترین روزهای خود را برای امدادگران در بیش از ۲۱ ماه جنگ تجربه کرده است.طرفین هفته‌ها در قطر مذاکره داشته‌اند و نشانه‌های کوچکی از پیشرفت را گزارش کرده‌اند اما هیچ پیشرفت بزرگی حاصل نشده است. مقامات گفته‌اند که یکی از موانع اصلی، استقرار مجدد نیروهای اسرائیلی پس از هرگونه آتش‌بس است.

دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اوایل روز پنجشنبه با توجه به پاسخ حماس، تیم مذاکره کننده خود را به اسرائیل فراخواند و در بیانیه ای کوتاه از تلاش‌های ویتکاف و میانجیگران قطر و مصر قدردانی کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نداد.

انتظار می‌رود توافق مورد بحث شامل آتش‌بس ۶۰ روزه باشد که در آن حماس ۱۰ اسیر زنده و پیکر ۱۸ نفر دیگر را در چند مرحله در ازای فلسطینی‌های زندانی در اسرائیل آزاد خواهد کرد. کمک‌های امدادی افزایش خواهد یافت و دو طرف مذاکراتی را در مورد آتش‌بس پایدار برگزار خواهند کرد.

بر اساس گزارش ها، مذاکرات به دلیل درخواست‌های متضاد برای پایان جنگ متوقف شده است. حماس می‌گوید که فقط در ازای عقب‌نشینی کامل اسرائیل و پایان جنگ، همه اسرا را آزاد خواهد کرد. اسرائیل می‌گوید تا زمانی که حماس قدرت را واگذار نکند و خلع سلاح نشود، با پایان جنگ موافقت نخواهد کرد، شرطی که این گروه آن را رد می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه