English

استاندار خراسان رضوی مطرح کرد:

اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی

استاندار خراسان رضوی از دبیرخانه شورای گفت‌وگو خواست، درخواستهای مرتبط با اختیارات دولت در حوزه اصلاح آیین‌نامه‌ها را احصا کنند تا بتوان از ظرفیت اختیارات تفویض‌شده با نظر بخش خصوصی استفاده کرد.

اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، غلامحسین مظفری در یکصد‌و‌سی‌و‌سومین جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان با تأکید مجدد بر موضوع اختیارات تفویض‌شده به استان‌ها، گفت: از دبیرخانه شورای گفت‌وگو، کمیسیون حقوقی اتاق بازرگانی و سایر بخش‌های مرتبط تقاضا دارم که تمامی درخواست‌ها در این حوزه را احصا کنند تا بتوانیم از ظرفیت اختیارات تفویض‌شده به استانداران استفاده حداکثری ببریم.

وی با بیان اینکه این اختیارات به‌صورت خاص و موقت تفویض شده‌اند، اظهار کرد: لازم است پیشنهادات تخصصی بخش خصوصی در حوزه این اختیارات بررسی شده و در بازه فعلی به‌عنوان اولویت مورد توجه قرار گیرد. چراکه مقرر است در یکشنبه آینده، بخش دیگری از این اختیارات تفویض شود. در همین بازه زمانی باید مشخص کنیم که چه موضوعاتی قرار است در دستورکار دولت قرار گیرد تا بتوانیم در تعیین آن‌ها تأثیرگذار باشیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به نامه وزیر کشور به رئیس‌جمهور و دو پیشنهاد مطرح‌شده در این نامه، اظهار کرد: پیشنهادات وزیر کشور، از جمله «ایجاد و تقویت زنجیره‌های ارزش استانی و منطقه‌ای مطابق تکالیف برنامه هفتم» و همچنین «برگزاری نشست مشترک اعضای شوراهای گفت‌وگوی استان‌ها با حضور رئیس‌جمهور»، می‌تواند مبنای دستور کار ما قرار گیرد.

وی افزود: باید این پیشنهادات را به‌دقت بررسی و احصا کنیم تا بتوانیم در جلسه آینده شورای گفت‌وگو، اقدامات عملی استان را در این راستا ارائه دهیم. ما به اندازه کافی اختیار برای آغاز این فرآیندها در استان داریم. همچنین در مورد برگزاری نشست مشترک شوراهای گفت‌وگوی استان‌ها با حضور رئیس‌جمهور، می‌توانیم از رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه شورای گفت‌وگوی خراسان رضوی دعوت کنیم و دستورکار این جلسه را حول محور همان پیشنهاد نخست تنظیم نماییم.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود این نشست مشترک در استانی برگزار شود که رتبه برتر ارزیابی عملکرد شوراهای گفت‌وگو را در کشور کسب کرده است، که در حال حاضر، این جایگاه به خراسان رضوی تعلق دارد.

مظفری در ادامه به موضوع اصلاح مواد ۴۳ و ۴۴ اصلاحی قانون تأمین اجتماعی، به‌ویژه در خصوص ترکیب اعضای هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تشخیص مطالبات این سازمان اشاره کرد و افزود: از آنجا که این موضوع مبتنی بر قانون است، امکان ایجاد تغییر مستقیم در ترکیب اعضا وجود ندارد، اما در مرحله اجرا، می‌توان با هماهنگی میان تأمین اجتماعی، بخش خصوصی، تولیدی، اتاق بازرگانی، سازمان صمت و استانداری، ترکیبی منصفانه و عادلانه را در استان شکل داد تا تصمیمات این هیئت‌ها یک‌طرفه نباشد.

وی به یکی از دستورکارهای جلسه، یعنی موانع راه‌اندازی حدود ۲۰۰ واحد پروژه تعاونی شهرک تخصصی چوب و مبلمان شرق کشور (شرکت تعاونی سامان چوب خاوران) در فاز ۴ شهرک صنعتی مشهد (کلات) اشاره و عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در این شهرک انجام شده و ضرورت دارد موضوع تعیین تکلیف شود و مصوبات شورا در این زمینه به اجرا درآید.

استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: باید ظرفیت‌های مشهد و منطقه مورد بررسی قرار گیرد. پیشنهاد می‌کنم تعاونی، اتحادیه، اصناف، سازمان صمت و میراث فرهنگی، بازدیدی از شهر ملایر که به‌عنوان پایتخت صنایع چوب ایران شناخته شده است، داشته باشند. این در حالی است که مشهد با ظرفیت بالاتر، می‌تواند از این تجربه بهره‌برداری کرده و این پروژه را فعال کند. پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی دبیرخانه شورای گفت‌وگو می‌تواند گره‌گشای این مسئله باشد. همچنین باید تکمیل زنجیره ارزش این واحدهای صنفی در اولویت قرار گیرد.

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به موضوع شهرک‌های صنفی و ضرورت انتقال اصناف مزاحم به خارج از شهر، اظهار کرد: این موضوع، دغدغه‌ای مشترک در تمام شهرهای استان بوده و سال‌هاست در دستور کار قرار دارد. در گذشته، قانون به‌درستی به این مسئله توجه نکرده بود؛ چراکه ساختار اصناف، به دلیل اتحادیه‌ای بودن، با واحدهای صنعتی تفاوت داشت. همین موضوع باعث شد در روند اجرای پروژه‌های شهرک‌های صنفی، تضادهایی با قوانین موجود به‌وجود آید و بسیاری از طرح‌ها به نتیجه نرسند.

امیر رضا رجبی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این تعارض‌ها در قانون برنامه هفتم توسعه حل شده است و طبق قانون جدید، ایجاد شهرک‌های صنفی تحت نظارت شرکت شهرک‌های صنعتی در حاشیه و کنار شهرها مجاز شمرده شده است. اکنون این موضوع از پشتوانه قانونی برخوردار است.

وی با اشاره به وضعیت مشهد در این زمینه، گفت: در کنار شهرک تخصصی چوب و مبلمان شرق کشور، پنج شهرک صنفی دیگر نیز در مشهد وجود دارند که هنوز به‌طور کامل فعال نشده‌اند. حالا با استناد به مجوزهای قانونی جدید، مقرر شده است که ظرف مدت مشخصی، شرکت شهرک‌های صنعتی با همکاری دیگر دستگاه‌ها، اصناف مزاحم شهری را شناسایی کرده و فرآیند انتقال آن‌ها را آغاز کند.

مدیرکل صمت خراسان رضوی در پایان پیشنهاد داد: با توجه به تغییرات اخیر در قانون، موضوع شهرک‌های صنفی بار دیگر در دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بررسی شود. همچنین لازم است برای افرادی که بر اساس قوانین قبلی در این شهرک‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند، پیشنهاداتی عملیاتی برای توسعه شهرک‌های صنفی و تخصصی، ایجاد خوشه‌های صنعتی و استقرار صنوف همگن ارائه شود تا مسیر حرکت این پروژه‌ها تسهیل گردد.

در بخش دیگری از این جلسه، علی‌اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با اشاره به ارزیابی اخیر شورای گفت‌وگوی مرکزی کشور، از کسب رتبه برتر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در میان شوراهای استانی خبر داد و گفت: این موفقیت حاصل هم‌افزایی مجموعه‌های مختلف و پیگیری مستمر مسائل اقتصادی استان در چارچوب تعامل دولت و بخش خصوصی است.

وی همچنین یکی از شاخص‌های مهم بهبود فضای اقتصادی استان را افزایش نسبت منابع به مصارف بانک‌های استان عنوان کرد و افزود: بر اساس گزارش شورای هماهنگی بانک‌های استان، این نسبت که پیش‌تر ۶۵ درصد بوده، در ارزیابی اخیر به ۷۶ درصد ارتقا یافته است؛ که نشان‌دهنده بهبود عملکرد نظام بانکی در تأمین مالی پروژه‌ها و حمایت از تولید در سطح استان است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه