English

استاندار خراسان رضوی:

ایجاد منطقه آزاد مجازی، مسیر شناسنامه‌دار کردن اقتصاد دیجیتال است

استاندار خراسان رضوی، گفت: ایجاد منطقه آزاد مجازی، مسیر شناسنامه‌دار کردن اقتصاد دیجیتال و جذب نخبگان است.

ایجاد منطقه آزاد مجازی، مسیر شناسنامه‌دار کردن اقتصاد دیجیتال است
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، غلامحسین مظفری افزود: طی تماس تلفنی با دبیر شورای عالی مناطق آزاد، ساز و کار راه‌اندازی منطقه آزاد مجازی را به‌ طور مستقیم پیگیری و ابعاد اجرایی آن را بررسی کردیم.

نایب رییس کمیسیون دانش‌بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز با تشریح ابعاد مختلف این طرح گفت: آینده اقتصاد دیجیتال بدون هویت و شناسنامه، مسیری مبهم و پرخطاست.

سید حسن هاشمی اظهار کرد: امروز با خیل عظیمی از نیروهای متخصص در حوزه آی‌تی، نرم‌افزار و خدمات دیجیتال روبرو هستیم که نه جایگاهی شفاف دارند، نه شناسه‌ای رسمی و نه امکان بهره‌مندی از سیاست‌های حمایتی. این در حالی است که با ایجاد یک منطقه آزاد مجازی می‌توان تمام این اکوسیستم را شناسنامه‌دار، نظارت‌پذیر و قابل توسعه کرد.

وی اضافه کرد: عدم وجود زیرساخت قانونی و شفاف، مانعی جدی در مسیر رشد شرکت‌های دانش‌بنیان است، در حالی که منطقه آزاد مجازی می‌تواند این محدودیت‌ها را حذف کند، ساختاری «سندباکس‌» مانند ایجاد کرده و مسیر نوینی برای تعامل با بازارهای جهانی فراهم آورد.

هاشمی ضمن انتقاد از کارشکنی برخی نهادها در برابر نوآوری‌های دیجیتال گفت: گاهی تضاد منافع نهادهای سنتی موجب توقف پروژه‌های کلان می‌شود؛ اما منطقه آزاد مجازی یک راه نجات واقعی است، با ایجاد این منطقه، می‌توان در بستر دیجیتال، هویت رسمی برای شرکت ها و «فریلرنسرها» (Free lancer) یا آزادکار و امکان کسب درآمد از طریق دورکاری تعریف کرد، تبادلات مالی بین‌المللی را شفاف ساخت و حتی بستر مبادله رسمی رمزارزها را فراهم کرد.

نایب رییس کمیسیون دانش‌بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به تجربه موفق امارات متحده عربی در راه‌اندازی منطقه آزاد مجازی بیان کرد: کشوری کوچک مانند امارات تحده عربی تنها با بهره‌گیری هوشمندانه از زیرساخت‌های دیجیتال توانسته هزاران شرکت خارجی را جذب کند.

وی اضافه کرد: در خراسان رضوی نیز می‌توان با ایجاد یک منطقه آزاد مجازی، بستری قانونی و کارآمد برای فعالیت فریلنسرها، صادرات خدمات فناوری و اتصال کسب‌وکارهای روستایی به بازارهای جهانی ایجاد کرد، چرا که دانش، زیرساخت و تجربه آن در استان وجود دارد، این منطقه می‌تواند به افراد در سراسر ایران آیدی دیجیتال بدهد، بدون آنکه مجبور باشند محل سکونت خود را ترک کنند.

هاشمی گفت: در استان خراسان رضوی هم دانش داریم، هم زیرساخت، هم تجربه؛ اما نیاز به حمایت داریم. اگر بتوانیم با کمک استانداری، یک مجوز رسمی از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد بگیریم و این منطقه را در استان پایه گذاری کنیم، تحولی بی‌سابقه رقم خواهد خورد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه