English

آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت در خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت از مشارکت ۲۱ دستگاه اجرایی استان در این پروژه خبر داد.

آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت در خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، غلامحسین مظفری در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت ۶ مگاوات که در محل نیروگاه حرارتی طوس برگزار شد، دستور اجرای این پروژه را صادر کرد.

استاندار در این مراسم گفت: ستاد انرژی‌های تجدیدپذیر استان، موضوع ناترازی انرژی را به‌عنوان یکی از دو اولویت مهم کشور به‌خوبی درک کرده و نهضتی جدی را آغاز کرده است؛ حرکتی که باید آن را "نهضت انرژی‌های تجدیدپذیر" نامید.

مظفری اضافه کرد: برنامه سه‌ساله استان برای احداث ۳۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر باید با زمان‌بندی دقیق دنبال شود و کنترل پروژه از روز نخست آغاز گردد. 

وی با بیان اینکه باید برای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن شود، بر نظارت بر اجرای پروژه ها تاکید کرد و گفت: هر سرمایه‌گذاری که زمین و مجوز می‌گیرد باید حداکثر ظرف دو ماه پروژه را آغاز کند، وگرنه زمین باید بازپس‌گرفته شود.

استاندار با اشاره به اینکه خراسان رضوی نخستین استانی است که اختیار صدور مجوزهای انرژی تجدیدپذیر را از سازمان ساتبا اخذ کرده است، افزود: اختیارات لازم اخذ شده و مسیر مشخص و تعریف‌شده است، اما نکات و ظرافت‌هایی وجود دارد که اگر به‌موقع دیده نشوند، مانع سرعت پیشرفت خواهند شد. 

مظفری با اشاره به مشارکت دستگاههای اجرایی استان در این پروژه گفت: هماهنگی میان ۲۱ دستگاه اجرایی که با مسئولیت‌ها و کارکردهای متنوع کنار هم قرار گرفتند، تجربه‌ای موفق و مثال‌زدنی است. این وفاق بی‌سابقه موجب شد مزرعه خورشیدی دولت برای نخستین بار در کشور آغاز به‌کار کند.

استاندار خراسان رضوی با انتقاد از تعلل در برخی پروژه‌ها، تصریح کرد: «کلنگ‌زنی‌ها باید زمانی انجام شود که تجهیزات رسیده، زیرساخت فراهم باشد و پروژه به‌معنای واقعی آغاز شده باشد.»

مظفری با اشاره به بحران فعلی انرژی گفت: در بحث انرژی امروز با یک بحران واقعی مواجهیم؛ نه در آینده، بلکه اکنون دچار مشکل قطعی برق حتی در بخش خانگی هستیم و مهم‌تر از آن، صنایع تولیدی با قطعی برق دچار بحران اقتصادی شده‌اند. از اصحاب رسانه تقاضا داریم در اشاعه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی مشارکت کنند؛ چرا که هر واحد تولیدی که از مدار خارج شود، تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای خواهد داشت.

وی همچنین به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر در مشهد اشاره کرد و افزود: اگرچه همزمانی با نمایشگاه تهران ممکن است مشکلاتی ایجاد کند، اما استان باید مستقل از پایتخت، میزبان چنین رویدادهایی باشد. این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های استان و جذب سرمایه‌گذاری بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: ۲۱ دستگاه در این پروژه همراه شده‌اند، اما باید به‌سراغ سایر نهادهای ملی و استانی نیز رفت. شهرداری‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های ملی مانند شرکت ملی گاز که ظرفیت تولید برق دارند، می‌توانند پروژه‌های خود را در خراسان رضوی اجرا کنند.

وی ادامه داد: ما آمادگی داریم پایلوت اجرای طرح‌های بزرگ ملی در حوزه تجدیدپذیرها باشیم. به عنوان مثال شرکت ملی گاز ملزم به احداث ۴۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح کشور است که در حال حاضر مقدمات اجرای آن در خراسان رضوی فراهم شده است.

سپس عبدالوحید مهدوی‌نیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: خاموشی‌ها ناشی از ناترازی تولید است، اما چاره این وضعیت دو راهکار اساسی دارد؛ نخست، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، و دوم، بهینه‌سازی مصرف و تعویض تجهیزات فرسوده. خوشبختانه استان خراسان رضوی در هر دو محور پیشرو است و توانسته نسخه‌ای برای سایر استان‌ها ارائه دهد که اکنون در سطح کشور نیز در حال اجراست.

وی با تأکید بر نقش برنامه‌ریزی و سازماندهی در توسعه انرژی‌های نو افزود: استان خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۶ برنامه ۳۰۰۰ مگاواتی انرژی تجدیدپذیر را در دستور کار دارد و سازماندهی این مسیر نیز در قالب ستاد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و کمیته‌های تخصصی در حال پیگیری است. ادارات نیز براساس تکلیف قانونی از سال ۱۴۰۳ موظف‌اند پنج درصد از انرژی مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.

مهدوی‌نیا ادامه داد: میزان مصرف ماهانه برق ادارات استان حدود ۲۵ میلیون کیلووات ساعت است. ماهانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان جریمه برای تأمین‌نکردن انرژی تجدیدپذیر پرداخت می‌شود. در حالی که اگر این مبالغ صرف احداث نیروگاه خورشیدی شود، هم سرمایه‌گذاری انجام شده و هم جریمه حذف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد خاطرنشان کرد: طبق برنامه، تا پایان سال ۱۴۰۶ باید ۷۱ مگاوات نیروگاه خورشیدی بخش اداری وارد مدار شود؛ سهم سال جاری ۱۵.۵ مگاوات است، سال ۱۴۰٥ معادل ۲۲.۵ و سال ۱۴۰۶ حدود ۴۲.۵ مگاوات. در حال حاضر نیز ۲.۶ مگاوات نیروگاه در حال بهره‌برداری است و با اجرای برنامه ۶ مگاواتی سال جاری، به هدف تعیین‌شده سال جاری خواهیم رسید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه