سرخط خبرها
  • عارف: با مردم درباره کمبود گاز صادقانه صحبت کنیم/ صرفه‌جویی ضروری است
  • مالکان خودروهای فرسوده مراقب پیامک‌های جعلی و کلاهبرداری تلفنی باشند
  • میراث فرهنگی اصفهان تخریب دیوار تاریخی تالار تیموری را تکذیب کرد
  • پرداخت معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی به پایان رسید
  • همتی: مطالبات واردکنندگان کالا‌های اساسی بر عهده دولت است، نه بانک مرکزی
  • وزنه‌برداری قهرمانی جهان/ وزنه برداران ایران ناکام ماندند
  • مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: همدلی ملی شرط عبور مطمئن از زمستان است
  • عارف: پیام‌هایی که از طریق واسطه‌ها مخابره می‌شود، حاکی از پیروزی ما است
  • تراکتور ۲ - ۲ نفتچی/ شاگردان نکونام از شکست گریختند
  • خنثی سازی عملیات تروریستی در جنوب استان سیستان و بلوچستان
  • علیرضا تابش دبیر چهل و پنجمین جشنواره ملی فیلم فجر شد
  • اسلامی: چهره‌ها و رسانه‌ها از گمانه‌زنی درخصوص زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها پرهیز کنند
  • کاهش ۱.۲ درصدی مصرف بنزین در ۱۰ روز نخست آبان/ رشد ۶ درصدی مصرف بنزین متوقف شد
  • پاسخ صمیمانۀ رهبر معظّم انقلاب به نامۀ دانش‌آموز ده‌ساله

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان‌:

فارس در صدر تولید پنبه کشور/ برداشت از ۱۵ هزار هکتار مزارع استان آغاز شد

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه فارس با سهم حدود ۲۵ درصدی از تولید کشور همچنان رتبه نخست و کیفیت برتر الیاف پنبه را در اختیار دارد، گفت: برداشت پنبه از سطحی بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع این استان آغاز شده و بر اساس پیش‌بینی‌ها، امسال بیش از ۵۲ هزار تن وش پنبه تولید خواهد شد.

برداشت پنبه+فارس
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، احد بهجت حقیقی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: برداشت پنبه از اول آبان ماه در شهرستان داراب آغاز شده است و تا اواخر دی ماه در شهرستان های جنوبی ادامه دارد.

به گفته وی؛ استان فارس با تولید سالانه قریب به ۲۵ درصد از وش پنبه کشور به صورت مستمر حائز رتبه اول و نیز دارای کیفیت برتر الیاف کشور است.

این مقام مسئول با بیان اینکه متوسط عملکرد وش پنبه در کشور ۲.۶ در هکتار است، تصریح کرد: میانگین عملکرد پنبه در استان فارس در سنوات اخیر بالغ بر ۳.۵ تن در هکتار است و سال گذشته تولید کننده نمونه ملی این استان از شهرستان فسا با ثبت ۱۳.۶ تن وش در هکتار رکورد ملی را شکست.

بهجت حقیقی بیان کرد: عملیات برداشت علاوه بر روش سنتی، توسط دو دستگاه کمباین "وش چین پنبه" و هشت دستگاه "غوزه چین"  صورت می گیرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: دستگاه "وش چین پنبه" در سنوات اخیر به ناوگان برداشت اضافه شده است که برداشت با این دستگاه علاوه بر کاهش ۵۰ درصدی هزینه برداشت، افزایش کیفیت الیاف تولیدی را به دنبال دارد و در مجموع باعث افزایش درآمد پنبه کاران می شود. 

بهجت حقیقی گفت: ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشت شده به صورت حفاظتی بی خاک ورزی و کم خاک ورزی کشت شده است و ۶ هزار هکتار از اراضی مذکور قابل برداشت توسط کمباین وش چین است.

این مقام مسئول اظهار کرد: بیشترین سطح زیر کشت پنبه به شهرستان های داراب، زرین دشت و لارستان اختصاص دارد و عمده ارقام کشت شده در استان فارس شامل ارقام داخلی گلستان، ارمغان، ساجدی و ارقام خارجی ماکسا، کاریسما و لیدر است.

بهجت حقیقی با اشاره به اینکه محصول پنبه استان فارس از نظر کیفیت در کشور شاخص است و اکثر صنایع نساجی کشور راغب به خریداری پنبه این استان هستند، بیان کرد: در حال حاضر ۶ کارخانه فعال پنبه پاک کنی در استان فارس، وش تولیدی را خریداری و پنبه را استحصال می نمایند. 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با توجه به اشتغال زایی زراعت پنبه و تعدد صنایع وابسته به این محصول با ارزش می‌توان از این محصول در فضای اقتصاد کشاورزی به نام طلای سفید یاد کرد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه