English

معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با مجمع نمایندگان استان گیلان:

برای تحقق رشد ۸ درصد نمی‌توانیم خود را به منابع داخلی محدود کنیم

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره اهمیت راهبردی استان گیلان در مسیر اتصال ایران به منطقه اوراسیا گفت: مرزهای شمالی کشور به ‌ویژه این استان برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که تجارت با منطقه اوراسیا عمدتاً از این مسیر انجام می‌شود.

برای تحقق رشد ۸ درصد نمی‌توانیم خود را به منابع داخلی محدود کنیم
به گزارش خبرگزاری موج

، «هرسانتیمتر از خاک این سرزمین، ارزشمند و گرانبهاست، گیلان مسیر اتصال ایران به اوراسیاست،‌ نخبگان بین‌المللی بسیاری از این خطه به جهان معرفی شده‌اند، سرزمین کشاورزی، گردشگری و زیبایی است، برنج آن را در همه دنیا می‌شناسند، همه عوامل جهش اقتصادی در این استان وجود دارد اما متاسفانه در دهه‌های گذشته آنطور که باید به این استان توجه نشده است، با اختیاراتی که به استانداران استان‌های مرزی داده می‌شود، زمان آن رسیده است که استان در همه زمینه‌ها و خصوصاً در زمینه تجارت با کشورهای همسایه بدرخشد»، این جملات، بخشی از سخنان معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با استاندار و نمایندگان مردم شهرستان‌های استان گیلان در مجلس شورای اسلامی است.

در دیدار یک و نیم ساعته که در دفتر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، دکتر عارف پس از شنیدن مشکلات و راه‌حل‌های ارائه شده از سوی استاندار و نمایندگان استان گفت: در دولت چهاردهم آماده همکاری برای کمک به حل مشکلات و چالش‌های بیان شده هستیم.‌

محمدرضا عارف با بیان اینکه سانتیمتر به سانتیمتر سرزمین گیلان ارزشی غیرقابل وصف دارد گفت: استان‌های شمالی و از جمله گیلان از ابتدای نقلاب از اولویت‌های کشور بود‌ه‌اند اما متاسفانه به دلایل مختلف، این استان آن گونه که انتظار می‌رفت توسعه پیدا نکرد که باید با تلاش و برنامه‌ریزی و دعوت از بخش خصوصی، گیلان را به جایگاه شایسته‌اش برسانیم.

 معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره اهمیت راهبردی استان گیلان در مسیر اتصال ایران به منطقه اوراسیا گفت: مرزهای شمالی کشور به ‌ویژه این استان برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که تجارت با منطقه اوراسیا عمدتاً از این مسیر انجام می‌شود.

عارف با تأکید بر اهمیت کریدورهای عبوری از گیلان به‌عنوان شاهراه‌های اصلی ارتباط با اوراسیا افزود: این مسیرها برای آینده تجاری و ترانزیتی کشور تعیین‌کننده‌اند و باید در اولویت توسعه قرار گیرند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با انتقاد از تداوم چالش‌های زیست‌محیطی گیلان و مازندران گفت: مسأله فاضلاب و پسماند بعد از چند دهه همچنان حل‌نشده باقی مانده است و اکنون باید برای رفع آنها چاره‌اندیشی کرد.

عارف در ادامه با اشاره به ویژگی‌های خاص استان گیلان گفت: ما معتقدیم که کشاورزی، گردشگری و صنعت باید پیشانی پیشرفت استان باشند، البته منظور از صنعت، صنایع بدون آلودگی خصوصا در حوزه آی تی و صنایع پیشرفته و نوین است که با توجه به نخبگان استانی و ظرفیت بالایی که در این زمینه در این استان وجود دارد، دست یافتن به آن دشوار نیست.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به فرصت‌های طلاییی‌ای که برای رشد استان وجود داشته اما از آنها غفلت شده است افزود: متاسفانه آنگونه که انتظار می‌رود در زمینه گردشگری کار نکرده‌ایم، با ‌آلوده کردن محیط زیست منظره زیبای طبیعت را از بین برده‌ایم، در بخش کشاورزی با آنکه استان از نظر برنج زبانزد دنیاست اما به دلیل آنکه در دهه‌های ابتدایی انقلاب جلوی تقسیم زمین‌ها گرفته نشد، حالا با این مسئله مواجه هستیم که با نیم هکتار یک خانواده باید مخارج خود را تامین کند که کاری بسیار سخت و نشدنی است و همه اینها موانعی هستند که با آنها روبرو هستیم.

عارف افزود: نتیجه بی‌توجهی به این استان، همین مشکلاتی است که در جنگل‌ها و منابع طبیعی شاهد آن هستیم، در حالی که ما در دولت چهاردهم باید به سمت آن نوع از گردشگری، کشاورزی و صنایع‌ های‌تک برویم که آلوده‌کننده محیط زیست نیستند و این نوع از صنعت با توجه به حضور نخبگان و چهره‌های برجسته بین‌المللی در این استان، می‌تواند به یک مزیت مهم تبدیل شود البته باید در این زمینه‌ها برنامه‌ریزی کرد و ما هم به عنوان دولت در هر کجا که لازم باشد در خدمت شما هستیم.

وی ادامه داد: راهبرد دولت وفاق، گسترش مشارکت بخش خصوصی است و این اولویت ماست، اگر چه در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ در زمینه حضور بخش خصوصی با مشکل روبرو بودیم اما با ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ شرایط در زمینه بخش خصوصی بسیار تغییر کرده است و مقام معظم رهبری در سخنان خود به این موضوع تاکید کردند که بخش خصوصی باشد و جایی که بخش خصوصی نتوانست وارد شود، دولت به میدان بیاید.

عارف گفت: با بخش خصوصی با سازوکارهای صحیح توافق کنید تا پای کار بیایند، ما نمی‌توانیم از اهداف برنامه هفتم کوتاه بیاییم، ما نمی‌توانیم سند چشم‌انداز ۲۰ ساله را نادیده بگیریم، ما باید رشد هشت درصدی را محقق کنیم اما برای این کار به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است، که اگر چه منابع داخلی در این زمینه کارساز است اما نمی‌توانیم خودمان را به منابع داخلی محدود کنیم.

عارف در ادامه خطاب به استاندار و نمایندگان استان افزود: راهبرد کلی ما این است که به استانداران و خصوصاً استانداران استان‌های مرزی اختیارات لازم داده شود، این اختیارات البته تنها برای مبادلات مرزیی نیست، بلکه حتی اختیار تجارت و بازرگانی با کشورهای همسایه هم داده خواهد شد، در مورد استان گیلان، اوراسیا از جمله مناطقی است که در حوزه فعالیت شماست.

وی بر مشارکت بخش خصوصی در توسعه گیلان نیز تاکید کرد و گفت: در هر جایی که سرمایه‌گذار آماده ورود باشد، دولت حمایت کامل خواهد کرد،  اگر با بخش خصوصی توافق کنید، ما هم کمک می‌کنیم.

عارف همچنین در زمینه رفع مشکلات زیست محیطی مربوط به فاضلاب‌های صنعتی و خانگی و زباله و پسماند استان، گفت: در این موارد همه باید با جدیت کار کنیم تا این مشکلات رفع شود.

در ابتدای این جلسه، استاندار و نمایندگان استان به چالش‌های پیش روی گیلان و خصوصا در مورد مخاطرات زیست محیطی مربوط به آلودگی آب‌‌ تالاب‌ها‌، رودخانه‌ها و دریا به دلیل ورود فاضلاب‌‌های صنعتی و خانگی به آب‌های جاری و نبود تصفیه‌خانه‌های مورد نیاز، مشکلات دفن غیربهداشتی پسماند و زباله‌ خصوصا در زمان اوج سفر به استان، راه آهن رشت - آستارا، معضلات برنجکاران و کشاورزان استان، کمبود هتل و بیمارستان، قطعی برق در فصل نشاء، کمبود آزاد راه و...  پرداختند.

در این جلسه، همچنین فرصت‌های اقتصادی برتر استان توسط حاضران تشریح شده و از معاون اول رئیس‌جمهور برای شکوفایی این فرصت‌ها و رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و خصوصاً در زمینه گردشگری و کشاورزی درخواست همکاری شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه