English

جهانگیری:

برخی کشورها می‌خواهند اقتدار منطقه‌ای ایران را از بین ببرند

معاون اول رئیس جمهور گفت: توفیقات جمهوری اسلامی ایران در مسائل بین المللی و روی کار آمدن گروه‌های دوستدار ایران در عراق، افغانستان و لبنان و نیز شکست گروه‌های تروریستی نظیر داعش با کمک ایران، حسادت برخی کشور‌ها را برانگیخته و می‌خواهند اقتدار منطقه‌ای ایران را از بین ببرند.

برخی کشورها می‌خواهند اقتدار منطقه‌ای ایران را از بین ببرند

به گزارش خبرگزاری موج، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور  شامگاه سه شنبه در ششمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب و دستورالعمل‌های موجود در این بیانیه اظهار داشت: بار اصلی تحقق منویات مقام معظم رهبری بخصوص در بخش توسعه علم و فناوری بردوش دانشگاهیان، انجمن‌های علمی و مراکز علمی و پژوهشی کشور قرار دارد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: وقتی در کشور درباره مسائل بنیادی به درک مشترک برسیم و درباره راهکار‌ها نیز به اجماع برسیم، احتمال حل مسائل بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود که هم درباره مسائل و هم در خصوص راهکار‌ها اختلاف نظر وجود داشته باشد.

جهانگیری با ابراز تاسف از برخی اختلاف‌ها در کشور درباره مسائل و راهکار‌ها تصریح کرد: البته در شرایط خطیر امروز کشور بر سر برخی مسائل و راهکار‌ها اجماع و تفاهم بوجود آمده و همین اجماع و تفاهم بیانگر عقلانیت بسیار بالایی است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در شرایطی که محدودیت ها، سردرگمی و یأس بیشتر می‌شود، اگر جامعه به درجه‌ای از عقلانیت برسد که به جای یأس و سردرگمی به سمت اجماع و تفاهم حرکت کند، زمینه حل مسائل و مشکلات فراهم می‌شود.

 جهانگیری در تبیین این موضوع به رفتار گروه‌ها و جریان‌ها سیاسی پاکستان در به تعویق انداختن اختلاف نظر‌ها اشاره و تصریح کرد: در همین سال‌های اخیر و در دوره ترامپ، وقتی آمریکا کشور پاکستان را به اعمال تحریم و فشار تهدید کرد، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی پاکستان که در شرایط عادی با یکدیگر رویارویی داشتند در برابر تهدید خارجی زیر یک سقف جمع شدند تا با تفاهم کشورشان را از خطر عبور دهند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه افزایش ظرفیت ملی را مهمترین ضرورت برای حل مسائل کشور و سرعت بخشیدن به توسعه ملی ارزیابی کرد و گفت: ما در مقطعی هستیم که نخبگان، صاحبنظران، اندیشمندان و گروه‌های مرجع کشور که مردم به حرف آن‌ها توجه و اعتماد دارند، باید نیاز‌های اصلی کشور را در اولویت قرار دهند.

اعتماد همگانی و امید به آینده باید در کشور افزایش پیدا کند

جهانگیری یکی از اولویت‌های کشور را ترمیم و بالا بردن سرمایه اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: اعتماد همگانی و امید به آینده باید در کشور افزایش پیدا کند چرا که این موارد نیاز‌های اصلی کشور برای برون رفت از مشکلات پیش رو است؛ البته همین نقطه کانونی تمرکز دشمن نیز هست. آن‌ها می‌خواهند کاری کنند تا مردم نسبت به آینده مأیوس باشند و اعتماد متقابل میان جامعه و حکومت دچار آسیب جدی شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که هیچ کشور، ملت و جامعه‌ای وقتی از خارج تحت فشار است، به مسائل داخلی و اختلافات دامن نمی‌زند؛ بلکه به دنبال راهکار‌هایی است تا از اختلافات کاسته و از طریق گفتگو مسایل را حل و فصل کند و اجازه نمی‌دهد اختلافات کهنه و قدیمی استمرار پیدا کند.

باید اقتدار و استقلال کشور را  عزت‌مندانه حفظ کنیم

جهانگیری ارتقای سطح استقلال و اقتدار ملی کشور را یکی دیگر از اولویت‌ها در مواجهه با مسائل جهانی و منطقه‌ای عنوان کرد و اظهار داشت: در اجلاس ورشو عده‌ای دور هم جمع شدند و با کمک آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی‌ها تلاش کردند تا ایران هراسی را که با دیپلماسی قوی کشورمان از بین رفته را مجدداً احیا کنند، اما به فضل الهی مفتضح و ناموفق شدند. اما نخبگان و دانشگاهیان باید به این بیندیشند که چگونه باید در برابر چنین مسائلی، مواجهه عاقلانه و عالمانه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم اقتدار و استقلال کشور را  عزت‌مندانه حفظ کنیم.

وی با اشاره به توفیقات جمهوری اسلامی ایران در مسائل بین المللی و روی کار آمدن گروه‌های دوستدار ایران در عراق، افغانستان و لبنان، تصریح کرد: این موقعیت ایران و نیز شکست گروه‌های تروریستی نظیر داعش با کمک ایران، حسادت برخی کشور‌ها را برانگیخته و می‌خواهند اقتدار منطقه‌ای ایران را از بین ببرند.

جریانی می‌خواهد اقتدار منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران را به چالش بکشاند

جهانگیری با تأکید بر اینکه ما با مردم مسلمان عربستان و دیگر کشور‌های عربی منطقه مسأله‌ای نداریم خاطرنشان کرد: جریانی می‌خواهد اقتدار منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران را به چالش بکشاند و مواجهه با این مسأله باید مواجهه‌ای عالمانه باشد تا بتوانیم با کمترین هزینه از این مسائل عبور کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش‌ها و ساختار‌های معیوب اقتصاد کشور نظیر اتکا به نفت، دولتی بودن، تورم، مسأله بودجه دولت و نقدینگی افزود: این مسائل در بیانیه گام دوم انقلاب رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته و باید برای حل این مسائل با کمک نخبگان کشور گام برداریم.

بدون توسعه علمی نمی‌توان به توسعه پایدار دست یافت

جهانگیری توسعه علمی را پیش نیاز توسعه ملی دانست و با تأکید بر اینکه بدون توسعه علمی نمی‌توان به توسعه پایدار دست یافت، تصریح کرد: بار اصلی توسعه علمی بر دوش مراکز علمی، دانشگاه ها، مراکز پژوهشی، پارک‌های علم و فناوری و نهاد‌های واسط یعنی انجمن‌های علمی است.

ظرفیت‌های گسترده‌ای در انجمن‌ های علمی کشور وجود دارد

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر این که ظرفیت‌های گسترده‌ای در انجمن‌های علمی کشور وجود دارد گفت: دولت دست خود را به سوی همه دلسوزان کشورو به خصوص جامعه علمی و نخبگان دراز می‌کند و از آن استمداد می‌طلبد تا بتوانیم با سربلندی از مشکلات عبور کنیم.

در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از انجمن‌های علمی برگزیده در رشته‌های مختلف علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و فناوری تقدیر شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ابتدای این مراسم با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری مبنی بر طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و نگاه آینده نگرانه ۵۰ ساله گفت: بدون نگاه کارشناسانه و توجه به علم و فناوری قادر نخواهیم بود به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه