سرخط خبرها
  • پای مدیران استقلال و پرسپولیس به فدراسیون بدنسازی باز شد
  • فرمانده قرارگاه اربعین: ۲.۸ میلیون زائر به کشور بازگشتند
  • بازار بهره‌وری آب تا نیمه دوم سال فعال می‌شود
  • احتمال قطع موقت سامانه‌های تامین اجتماعی
  • زمان شارژ اعتبار کالابرگ تغییر کرد
  • داعش مسئولیت ترور عضو جمعیت علمای اسلام در پاکستان را پذیرفت
  • رامین رضاییان از استقلال جدا شد
  • بازگشت آب به قنات تاریخی الیگودرز
  • اختلال در ۳ بانک عامل نهضت ملی مسکن
  • هشدار رئیس کمیسیون امنیت ملی به آمریکا: به زودی از منطقه اخراج می‌شوید
  • وزارت نیرو: قیمت برق تغییری نکرده است/ اعمال تعرفه پلکانی، فقط برای پرمصرف‌ها
  • تداوم خدمت‌رسانی شبانه‌روزی کادر درمان به زائران اربعین
  • کالابرگ ۱ میلیونی در نبرد با تورم سه‌رقمی
  • پرونده دانشجویان متخلف به وقت اضافه رسید
  • شهادت پلیس اهل سنت بلوچ در ایرانشهر
  • مهار کامل حریق در ارتفاعات جنگل قرق گرگان
  • کنایه رامین رضاییان به مدیران استقلال/ به جای رسانه‌ای کردن، مذاکره می‌کردید
  • ۸۰۰ سورتی پرواز اربعینی/ نجف مقصد ۹۸ هزار زائر از فرودگاه امام (ره) بود
  • بازار مسکن تهران در فاز انتظار/ خریداران عقب نشستند، فروشندگان منعطف‌تر شدند
  • ترافیک روان در مرزهای اربعینی و محورهای شمالی

کارشناس مسائل جهان عرب در گفتگو با موج

برنامه ولیعهد جدید عربستان انتقال ترویست ها به افغانستان و آسیای میانه است/آمریکا عامل اصلی برکنار ولیعهد عربستان

کارشناس مسائل جهان عرب گفت: با تغییر ولیعهد در ساختار سیاسی عربستان شاهد افزایش تقابل ریاض با تهران و انتقال تروریست ها از عراق و سوریه به افغانستان و آسیای میانه خواهیم بود.

دیدار دونالد ترامپ با پادشاه عربستان

حسن هانی زاده در خصوص تغییر ولیعهد در ساختار حکومتی عربستان به خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری موج گفت: انتقال قدرت و جایگزینی بن سلمان به جای بن نایف یک نوع تابوشکنی و سنت شکنی به شمار می رود. زیرا براساس قوانین داخلی عربستان انتقال قدرت از پادشاه به برادر صورت می گیرد و برادر کوچکتر ولیعهد پادشاه خواهد بود.

وی با اشاره به حضور ترامپ در نشست ریاض خاطر نشان کرد: برکناری بن نایف برآیند سفر رئیس جمهوری آمریکا به عربستان است. زیرا با توجه به نقش پررنگ محمد بن سلمان در امضا قرارداد نظامی بیش از ۱۱۰ میلیارد دلاری ریاض با واشنگتن، آمریکایی ها تصمیم نهایی خود را در خصوص پادشاه بعدی آل سعود گرفتند.

این کارشناس مسائل جهان عرب تصریح کرد: آمریکایی ها احساس کردند مرگ پادشاه ۸۱ ساله عربستان نزدیک است لذا پیشنهاد تغییر در ساختار قدرت را به ریاض دادند. محمد بن سلمان هم به لحاظ سیاسی چسبندگی بیشتری به سازمان های اطلاعاتی و وزارت دفاع آمریکا دارد. از این رو با اینکه وی جوانی کم تجربه بود به عنوان وزیر دفاع عربستان انتخاب شد.

هانی زاده خاطر نشان کرد: علاوه بر این مسائل، اختلاف نظر میان ولیعهد و جانشین ولیعهد درخصوص جنگ یمن موجب احساس خطر آمریکایی ها درباره آینده سیاسی عربستان شد. در صورتی که ملک سلمان فوت می کرد تقابل شدید آنها علنی می شد و ممکن بود تا فروپاشی نظام حاکمه ریاض بیانجامد. با توجه به این نگرانی ها دولت آمریکا بر تغییر در مقام ولیعهدی اصرار داشت.

وی روی کار آمدن محمد بن سلمان را عامل تهاجمی تر شدن سیاست های عربستان در منطقه دانست و افزود: آمریکا برنامه های خود را مستقیما به بن سلمان دیکته خواهد کرد و این مساله زمینه ساز رویکرد تهاجمی ریاض می شود. در گذشته بن نایف با ادامه حمله یمن و محاصره قطر مخالف بود اما بن سلمان سیاست های افراطی تری داشت. براین اساس آمریکا با تغییر در ولیعهدی و سپس روی کار آمدن بن سلمان به عنوان پادشاه می تواند راحتر از گذشته سیاست های خود را در منطقه اعمال کند.

هانی اظهار داشت: در این شرایط به دلیل ناتوانی پادشاه در ادامه امور دست ولیعهد بازتر است. لذا در آرایش جدید سیاست های عربستان، احتمال انتقال گروه های تروریستی از سوریه و عراق به افغانستان و آسیای میانه و تقابل ریاض با تهران افزایش خواهد یافت. 

 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه