English

توسط کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی؛

سه ایستگاه دیجیتال مطالعه نسخ خطی در دانشگاه تهران راه اندازی شد

کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی باهدف گسترش دسترسی پژوهشگران به گنجینه‌های علمی و فرهنگی، نسخه جدید «ایستگاه دیجیتال مطالعه نسخ خطی» را در سه مرکز و کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران راه‌اندازی کرد.

سه ایستگاه دیجیتال مطالعه نسخ خطی در دانشگاه تهران راه اندازی شد
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، رئیس اداره کتابخانه و آرشیو دیجیتال سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: با انجام این اقدام، امکان دسترسی استادان، دانشجویان و محققان این دانشگاه به ۴۲ هزار نسخه خطی نفیس موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی فراهم شده است.

داوود عیدی، این رویداد را نقطه عطفی در تسهیل امر پژوهش در دانشگاه تهران دانست و افزود: با راه‌اندازی این ایستگاه‌ها، پژوهشگران می‌توانند بدون نیاز به سفر به مشهد، از منابع ارزشمند خطی این کتابخانه، بهره‌مند شوند.

عیدی با تأکید بر امنیت بالای این سامانه در جلوگیری از کپی‌برداری غیرمجاز، بیان کرد: کاربران تنها امکان مطالعه آنلاین نسخ را دارند و امکان دانلود یا تکثیر آن‌ها وجود ندارد که این امر حفاظت از حقوق معنوی این آثار را تضمین می‌کند.

همچنین وی درباره قابلیت‌های جست‌وجوی پیشرفته در این ایستگاه‌ها، توضیح داد: محققان می‌توانند با جست‌وجو بر اساس نام نویسنده، عنوان نسخه یا ترکیبی از کلیدواژه‌ها، تمامی نسخ خطی کتابت شده در دوره‌های مختلف تاریخی را مشاهده و بررسی کنند.  

رئیس اداره کتابخانه و آرشیو دیجیتال سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: دسترسی به این ایستگاه‌ها به طور انحصاری، اختصاص به مؤسسات و مراکزی دارد که با این سازمان، تفاهم‌نامه همکاری، امضا کرده باشند.

وی افزود: پژوهشگران ایرانی و بین‌المللی با مراجعه به این مراکز از جمله دانشگاه تهران، می‌توانند از خدمات این ایستگاه‌های دیجیتال، بهره ببرند.

عیدی با اشاره به اینکه این طرح، گامی مهم در اشتراک‌گذاری منابع نادر خطی و تقویت همکاری‌های علمی بین مراکز پژوهشی کشور است، گفت: دانشگاه تهران، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های علمی ایران، با میزبانی از این ایستگاه‌ها، بستری امن و کارآمد برای محققان، فراهم کرده است.  

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این ایستگاه‌ها، انتظار می‌رود پژوهش‌های تاریخی، ادبی و دینی با استناد به منابع دست‌اول، گسترش یابد و زمینه برای کشف گنجینه‌های پنهان علم و فرهنگ ایران اسلامی، بیش‌ازپیش، فراهم شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه