سرخط خبرها
  • دوشنبه ۱۵ تیرماه، بورس تعطیل است
  • پلاستیک: تهدیدی خاموش برای طبیعت و سلامت انسان
  • اختلال گسترده GPS در کشور؛ تهران بیشتر از شهرهای دیگر تحت تاثیر است
  • با ورود سازمان بازرسی به پرونده‌های بزرگی نظیر چای دبش چندین هزار میلیارد از حقوق بیت‌المال بازگشت
  • شناسایی ۳۰۵ متهم در پرونده بزرگ اخلال اقتصادی
  • آزادسازی ۳ میلیارد دلار دارایی ایران تا پایان هفته
  • اسکناس در دست مردم حدود ۶۰ درصد بیشتر شد
  • بحران سربازی اجباری در اسرائیل وارد مرحله جدید شد
  • پرواز تیم ملی ساعت ۱۳ (چهارشنبه) در فرودگاه مهرآباد به زمین خواهد نشست
  • انهدام ۴۷۰ باند و کشف گراس، شیشه و حشیش
  • مرکز آمار نرخ بیکاری را ۷.۵ درصد اعلام کرد
  • انتشار اولین وصیت‌نامه رهبر شهید انقلاب
  • طلا جای دلار را در خزانه بانک‌های مرکزی می‌گیرد
  • جزئیات ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ اعلام شد
  • ایران یک چهارم قهرمان جام جهانی پاداش گرفت
  • تفاهم‌نامه ریلی منطقه آزاد ارس و راه‌آهن امضا شد
  • تارتار: حضور در مسابقات آسیایی حق ما بود/ منتظر رأی استیناف می‌مانیم
  • تأکید اژه‌ای بر تکریم هر چه بیشتر مراجعان به پزشکی قانونی
  • آماده‌سازی ۱۳ پارکینگ در حاشیه آزادراه تهران–کرج–قزوین برای مدیریت تردد
  • استقرار کلاه‌سبزهای ارتش در مرزها‌ی ایران

استاندار خراسان رضوی پیشنهاد داد؛

امضای پیمان خواهرخواندگی بین شهرهای مشهد و مدینه منوره

استاندار خراسان رضوی گفت: پیشنهاد می‌کنم مشهد و مدینه منوره، به‌عنوان دو کلان‌شهر زیارتی جهان اسلام، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند تا این روابط بیش از پیش تحکیم یابد.

خواهرخواندگی مشهد و مدینه
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، غلامحسین مظفری در دیدار با محمد بن نوار العتیبی، سرکنسول عربستان سعودی در مشهد، ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط ایران و عربستان، به سفرهای مقامات بلندپایه دو کشور در ماه‌های گذشته اشاره و اظهار کرد: با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی و مذهبی، پیشنهاد می‌کنم هفته فرهنگی عربستان در خراسان رضوی برگزار شود و متقابلاً هفته فرهنگی خراسان رضوی نیز در عربستان برگزار گردد. همچنین پیشنهاد می‌کنم مشهد و مدینه منوره، به‌عنوان دو کلان‌شهر زیارتی جهان اسلام، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند تا این روابط بیش از پیش تحکیم یابد.

استاندار خراسان رضوی نقش ایران و عربستان در سازمان همکاری اسلامی را مهم و تأثیرگذار دانست و افزود: دو کشور می‌توانند مواضع مشترکی در مسائل کلیدی جهان اسلام از جمله فلسطین اتخاذ کنند و فضای بهتری برای همکاری کشورهای اسلامی فراهم آورند.

وی با ابراز خوشحالی از توسعه روابط بین ایران و عربستان گفت: خوشبختانه حدود دو هفته پیش، رئیس‌جمهور ایران با ولیعهد عربستان تلفنی گفت‌وگو داشتند و در نیمه دوم سال گذشته نیز معاون اول رئیس‌جمهور ایران به عربستان سفر کردند. همچنین شش وزیر از کابینه جمهوری اسلامی ایران در عربستان حضور یافتند که نشان‌دهنده عمق و گسترش روابط دوجانبه است.

مظفری با اشاره به مشترکات فرهنگی و دینی ایران و عربستان تصریح کرد: کعبه قبله تمام مسلمانان است و این یک نقطه اشتراک مهم بین ماست. این ظرفیت می‌تواند همکاری‌های بیشتری را در زمینه‌های مختلف فراهم کند. مشهد به عنوان یک کلان‌شهر زیارتی و مدینه به عنوان یک شهر مذهبی در عربستان، می‌توانند تجارب خود را در راستای توسعه روابط و بهبود خدمات زیارتی به اشتراک بگذارند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: علاوه بر بحث‌های زیارتی، ظرفیت‌های مکملی در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، دارو و سلامت بین دو کشور به ویژه میان استان خراسان رضوی و استان‌هایی از عربستان سعودی وجود دارد. ما علاقه‌مند به گسترش سفرهای زیارتی هستیم. برای حج، همواره زائران بسیاری از ایران به عربستان سفر می‌کنند و امیدواریم در حوزه گردشگری زیارتی نیز این روند توسعه یابد.

وی عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود سرکنسول، استان‌ها یا شهرهایی را برای همکاری پیشنهاد دهد تا بتوانیم با آن‌ها رابطه اقتصادی برقرار کنیم. نخستین پیشنهاد من این است که جلسه‌ای میان سرکنسول عربستان سعودی و اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شود تا ظرفیت‌های متقابل سرمایه‌گذاری ارزیابی و در نهایت پروژه‌های مشترک اجرا شوند.

مظفری خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی وجود دارد که اغلب آن‌ها متعلق به بخش خصوصی هستند. همچنین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد فعالی داریم. پیشنهاد می‌کنم فرصتی برای بازدید از این مراکز در نظر گرفته شود. همچنین پیشنهاد می‌کنم یک کارگروه یا گروه مشترک بین طرفین تشکیل شود تا زمینه‌های همکاری را بررسی و پیگیری کند.

استاندار خراسان رضوی افزود: آمادگی داریم با همکاری وزارت امور خارجه، نمایشگاه‌های اختصاصی خراسان رضوی را در جده یا ریاض برگزار کنیم و متقابلاً از برگزاری نمایشگاه‌های عربستان در مشهد استقبال می‌کنیم. در حوزه تجارت نیز، برای تسهیل رفت‌وآمد تجار و بازرگانان، درخواست می‌کنم که صدور ویزا با سهولت بیشتری انجام شود. همچنین پیشنهاد می‌شود تعداد پروازهای مستقیم میان دو کشور افزایش یابد؛ به‌ویژه پروازهایی خارج از ایام حج به مقاصدی چون جده و دمام.

وی همچنین بر اهمیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی تأکید کرد و گفت: دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی دارد با دانشگاه‌های بزرگ عربستان در حوزه تبادل علمی و دانشجویی همکاری داشته باشد.

مظفری اظهار کرد: به‌دلیل موقعیت ویژه استان خراسان رضوی، از سوی دولت اختیار انجام مذاکرات منطقه‌ای به ما داده شده و در یک سال گذشته سفرهای متعددی به کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و ازبکستان داشته‌ایم. طبیعتاً علاقه‌مند به گسترش روابط با عربستان نیز هستیم و امیدواریم زمینه سفر بازرگانان و تجار به عربستان فراهم شود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه