وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد:

تامین بدون مشکل مواد غذایی علیرغم حملات دشمن به حجم قابل توجهی از انبارها

وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: حدود ۸۵ درصد امنیت غذایی در کشور ما وابسته به تولیدات داخلی است و این روند به خوبی ادامه دارد.

غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهادکشاورزی
به گزارش خبرگزاری موج

، غلامرضا نوری، وزیر جهادکشاورزی در گفت و گوی تلویزیونی گفت: حدود ۸۵ درصد امنیت غذایی در کشور ما وابسته به تولیدات داخلی است و این روند به خوبی ادامه دارد.

وی افزود: در سال زراعی جاری بارندگی خوبی داشتیم و کار کشاورزی در کشور ما در ماه‌های اخیر از رونق برخودار است و تمهیدات لازم برای واردات نیز از قبل اندیشیده شده است. 

غلامرضا نوری ابراز داشت: فراوانی محصولات غذایی و کشاورزی داریم، ۱۳۰ میلیون تن مجموعه تولیدات کشاورزی ما است که از این مقدار حدود ۱۶ میلیارد دلار واردات و ۸ میلیارد دلار صادرات در ازای آن در حوزه محصولات کشاورزی داریم. 

وزیر جهادکشاورزی تصریح داشت: با جنگ ۱۲ روزه خرداد ماه ما احتیاط را بیشتر و سطح ذخایر را افزایش دادیم. به واسطه تجربه جنگ ۱۲ روزه راهکارهای جدیدی را پیدا کردیم تا تاب آوری و استقامت امنیت غذایی کشور را افزایش دهیم. لذا برای چندین ماه کالا ها را تمهید کردیم.

وی گفت: در برخی جاها دشمنان ما به دروغ برخی شعارها را می‌دهند اما متعدد از انبارها و اماکن ما مشغول تامین غذا و نگهداری مواد غذایی هستند که مورد اصابت قرار گرفتند. با این حال علیرغم اینکه حجم قابل توجهی از انبارها مورد اصابت قرار گرفتند اما تمهیدات اندیشیده شده و هیچ خللی به بحث وارد نشده است.

وی تصریح داشت: در موضوع حمل و نقل اتفاقی رخ داد که در زمان صلح انجام نمی‌شد. رئیس جمهور روز دوم جنگ در وزارتخانه حاضر شدند و اختیارات کافی به ما دادند. هماهنگی بین قوه ای خوبی وجود دارد. همه اختیارات را در ساعات ابتدایی شروع جنگ به واحدهای استانی داده‌ایم. 

وزیر جهادکشاورزی توضیح داد: برایمان مهم بود در نانوایی ها صف تشکیل نشود و فعال شوند. آرد مورد نیاز که در حالت عادی باید تا پایان اسفند در اختیار قرار می‌گرفت تا روز سوم جنگ آرد مورد نیاز آنها تا پایان فروردین در اختیار آردسازی قرار گرفت و اغلب نانوایی ها با انباری از آرد در واحد خود مواجه اند.

غلامرضا نوری ابراز داشت: ثبت سفارش واردات برخی کالاها از ماه‌ها قبل برای فروردین تا خرداد سال آینده انجام دادیم و مجوز لازم را گرفتیم و بیش از سهمیه سالانه ثبت سفارش انجام دادیم. الان برای تابستان نیز در حال انجام آن هستیم‌. تولید نیز روند خود را طی می‌کند. پیش بینی پایان سال را نیز امسال سه برابر در نظر گرفتیم. برای امسال میوه شب عید را با کیفیت خوب تدارک دیدیم. 

وی تشریح کرد: حدود دو ماه است طرح جدید اقتصادی اجرا می‌شود و حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای کالای اساسی توسط بانک مرکزی در یک هفته اول جنگ تخصیص یافت که این رقم قبل از اجرای این طرح در عرض دو ماه چنین تخصیصی نداشت. تامین ارز برای بخش فراهم شد. با ارز ترجیحی محدودیت جدی برای بخش کشاورزی ایجاد شده بود از جمله تامین ارز برای کالای اساسی اما منابعی در کالابرگ مردم تمهید شد و گره ها و انسداد موجود برداشته شد. خیلی سیال و روان تامین ارز و واردات کالای اساسی انجام می شود. اگر اصلاحات انجام نمی‌گرفت در این شرایط دچار بحران می‌شدیم.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه