عملیات اجرایی فاز ۳ آزادراه تهران-شمال آغاز شد/ برآورد هزینه ۱۰ همت برای ۸ کیلومتر

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی از آغاز عملیات اجرایی فاز ۳ آزادراه تهران-شمال خبر داد و گفت:تکمیل این فاز نقش مهمی در کاهش گره‌های ترافیکی و بهبود وضعیت سفر مردم خواهد داشت.

دهقان + بنیاد مستضعفان
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در بازدید از عملیات اجرایی فاز ۳ آزادراه تهران-شمال با بیان اینکه برنامه اولیه آغاز عملیات اجرایی قطعه نخست فاز ۳ از ابتدای سال جاری بود، اظهار کرد: مجموعه‌ای از مسائل، از جمله مباحث زیست‌محیطی و تعیین تکلیف ادامه مسیر به‌عنوان بخش نهایی پروژه، موجب تأخیر در آغاز عملیات شد. انتخاب گزینه نهایی مسیر و تطبیق آن با الزامات فنی، مهندسی و طراحی زمان‌بر بود و همین موضوع شروع کار را به تعویق انداخت.

دهقان ادامه داد: این قطعه به طول ۸ کیلومتر یکی از مسیرهای بحرانی آزادراه محسوب می‌شود که تکمیل آن نقش مهمی در کاهش گره‌های ترافیکی و بهبود وضعیت سفر مردم خواهد داشت. با اجرای این بخش، بخش قابل توجهی از بار ترافیکی منطقه منتقل می‌شود و مشکلات فعلی تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اخذ مجوزهای لازم تصریح کرد: بخش عمده‌ای از ملاحظات زیست‌محیطی مسیر تعیین تکلیف شده و در حال حاضر مانع جدی برای پیشبرد عملیات وجود ندارد. عملیات اجرایی آغاز شده و تجهیز کارگاه انجام گرفته است.

وی با تأکید بر ضرورت استفاده از فناوری‌های روز در اجرای پروژه گفت: در صورت اجرای تونل‌ها با روش‌های متداول گذشته، زمان تکمیل پروژه طولانی خواهد شد. از این رو، برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری فناوری‌های نوین و تیم‌های تخصصی متناسب با شرایط زمین‌شناسی منطقه انجام شده است. بلندترین تونل این آزادراه در همین قطعه قرار دارد و نیازمند تجهیزات و ماشین‌آلات پیشرفته است.

دهقان تأمین مالی را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پروژه‌های بزرگ عمرانی دانست و اظهار کرد: پروژه‌هایی با این سطح از پیچیدگی اجرایی، نیازمند حجم بالای تجهیزات و استقرار کارگاهی هستند. در صورت تجهیز بدون پشتوانه مالی پایدار، هزینه‌های سربار افزایش می‌یابد و روند اجرا مختل می‌شود.

وی افزود: تمهیدات مناسبی برای تأمین مالی اندیشیده شده و دولت نیز در حد مقدورات خود از پروژه حمایت کرده است. در حال حاضر به نقطه‌ای از ثبات نسبی در تأمین منابع رسیده‌ایم و تلاش بر آن است که شکافی میان پیشرفت فیزیکی و تأمین مالی ایجاد نشود.

به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، برآورد فعلی برای اجرای این هشت کیلومتر ۱۰ همت است  که با توجه به نوسانات قیمت اقلام و آثار احتمالی تغییرات نرخ ارز، تلاش می‌شود برخی تجهیزات و ملزومات زودتر تأمین شود.

دهقان با اشاره به انتقال بار ترافیکی پس از تکمیل این قطعه به محورهای منتهی به شمال کشور، تصریح کرد: دولت باید از هم‌اکنون برای نحوه توزیع و مدیریت بار ترافیکی در مقصد، به‌ویژه در محدوده چالوس، برنامه‌ریزی کند؛ چرا که در صورت نبود زیرساخت‌های مکمل، امکان بازگشت گره‌های ترافیکی به مسیر جدید وجود دارد.

وی درباره میزان پیشرفت پروژه گفت: عملیات اجرایی آغاز شده اما هنوز به مرحله پیشرفت فیزیکی قابل توجه نرسیده‌ایم و پروژه در مرحله تجهیز کارگاه قرار دارد. با تثبیت شرایط مالی و رفع موانع، انتظار می‌رود روند اجرا با شتاب بیشتری دنبال شود.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی همچنین عنوان کرد:قرار نیست بابت طلب از دولت نفت بگیریم. یک مجوزی اخذ شده تا پیمانکاران بتوانند نفت بگیریند، اگر بشود نفت رو فروخت، دولت همین کار را انجام می دهد.تاکنون بابت مطالبات از دولت نفتی دریافت نکرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری موج، اجرای بخش ابتدایی منطقه ۳ آزادراه در محدوده پل زنگوله تا روستای ولی‌آباد تشریح شد. این قطعه به طول ۱۷.۸ کیلومتر (رفت و برگشت) طراحی شده و شامل ۹ دستگاه پل بزرگ با مجموع طول ۱.۵ کیلومتر و ۶ رشته تونل بزرگ با مجموع طول ۱۲ کیلومتر است. همچنین طول مسیر روباز این بخش ۴.۳ کیلومتر برآورد شده است.که اهداف اصلی احداث این بخش شامل عبور از گلوگاه ترافیکی سیاه‌بیشه، روان‌سازی ترافیک، کاهش سه کیلومتری طول مسیر، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و افزایش رضایت اجتماعی است. با تکمیل این قطعه، فاصله اتصال پل زنگوله تا محدوده تعریض چهارخطه در دزدبن به حدود ۲۰ کیلومتر خواهد رسید.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه