سرخط خبرها
  • رونالدو: بازنشسته نمی شوم
  • بازیگر سریال برکینگ بد مسلمان شد
  • ایران از تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) تاکنون ۴۰ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است
  • وزیر ارشاد: ترامپ به چوپان دروغگو تبدیل شده
  • نایب رئیس کمیسیون کشاورزی: زمان گرانی نان نبود/ فشار نباید از جیب مردم جبران شود
  • دزدی در کمپ تیم ملی فوتبال انگلیس
  • تاج: ۵۰ هزار پرچم ایران برای سیاتل چاپ کردیم
  • دنیامالی: باید به باشکوه‌تر شدن مراسم وداع با رهبر شهید کمک کنیم
  • ۹ تیر، تشییع پیکر شهدای تفحص‌شده مدرسه شجره طیبه میناب
  • بقائی خطاب به روبیو: صلح با تداوم سیاست‌های آمریکا ممکن نیست
  • عزاداری ملی‌پوشان فوتبال ایران در شب تاسوعای حسینی
  • چاقی کودکان و نوجوانان: تهدیدی خاموش برای سلامت نسل آینده
  • نایب قهرمانی تیم‌های ملی در جام هاکی روی یخ روسیه
  • ترامپ مدعی شد بمباران مدرسه میناب و کشتار دانش‌آموزان کار ارتش آمریکا نبوده است
  • خلبان جنگنده آمریکایی: پهپادهای ایرانی با چینشی چون عروس دریایی و سفینه فضایی حرکت می‌کردند
  • شوک بزرگ برای جامعه اطلاعاتی آمریکا: خلبان جنگنده F-۱۵ ساقط شده در ایران برای اولین‌بار ازایران فاش کرد
  • تمهیدات حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای در مسیرها و میعادگاه‌های وداع با قائد شهید امت
  • موی‌تای قهرمانی جهان؛ دو فینالیست و ۶ برنز سهم ایران
  • تا رفع اختلالات بانکی با پول نقد به پمپ بنزین مراجعه کنید
  • نصب یکی از بزرگ‌ترین سکوهای نفتی در خلیج فارس

افت ۵ دلاری بهای نفت ایران در گزارش جدید اوپک

قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۵ با افت ۵ دلار و ۷ سنت نسبت به سپتامبر به ۶۴ دلار و ۷۴ سنت در هر بشکه رسید.

فروش نفت
به گزارش خبرگزاری موج

، گزارش تازه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از کاهش ملایم تولید نفت و افت قیمت سبد نفتی در ماه اکتبر ۲۰۲۵ حکایت دارد. بر پایه این گزارش، تولید روزانه نفت کشورهای عضو اوپک در این ماه با ۳۳ هزار بشکه افزایش نسبت به سپتامبر به ۲۸ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه رسید.

در میان اعضا، تولید نفت ایران با کاهش ۶۶ هزار بشکه‌ای به ۳ میلیون و ۲۰۹ هزار بشکه در روز رسیده است. میانگین تولید نفت ایران در سال جاری میلادی تا پایان اکتبر ۳.۲۵ میلیون بشکه برآورد شده و این مقدار نسبت به میانگین سال ۲۰۲۳ که حدود ۲.۸۸ میلیون بشکه بود، رشد نشان می‌دهد.

بنا بر داده‌های رسمی، عربستان سعودی با ۱۰ میلیون و ۳ هزار بشکه و عراق با ۴ میلیون و ۹۸ هزار بشکه در صدر تولیدکنندگان اوپک قرار دارند. در سوی دیگر، اعضای اوپک‌پلاس شامل روسیه، قزاقستان و متحدانشان مجموعاً ۱۴ میلیون و ۵۶۴ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌اند که نسبت به ماه قبل ۱۰۶ هزار بشکه کاهش داشته است. بر اساس گزارش، قزاقستان با کاهش ۱۵۵ هزار بشکه‌ای بیشترین افت تولید را در بین اعضا ثبت کرده است.

در نتیجه، مجموع تولید نفت خام کشورهای عضو اوپک و متحدانش در ماه اکتبر به ۴۳ میلیون و ۲۴ هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه سپتامبر با کاهش ۷۳ هزار بشکه همراه بوده است.

در بخش قیمتی، اوپک از افت محسوس بهای نفت ایران خبر داده است. قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر ۶۴ دلار و ۷۴ سنت در هر بشکه ثبت شد، که ۵ دلار و ۷ سنت کمتر از نرخ ماه سپتامبر (۶۹ دلار و ۸۱ سنت) است. میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سال ۲۰۲۴ برابر ۸۱ دلار و ۳ سنت بود، نشانگر فاصله قابل توجه نسبت به سطح کنونی بازار.

قیمت سبد نفتی اوپک نیز با کاهش ۵ دلار و ۱۹ سنت نسبت به ماه قبل به ۶۵ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید، روندی که به گفته کارشناسان ناشی از نوسان تقاضا، نگرانی‌های رشد اقتصادی جهانی و افزایش ذخایر نفتی در برخی مناطق مصرف‌کننده است.

با وجود افت قیمت، اوپک در گزارش ماه نوامبر خود پیش‌بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت خام در سال ۲۰۲۵ با رشد روزانه یک میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه همراه خواهد بود و مجموع تقاضا به ۱۰۵ میلیون و ۱۴۰ هزار بشکه در روز می‌رسد. این چشم‌انداز نشان‌دهنده حفظ نقش کلیدی اوپک در مدیریت بازار انرژی جهانی علی‌رغم نوسانات اخیر قیمت‌هاست.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه