سرخط خبرها
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد
  • اعتراف بلژیکی‌ها: بدترین رفتارها با ایران می‌شود
  • مخالفت آمریکایی‌ها با سفر ایران به آمریکا ۲ روز قبل از بازی با بلژیک
  • بن‌گویر خطاب به معاون ترامپ: هر کس به ما پشت کند زیان خواهد دید
  • مجری آرژانتینی با انتشار خبر فوت پدر مسی اخراج شد
  • اقدام خصمانه ایکس علیه معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه
  • همراهی متا با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ایران
  • ‌ عراقچی: هرگونه نقض تعهدات مندرج در تفاهم متوجه آمریکا خواهد بود
  • پیشنهاد ویژه به سه ملی‌پوش در حین جام جهانی
  • سد کرج در وضعیت خوب آبی کشور بسر می برد
  • مأموران، ملی‌پوش اسپانیایی را به کمپ راه ندادند

سهم شبه‌پول از نقدینگی کشور به ۷۴ درصد رسید؛

رشد چشمگیر سپرده‌های بانکی در سال ۱۴۰۳

طبق آمار رسمی بانک مرکزی، حجم نقدینگی ایران تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسید و سهم شبه‌پول با ثبت ۷۵۳۴ هزار میلیارد تومان، معادل ۷۴ درصد نقدینگی کل شد.

نرخ بهره بین بانکی
به گزارش خبرگزاری موج

، اخیرا بانک مرکزی گزارشی از آمار نهایی کل‌های پولی در ۱۴۰۳ را منتشر کرد که بر اساس آن، حجم نقدینگی کشور در پایان اسفندماه سال گذشته به رقم ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۲۹.۱ درصد رشد داشته است.

همچنین نرخ رشد دوازده ماهه نقدینگی در پایان سال گذشته معادل ۴.۸ درصد افزایش داشته است. به عبارتی نرخ رشد دوازده ماهه نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۲۴.۳ درصد بود که در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۹.۱ درصد رسیده است.  

همانطور گه گفته شد، براساس این آمارها، در پایان سال ۱۴۰۳، ‌ نقدینگی که شامل پول و شبه پول است ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان بود که ۲۶۳۱ همت آن را بخش پول و ۷۵۳۴.۲ همت آن را شبه پول تشکیل داده است.  

شبه پول شامل دارایی‌هایی است که پول نقد نیستند اما با توجه به نقدشوندگی بالا می‌توانند به راحتی و بدون هیچ مانعی به پول نقد تبدیل شوند. در پایان سال ۱۴۰۳ سهم شبه پول با ۷۵۳۴.۲ همت به ۷۴.۱ درصد می‌رسد که نسبت به مدت مشابه در سال قبل این گزارش (اسفند ماه ۱۴۰۲) معادل ۲۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

این شبه پول شامل، صندوق سرمایه‌گذاری بازار پول، اوراق قرضه دولتی، حساب‌های قرض الحسنه پس انداز، حساب‌های کوتاه مدت، یک ساله تا پنج ساله و حساب های متفرقه است که بیش‌ترین میزان آن مربوط به سپرده‌های سرمایه گذاری کوتاه مدت با ۲۰.۸ درصد از کل نقدینگی است.  

براین اساس سهم حساب‌های قرض الحسنه پس انداز از نقدینگی سال گذشته ۱۱.۳ درصد، سهم حساب سپرده‌های کوتاه مدت ۲۰.۸ درصد، سهم سپرده های یکساله ۱۵.۶ درصد، سهم سپرده‌های دوساله ۲.۸ درصد، سهم سپرده سه ساله ۲۰.۴ درصد، سهم سپرده چهارساله ۰.۳ درصد، سهم سپرده پنج ساله ۰.۱ درصد و سهم شبه پول متفرقه ۲.۸ درصد بوده است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه