English

افزایش حمایت هدفمند از حوزه‌های نوظهور و تقویت زیرساخت‌های کوانتومی در دانشگاه‌های کشور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از برنامه‌های جدید برای ارتقای زیرساخت‌های کوانتومی در هشت دانشگاه و دو برابر شدن حمایت مالی از پژوهش‌ها در حوزه‌های اولویت‌داری همچون کوانتوم و هوش مصنوعی خبر داد.

افزایش حمایت هدفمند از حوزه‌های نوظهور و تقویت زیرساخت‌های کوانتومی در دانشگاه‌های کشور
به گزارش خبرگزاری موج

، در جریان نشست هیات امنای بنیاد ملی علم ایران، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به رشد قابل توجه پروژه‌های پژوهشی کشور اعلام کرد در سال گذشته بیش از چهار هزار و نهصد طرح به این بنیاد ارسال شده و هزار و ششصد طرح به تصویب رسیده است. وی این افزایش مشارکت را نشانه اعتماد دانشگاهیان به سیاست‌های نوین حمایتی دانست و افزود تنها در سه ماه نخست امسال هزار و چهارصد و هشتاد و هفت طرح تحقیقاتی جدید دریافت شده و بیش از ششصد پروژه نیز تایید شده است. معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان اینکه حتی در روزهای دشوار سال، هیچ وقفه‌ای در روند حمایت‌ها و پرداخت‌ها وجود نداشت، بر تداوم فعالیت بنیاد ملی علم و بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد.

وی از افزایش چشمگیر حمایت‌ها در حوزه‌های فناوری‌های پیشرفته مانند کوانتوم، زیست‌فناوری، هوش مصنوعی و ژن‌درمانی خبر داد و گفت اعتبارات مربوط به این حوزه‌ها نسبت به قبل دو تا سه برابر بیشتر خواهد بود زیرا این رشته‌ها آینده علمی و فناورانه کشور را تعیین می‌کنند. بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، در سال جاری با نامگذاری ۱۴۰۴ به عنوان سال کوانتوم، حمایت از تربیت نیروی انسانی و گسترش آموزش در این حوزه جدی‌تر از قبل دنبال می‌شود. مقرر شده شانزده درس تخصصی کوانتوم در دوازده دانشگاه برتر کشور با حمایت مالی بنیاد ارائه شود و همچنین زیرساخت‌های آزمایشگاهی کوانتوم در هشت دانشگاه تقویت گردد. شورای راهبری کوانتوم نیز برای هدایت و برنامه‌ریزی راهبردی این حوزه تشکیل شده است.

حسین افشین افزود: در حوزه علوم انسانی سهم ویژه‌ای برای طرح‌های میان‌رشته‌ای در نظر گرفته خواهد شد تا حداقل ده درصد از پروژه‌های بنیاد به این حوزه اختصاص یابد و پیوند فناوری با علوم انسانی تقویت شود. همچنین آموزش‌ و توسعه دانش هوش مصنوعی از طریق برگزاری فراخوان‌های جدید به صورت متمرکز در بنیاد ملی علم ادامه خواهد داشت. معاون علمی رئیس‌جمهور از انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با کشورهای روسیه، چین و ترکیه خبر داد که به گسترش تبادل استاد، اجرای پروژه‌های مشترک، و تاسیس آزمایشگاه‌های بین‌المللی منجر خواهد شد. همچنین با پیشنهاد ایران شبکه‌ای از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی میان اعضای سازمان همکاری شانگهای شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به محدودیت بودجه بنیاد ملی علم در سال جاری گفت رقم تعیین شده در بودجه عمومی پاسخگوی اولویت‌های راهبردی کشور نیست و تاکنون برای تداوم فعالیت پژوهشی ششصد میلیارد تومان منابع مالی تزریق شده است. به گفته معاون علمی، بنیاد ملی علم و بنیاد ملی نخبگان به سبب ساختار هیئت امنایی، سرعت بالایی در پرداخت و تصویب طرح‌ها دارند و برنامه‌ریزی برای نیمه دوم سال نیز آغاز شده است. سرعت تصویب طرح‌های بنیاد اکنون به کمتر از یک‌ماه رسیده و سیستم امضای دیجیتال جایگزین فرایندهای کاغذی شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور تاکید کرد هدف راهبردی بنیاد ملی علم، پیشرو بودن در تحقق جهش علمی کشور است و این مسیر صرفاً با مشارکت حداکثری پژوهشگران و دانشگاه‌ها و حمایت همه‌جانبه محقق خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه