English

تا پایان مردادماه سال جاری؛

صادرات محصولات کشاورزی و غذایی کشور ۱۹ درصد رشد داشته است

سرپرست اداره‌کل پایش و تجارت خارجی سازمان تعاون روستایی ایران از رشد ۱۹ درصدی صادرات محصولات دامی، شیلاتی، کشاورزی و غذایی در پنج ماهه نخست امسال خبر داد.

صادرات محصولات کشاورزی و غذایی کشور ۱۹ درصد رشد داشته است

به گزارش خبرگزاری موج، سرپرست اداره‌کل پایش و تجارت خارجی سازمان تعاون روستایی ایران از رشد ۱۹ درصدی صادرات محصولات دامی، شیلاتی، کشاورزی و غذایی در پنج ماهه نخست امسال خبر داد که ۹۴ درصد وزن و ۸۴ درصد ارزش صادرات این محصولات نیز به ۱۵ کشور همسایه بوده است.

سید روح اله لطیفی اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه سه میلیون و ۵۳ هزار و ۲۶۷ تن محصولات شیلاتی، دامی، کشاورزی و غذایی صادر شده که نسبت به مدت مشابه، سه درصد در وزن و ۱۹ درصد در ارزش با رشد همراه بوده است.

وی افزود: از این میزان صادرات، ۲ میلیون و ۸۶۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به ۱۵ کشور همسایه بوده است.

لطیفی ادامه‌داد: در پنج ماهه نخست سال گذشته سهم همسایگان از صادرات محصولات غذایی و کشاورزی به ترتیب ۹۰ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش بوده که امسال این میزان هم در کل صادرات و هم نسبت به سهم صادراتی سال قبل به همسایگان با افزایش همراه بوده است.

وی درباره مقاصد صادراتی کالای غذایی و کشاورزی، توضیح‌داد: عراق با خرید یک میلیون و ۳۱۹ هزار تن کالای غذایی و کشاورزی به ارزش ۷۲۹ میلیون و ۶۰۷ هزار دلار، نخستین مقصد صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی ایران بود که ۴۳درصد وزن و ۳۷ درصد ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است.

سرپرست اداره‌کل پایش و تجارت خارجی سازمان تعاون روستایی ایران افزود: امارات با خرید ۲۴۰ میلیون دلار، روسیه با ۱۹۴ میلیون دلار، پاکستان با ۱۴۶.۵ میلیون دلار و افغانستان با ۱۳۱ میلیون دلار، مقاصد دوم تا پنجم صادرات محصولات کشاورزی، غذایی، دامی و شیلاتی ایران در پنج ماهه نخست امسال بودند.

وی در خصوص سایر مقاصد صادراتی به کشورهای همسایه، گفت: ترکیه با خرید ۵۵ میلیون دلار، ترکمنستان با ۳۶ میلیون دلار، جمهوری آذربایجان با ۳۲.۵ میلیون دلار، قطر با ۳۰.۵ میلیون دلار، عمان با ۲۸.۳ میلیون دلار، قزاقستان با ۲۰.۱ میلیون دلار، ارمنستان با ۱۷.۴ میلیون دلار، کویت با ۱۶.۵ میلیون دلار، بحرین با ۱.۹ میلیون دلار و عربستان با ۶ هزار دلار، مقاصد ششم تا پانزدهم صادرات محصولات یاد شده از ابتدای سال تا پایان مرداد ماه امسال بودند.

لطیفی درباره مقاصد صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی به دیگر کشورها، گفت: چین با خرید ۷۶.۳ میلیون دلار، هند با ۳۳.۷ میلیون دلار، آلمان با ۳۱.۱ میلیون دلار، ازبکستان با ۲۱.۸ میلیون دلار، قرقیزستان با ۱۱میلیون دلار، تاجیکستان با ۱۰.۶ میلیون دلار، گرجستان با ۷.۵ میلیون دلار، کانادا با ۵.۷ میلیون دلار، سومالی با ۴.۹ میلیون دلار، لبنان با چهار میلیون دلار، انگلیس با ۲.۷ میلیون دلار، بلغارستان با ۱.۶ میلیون دلار، فرانسه ۱.۵ میلیون دلار و کنیا با ۱.۶ میلیون دلار ۱۴ مقصد صادراتی محصولات کشاورزی، غذایی، دامی و شیلاتی ایران خارج از کشورهای همسایه در پنج ماهه نخست امسال بود.

وی گفت: تعاونی های روستایی با استناد به ماده ۳ اساسنامه خود می‌توانند از مرحله ماقبل تولید، برداشت، بسته بندی، بازاریابی و بازار رسانی، نقش موثری را در توسعه صادرات زنجیره ارزش، همراه با زنجیره مناسب تامین، ایفا کنند و سازمان مرکزی تعاون روستایی در تلاش است تا تعاونی های روستایی توانمندی خود را در تجارت خارجی به‌ویژه در صادرات به کشورهای همسایه و سایر کشورها ارتقا دهند و موانع صادراتی چه در حوزه فرایندی و چه در حوزه تعاملی با سایر سازمان ها برای تعاونی‌های روستایی کاهش یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه