English

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد:

اعلام شرایط اضطراری برای وضعیت آب کلانشهرمشهد

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد بیان کرد: به دلیل خشکسالی، در سه سال پیاپی و به‌ویژه سال جاری، آوردی وارد سدها نشده و مخازن سدها تقویت نشده است و بنابراین ناچار شدیم از حجم ذخیره باقیمانده سال‌های گذشته استفاده کنیم.

اعلام شرایط اضطراری برای وضعیت آب کلانشهرمشهد

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، حسین اسماعیلیان؛ مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد در خبری اعلام کرد: مشهد همچنان در شرایط اضطرار از نظر آب قرار دارد؛ برخی سدها از ظرفیت آبگیری خارج خواهند شد.

اسماعیلیان افزود: مشهد به‌طور متوسط ۵۰ درصد وابسته به منابع آب سطحی و سدها بوده و در برخی سال‌ها، ۷۵ درصد آب شهر از طریق این منابع تامین می‌شد و به دلیل اینکه در کلان‌شهرها مصرف آب بالا بوده، امکان تامین آب صرفا از طریق منابع آب زیرزمینی امکان‌پذیر نیست.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد تصریح کرد: به دلیل خشکسالی ، در سه سال پیاپی و به‌ویژه سال جاری، آوردی وارد سدها نشده و مخازن سدها تقویت نشده است و بنابراین ناچار شدیم از حجم ذخیره باقیمانده سال‌های گذشته استفاده کنیم.

وی متذکرشد: در سال گذشته جلساتی را به صورت هفتگی با آب منطقه‌ای استان داشتیم و فرض را براساس شرایط بدبینانه گذاشتیم و بر این اساس پیش‌نویس برنامه‌های اضطراری تامین آب مشهد توسط دو دستگاه تامین و به دو مرجع ستاد تامین آب استان و وزارت نیرو ارائه شد.

اسماعیلیان متذکرشد: این برنامه‌ها تصویب و تایید شده و از آبان سال گذشته در دستور کار دو شرکت قرار گرفت و براساس این برنامه نیاز آبی کلان‌شهر مشهد در زمان پیک ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه پیش‌بینی شده که با کمبود ۴۱۵۰ لیتر بر ثانیه معادل ۳۲ درصد نیاز آبی مشهد در پیک مصرف مواجه بودیم.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد همچنین تاکید کرد: برنامه‌های اضطراری برای جبران بخشی از این کمبود بود و ۱۱ پروژه با اعتباری بالغ بر ۴هزار میلیارد تومان شروع شد که طی چند ماه گذشته به تدریج این پروژه‌ها وارد مدار بهره‌برداری شده است و اگر پروژه‌ها به مدار بهره‌برداری نمی‌رسید قطعا در دو ماه گذشته مشهد دچار مشکل تامین آب می‌شد.

وی اظهارداشت: تاکنون کلان‌شهر مشهد هیچگونه قطع آب ناشی از کمبود در تامین نداشته است و کماکان در شرایط اضطرار قرار داریم. برخی سدها از ظرفیت آبگیری خارج خواهند شد و باید با جدیت هرچه بیشتر تلاش کنیم باقیمانده پروژه‌ها را طبق برنامه زمان‌بندی خود به نتیجه برسانیم.

اسماعیلیان ابرازداشت: یکی از اقدامات مهمی که صورت گرفت این بود که در گذشته ۲۲۲ روستا تحویل ما شد اما این عدد اکنون به ۳۰۰ روستا رسیده است و از ۲۲۲ روستا، ۱۴۲ روستا در تنش آبی بودند اما اکنون از بین ۳۰۰ روستا حدود ۱۱۳ روستا در تنش آبی هستند.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد اذعان داشت: اکثر روستاهایی که تحویل گرفتیم مشکل آب داشتند و روستاهای باقیمانده در حال حاضر مشکلی در تامین آب ندارند و جمعیت تحت پوشش ما به ۹۶ درصد رسیده و در ۶ ماهه دوم ۴ درصد باقیمانده را نیز تحت پوشش خود قرار خواهیم داد و تعداد روستاهایی که با تانکر به آن‌ها آب‌رسانی می‌کنیم افزایش پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: دو پروژه اضطراری برای آب مشهد انجام شده است و یک پروژه کیفیت آب در استفاده از سدها بود و پروژه مهمی برای سد دوستی اجرا شد که امکان آبگیری از سطح آب فراهم شده است و سد کارده نیز تقریبا از مدار خارج بود اما امسال وارد مدار بهره‌برداری شده است و در حال حاضر هیچگونه مشکلی در کیفیت آب شرب مشهد نداریم.

اسماعیلیان یادآورشد: در ابتدای تابستان سال جاری قرارگاه عملیاتی پایش آب مشهد تشکیل شد. این قرارگاه به صورت هفته‌ای تشکیل جلسه می‌دهد و یکی از دستور کارهایی که مستمر مورد پایش قرار می‌گیرد نحوه برخورد با مشترکین بدمصرف بوده که اقدامات خوبی نیز انجام شده است و در زمینه کارواش‌ها نیز پایش خوبی انجام شده و از نظر مدیریت مصرف آب، ساماندهی صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد گفت: مورد دیگر برخورد با دستگاه‌های اداری پرمصرف بوده که برای تعدادی از دستگاه‌ها منجر به قطع موقت انشعاب شده است و ما تعهد گرفتیم این دستگاه‌ها مصرف خود را کاهش دهند اما اگر استمرار پیدا کند اسامی آن‌ها را اعلام می‌کنیم و ۱۵ اداره بدمصرف احصا شده که انشعاب ۶ اداره از این بین قطع شده است و از امروز این ۱۵ دستگاه دعوت خواهند شد تا گزارش تکالیف خود را ارائه دهند.

وی اشاره کرد: به هتل‌هایی که بیش از میزان مجاز آب مصرف می‌کنند اخطار داده شده و در خصوص قطع انشعاب هتل‌های بدمصرف نیز اقدام خواهد شد و برای باغ‌ویلاها نیز این اقدامات را داشتیم و این مطالبه عموم مردم است و مصرف آب برج‌های ساختمانی نیز در حال پایش هستند.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد توضیح داد:  ۷۸ درصد مشترکین مشهد الگوی مصرف را رعایت می‌کنند. در حال حاضر تعداد مشترکین بدمصرف از نظر انشعاب به یک درصد رسیده، اما ۵ درصد آب مشهد را مصرف می‌کنند و در فاز اول در دو هفته گذشته به ۲۳۵ مشترک مسکونی بدمصرف اخطاریه داده شد که ۵۰ درصد آن‌ها نسبت به کاهش مصرف آب اقدام کردند و مصرف آن‌ها بیش از ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.

وی تاکید کرد: یکی از معضلات ما انشعابات غیر مجاز است و اقدامات زیادی شروع شده است و برای افرادی که باغ‌ویلای خود را در مسیر یا حریم خطوط انتقال آب احداث یا مبادرت به وضع مجدد اشتغال غیر مجاز می‌کنند حکم قلع باغ‌ویلاها صادر می‌شود.

اسماعلسان در خاتمه تصریح کرد: فاز اول در دو هفته گذشته در بلوار شاهنامه انجام شد و در خصوص انشعابات غیر مجاز در سامانه ۱۲۲ ظرف ۱۰ ماه گذشته ۲۰۰۰ گزارش به ما رسیده که ۴۸ درصد آن‌ها درست بوده و عمدتا شامل انشعابات خاص بوده و تقریبا انشعابات مسکونی وجود نداشته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه