English

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر:

۱۳ برند ما در میراث ناملموس ثبت شده است/شناسایی ظرفیت‌های گردشگری سبب برندسازی می شود

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر با تاکید بر لزوم احیای میراث ناملموس، افزود: همکاری مردم و استقبال روستاییان، نقش بسیار موثری در ثمربخش بودن اقدامات و تلاش‌های میراث فرهنگی دارد و از سوی دیگر شناسایی ظرفیت‌های گردشگری سبب ایجاد اشتغال پایدار، برندسازی و رونق اقتصادی منطقه و جذب سرمایه گذار می‌شود.

۱۳ برند ما در میراث ناملموس ثبت شده است/شناسایی ظرفیت‌های گردشگری سبب برندسازی می شود

به گزارش خبرگزاری موج همدان، ابراهیم جلیلی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر بعد از ظهر دوشنبه ۱۵ فروردین‌ماه در جمع خبرنگاران، با تاکید بر لزوم احیای میراث ناملموس، افزود: همکاری مردم و استقبال روستاییان، نقش بسیار موثری در ثمربخش بودن اقدامات و تلاش‌های میراث فرهنگی دارد و از سوی دیگر شناسایی ظرفیت‌های گردشگری سبب ایجاد اشتغال پایدار، برندسازی و رونق اقتصادی منطقه و جذب سرمایه گذار می‌شود.

جلیلی با اشاره به اینکه خدمات گردشگری یک خدمات آنی است، اظهار کرد: طی دو سال گذشته تاسیسات گردشگری و صنایع دستی بسیار متضرر شدند اما امسال اتفاقات مبارکی رخ داد و شاهد رونق گردشگری بودیم.

وی افزود: امسال بعد از سه سال بارندگی و شیوع کرونا توفیقات بسیار خوبی در خدمات رسانی به مسافران نوروزی داشتیم و با محدودیت‌هایی که به جای ممنوعیت‌ها اعمال شد، واکسیناسیون گسترده توسط دولت و همکاری دستگاه‌های اجرایی، شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها، تاسیسات گردشگری در ملایر فعال شد و چرخه اقتصادی بسیار مناسبی رقم خورد.

وی با بیان اینکه نوروز امسال حدود ‌‌۷۷۰ هزار نفر از اماکن گردشگری استان همدان بازدید کردند، گفت: سهم ملایر ۲۱ درصد از کل ‌این بازدیدها بود و حدود ۱۶۳ هزار نفر گردشگر و مسافر از اماکن گردشگری، جاذبه های طبیعی ‌و توریستی و دست ساز ملایر بازدید داشتند.‌

جلیلی با بیان اینکه ستاد اجرایی خدمات سفر در ملایر از ۵ بهمن ماه سال گذشته به طور رسمی با ۱۰ کمیته متخصصی کار خود را آغاز کرد، افزود: این ستاد در مجموع ۶۲ مصوبه کلیدی داشت و دبیرخانه ستاد به طور رسمی در موزه لطفعلیان ملایر از ۲۵ اسفندماه سال گذشته افتتاح شده و تا ۱۳ فروردین ماه سال جاری به طور شبانه‌روزی به مسافران و گردشگران خدمات رسانی کرد.

این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت های برندسازی، ادامه داد: در نوروز امسال حدود ۱۶۳ هزار مسافر و گردشگر از اماکن تاریخی تفریحی، دست‌ساز و جاذبه‌های گردشگری ملایر همچون موزه لطفعلیان، بازار سنتی، ارگ نوشیجان، بام ملایر، پارک سیفیه، دریاچه کوثر، مجموعه مینی ورلد، روستای هدف گردشگری همچون مانیزان و سدکلان ملایر بازدید داشتند 

وی با بیان اینکه رتبه اول بازدید مسافران گردشگران با حدود ۹۵ هزار نفر مختص اماکن دست ساز شهرستان بود، افزود: جاذبه‌های طبیعی گردشگری در رتبه دوم، اماکن تفریحی در رتبه سوم و اماکن تاریخی در رتبه چهارم میزان بازدید مسافران گردشگران نوروزی بودند.

رئیس میراث فرهنگی ملایر با اشاره به اینکه در ایام نوروز امسال ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر در مراکز اقامتی ملایر شامل هتل، مهمانپذیر، هتل آپارتمان، اقامت‌های بوم‌گردی و خانه مسافرها اسکان داشتند، افزود: در سطح شهرستان ملایر سه اقامتگاه ‌بوم‌گردی وجود دارد.

جلیلی به اسکان هزار و ۸۸۵ نفر در مراکز اقامتی آموزش و پرورش اشاره و خاطرنشان کرد: در طول ایام نوروز ۴۵ بازدید نظارتی از اماکن اقامتی و مراکز خدمات سفر داشتیم همچنین ۲۰۰ مورد بازرسی مشترک با حضور دستگاه‌های ذیربط از مراکز خدماتی بین راهی صورت پذیرفت.

وی با اشاره به ظرفیت های برندسازی، گفت: در تعطیلات نوروز برنامه‌های متنوع فرهنگی در قالب برنامه‌های روتین نوروزی و برنامه‌های نوروزگاه با هدف معرفی آثار و جاذبه‌های گردشگری شهرستان و حوزه میراث ناملموس و صنایع دستی با هدف برندسازی در این زمینه، شناسایی ظرفیت‌های گردشگری، احیای آداب و رسوم ایرانی- اسلامی و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و بخش‌های تابعه اجرا شد.

این مقام مسئول خطرنشان کرد: استقبال از مسافران و گردشگران در روز اول فروردین ماه در ورودی‌های شهر و اهدای بسته های تبریک سال نو، بدرقه مسافران نوروزی در ایستگاه راه آهن ملایر- مشهد، اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و هنری در اماکن تاریخی همچون برگزاری عصر شعر در موزه لطفعلیان و برپایی نمایشگاه صنایع دستی در عمارات مصدقی از جمله این برنامه‌ها بود.

رئیس میراث فرهنگی ملایر با اشاره به اینکه ۱۳ برند ما در میراث ناملموس ثبت شده است، افزود: سال گذشته پنج برند مختص شهرستان ملایر شامل فرش ازندریان، شیره ترخینه، آش ترش، آش بادمجان و حلوا مغزی نیز به ثبت ملی رسید و به عنوان برند ملی ملایر ثبت شد.

جلیلی با اشاره به اینکه تلاش کردیم در قالب برنامه‌های نوروزگاه و برپایی جشنواره ها و آیین‌های سنتی بتوانیم با ایجاد علاقمندی در مردم به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری شهرستان، ایجاد اشتغال پایدار نیز داشته باشیم، افزود: معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها در قالب این جشنواره ها، جذب گردشگر اقتصادی مناطق مختلف از جمله اهداف ما بود.

وی با اشاره به ظرفیت های برندسازی در شهرستان و برپایی جشنواره غذاهای سنتی در اقامتگاه بوم گردی شهر سامن و جشنواره سوارکاری در ارگ نوشیجان افزود: ارگ نوشیجان، قدیمی‌ترین بنای خشتی دنیاست که قابلیت ثبت جهانی دارد و ما با برگزاری جشنواره سوارکاری در محوطه این اثر تاریخی تلاش کردیم با معرفی این اثر باستانی، گام ماندگاری را در زمینه جذب گردشگر، رونق ورزش سوارکاری و ایجاد شور و نشاط اجتماعی بدون هنجارشکنی برداریم.

این مقام مسئول با تاکید بر لزوم احیای میراث ناملموس، افزود: همکاری مردم و استقبال روستاییان، نقش بسیار موثری در ثمربخش بودن اقدامات و تلاش‌های میراث فرهنگی دارد و از سوی دیگر احیای آداب و رسوم ایرانی – اسلامی و شناسایی ظرفیت‌های گردشگری سبب ایجاد اشتغال پایدار، برندسازی و رونق اقتصادی منطقه و جذب سرمایه گذار می‌شود که همه اینها جزو اولویت‌های اصلی ما در اداره میراث فرهنگی شهرستان ملایر است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه