English

برداشت انار در باغات سیروان آغاز شد:

بوی عطر برنج عنبربو مشام هر رهگذری را می‌نوازد

شهرستان سیروان از توابع استان ایلام یکی از مناطق مستعد در زمینه باغداری، کشاورزی و دامپروری است، امسال با اینکه منطقه با مشکلات کم آبی مواجه بود اما خوشبختانه برداشت محصولات آن از جمله انار در حد قابل قبولی بود.

بوی عطر برنج عنبربو مشام هر رهگذری را می‌نوازد

به گزارش خبرگزاری موج ایلام، این منطقه دارای 63 روستا می باشد که بجز چند روستای آن که کشت زارهای آنان دیم می باشد ، مابقی با استفاده از رودخانه سرابکلان و سیمره  و غیره توانستند محصولات مرغوبی تولید کنند که در سطح استان زبانزدعام و خاص است .

پائیز در منطقه سیروان به بهار تبدیل شده است، وجود باغات و کشت برنج و صیفی جات و غیره زیبایی خاصی به منطقه بخشیده است که در ایام تعطیل و یا اواخر هفته تعداد بسیار زیادی دراقصی نقاط استان را بسوی خود جلب می کند.

زیبایی منطقه در چهار فصل سال، وجود مناطق بکر و دست نیافتنی،غارهای بی نظیر، کوههای سربه فلک کشیده ، رودخانه های دائمی و مناطق باستانی  و هزاران مورد دیگر از خصوصیات شهر تاریخی سیروان است که متاسفانه هنوز آنچنان که باید و شاید به زیرساخت های آن توجه نشده است.

سیروان با داشتن منابع غنی،معادن، آب فراوان، قابلیت‌های بالای کشاورزی و دامپروری و جاذبه‌های گردشگری مستعد تبدیل به قطب گردشگری استان است واین منطقه از مستعدترین مناطق این استان در زمینه فعالیت‌های کشاورزی است چراکه وجود رودخانه‌های دائمی سیمره و سیروان و همچنین خاک و آب‌وهوای مناسب می‌تواند پشتوانه محکمی برای توسعه کشاورزی این منطقه باشد.

با ورود به سیروان و عبور از روستاهای آن بوی عطر برنج عنبربو مشام هر رهگذری را می‌نوازد و با نگاه به شالیزارهای منطقه، لذت وصف ناپذیری برای هر فردی مجسم می‌شود. برنج عنبربو برای اولین بار در مناطق مختلف شهرستان سیروان از توابع استان ایلام کاشت شد، هر چند این محصول از تولیدات محلی منطقه است ولی به‌دلیل طعم، عطر و مزه آن هم‌اکنون شهرتی جهانی دارد.

6

در سال های نه چندان دور به‌دلیل عدم وجود کود شیمیایی در منطقه و استفاده کشاورزان از کود دامی، بوی عطر این محصول حتی از فرسنگ ها به مشام می‌رسید ولی امروزه همچون گذشته نیست.در حال حاضر علاوه بر منطقه یاد شده، در شهرستان چرداول نیز برنج عنبربو کاشت می‌شود و اکثر مردم استان به دلایل مختلف از این محصول استفاده می‌کنند.

برنج عنبربو امروزه دیگر محلی نیست و نه تنها در کشور بلکه حتی آوازه جهانی هم دارد و سوغاتی است که زبانزد عام و خاص شده و مکان های محل رویش آن همچون عطاری خوش بویی است که دل هر رهگذری را می‌رباید.

به نظر می رسد که این همه تعریف برنج عنبربو مدیون آب خوش طعم و گوارای شهر تاریخی سیروان یا همان سرآبکلان امروزی و رودخانه خروشان سیمره، هوای خوب و حاصلخیزی دشت‌های بزرگ سیروان باشد که این همه خصوصیات را به‌صورت یکجا در این محصول جای داده است.

از مزارع برنج عنبربو که می‌گذریم باغات انار این منطقه چشم ما را به خود خیره کرده، چرا که به هر طرف جاده که می‌نگری باغات انبوه انار را خواهید دید که انارهای درشت قرمز رنگ بر شاخه‌های درختان،هر رهگذری را به مهمانی خود فرا می‌خواند.

باغات انار در روستاهای سرابکلان،هیوند،عرب رودبار و غیره جلوه زیبایی به منطقه بخشیده است و طعم و مزه آنها هر فرد رهگذری را به مهمانی دعوت می کنند و علاوه بر اینها قیمت منصفانه و مناسب باعث شده است که هر روزه تعداد زیادی از هم استانها را به سوی سیروان روانه کند.

1

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سیروان گفت: پیش بینى می‌شود 4 هزارو 500 تن برنج سفید در شهرستان سیروان تا پایان برداشت استحصال شود.

نورالدین فتاح‌زاده مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سیروان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج ایلام با اشاره به اینکه این منطقه یکی از شهرستانهای با استعداد برای کشت برنج است، افزود: علیرغم محدودیت ها برای کشت برنج ،کماکان از حمایت آموزشی و استفاده از نهاده های کشاورزی برخوردار شدند.

وی با بیان اینکه برداشت برنج در سطح یک هزارو 400 هکتار از اراضی سیروان در حال انجام است، اظهار داشت: آموزش برای کمبود آب به روش های به زارعی علی رغم کمبود آب، اما سطح زیر کشت کاهش پیدا نکرده است.

برنج سیروان

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سیروان با اشاره به اینکه آوازه برنج عنبر بو این منطقه در سطح ملی زبانزد عام و خاص است و هم اکنون بوی عطر آن در سراسر شهرستان نظر هر رهگذر را به خود جلب می کند، تصریح کرد: در این شهرستان چندین نوع برنج شامل عنبربو، صدری، هاشمی ، شمشیری  ارقام طارم پرمحصول مثل شفق، فجر کاشت و برداشت می شود.

فتاح زاده با بیان اینکه این محصولات علاوه بر تامین نیازهای شهرستان و استان به کرمانشاه و تهران و دیگر شهرهای کشور  نیز ارسال می‌شود، خاطرنشان کرد:کارشناسان کشاورزی منطقه برای برداشت مناسب کشاورزان تلاش های زیادی کردند و امروزه مردم روستاهای منطقه نتیجه از این تلاش ها را به عینه دیده اند.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه