English

سامانه‌های نوین تحلیل داده‌های قضایی در همایش عدالت هوشمند رونمایی شدند

در همایش عدالت هوشمند که با حضور مسئولان عالی‌رتبه قضایی و دولتی برگزار شد، از سه سامانه نوین دستگاه قضا در حوزه تحلیل داده‌های قضایی، شفاف‌سازی آراء و تسهیل دسترسی عمومی به عدالت رونمایی شد

قوه قضاییه
به گزارش خبرگزاری موج

, همایش «عدالت هوشمند» با هدف تبادل دانش، معرفی نوآوری‌ها و ارتقاء کارآمدی ساختار قضایی کشور از سوی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه برگزار شد و طی آن از سامانه‌های نوین تحلیل داده‌های قضایی و دسترسی هوشمند به آراء رونمایی شد.

این همایش با حضور حجت‌الاسلام حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه، حسین سیمایی‌صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری، محمد کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و محمد صاحب‌کار معاون راهبردی قوه قضاییه برگزار شد.

در این مراسم، سه سامانه نوین عدلیه شامل:

سامانه خودکاربری دانش‌آموختگان حقوقی برای تسهیل دسترسی عمومی به عدالت،

سامانه ملی آراء قضایی برای ارتقاء شفافیت حقوقی و دسترسی آزاد پژوهشگران،

و سامانه تحلیل نظام‌مند داده‌های قضایی با رویکرد نوآورانه در پیشگیری از جرم،

به‌صورت رسمی معرفی و رونمایی شد.

محمد کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در این همایش با تأکید بر اهمیت تحول دیجیتال در دستگاه قضا گفت: این سامانه‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، مسیر تحقق عدالت هوشمند در تراز انقلاب اسلامی را هموار می‌سازند و به ارتقاء کیفیت تصمیم‌گیری‌های قضایی کمک خواهند کرد.

در ادامه، تفاهم‌نامه همکاری میان مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد تا بستر اشتراک‌گذاری داده‌ها و آراء قضایی گمنام‌سازی‌شده برای بهره‌برداری جامعه علمی فراهم شود. بر اساس این تفاهم‌نامه، بیش از ۱۰ میلیون رأی قضایی در اختیار دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی قرار خواهد گرفت تا دسترسی به اطلاعات حقوقی در قالب حکمرانی داده‌محور و علمی تقویت شود.

معاون اول قوه قضاییه نیز در سخنان خود با اشاره به این دستاورد گفت: عدالت در عصر انقلاب هوشمند باید بر پایه داده و فناوری تعریف شود تا مردم به شکل ملموس، آثار آن را در دقت و سرعت تصمیم‌گیری‌های قضایی لمس کنند.

در پایان این رویداد، سامانه‌های رونمایی‌شده به‌طور رسمی در اختیار نهادهای مرتبط قرار گرفت و مقرر شد با حمایت فنی وزارت علوم و مرکز آمار قوه قضاییه، نسخه‌های توسعه‌یافته آن تا پایان سال جاری به مرحله بهره‌برداری کامل برسند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه