English

مهدی چمران:

تهران باید برای مواجهه با بحران‌هایی چون حمله دشمن آماده شود

رئیس شورای اسلامی شهر تهران بر برنامه‌ریزی جامع برای ساخت پناهگاه‌های شهری با بهره‌گیری از تجربه دفاع مقدس تاکید کرد:

تهران باید برای مواجهه با بحران‌هایی چون حمله دشمن آماده شود
به گزارش خبرگزاری موج

، مهدی چمران روز یکشنبه در جلسه ۳۳۱ شورای شهر تهران اظهار کرد: از معاونت خدمات شهری و ستاد مدیریت بحران خواسته‌ایم گزارشی از اقدامات اخیر ارائه دهند همچنین مقرر است در جلسات آینده، سازمان آتش‌نشانی نیز گزارش کاملی از وضعیت ایمنی و آمادگی شهر ارائه کند.

وی با اشاره به نبود پناهگاه‌های استاندارد در پایتخت افزود: متأسفانه تهران و سایر شهرهای کشور فاقد پناهگاه‌های ایمن و کارآمد هستند البته با توجه به تجربه دوران دفاع مقدس می‌توان از همان پناهگاه‌های قدیمی هم در صورت لزوم استفاده کرد.

به گفته وی، در زمان جنگ، ستادی برای ساخت پناهگاه‌ها تشکیل شده بود که من هم در آن حضور داشتم و طرح‌هایی نظیر ساخت دیواره‌های بتنی بررسی شد؛ اخیرا نیز این طرح‌ها را دوباره مرور کرده‌ام.

چمران ادامه داد: این پناهگاه‌ها شبیه سنگرهای جنگی هستند و با پیچ و مهره به هم متصل می‌شوند و ضروری است که شهرداری و سایر دستگاه‌های اجرایی روی این موضوع کار کرده و برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام دهند.

وی با اشاره به آمادگی زیرساختی برخی کشورهای دنیا اضافه کرد: در حالیکه شهر تل‌آویو تحت بمباران شدید قرار می‌گیرد، به دلیل برخورداری از پناهگاه‌های ایمن، تلفات انسانی کمی دارد، آنها به‌صورت مستمر تمرین‌های دفاع شهری انجام می‌دهند.

رییس شورای شهر تهران یادآور شد: در دوران دفاع مقدس در استان خوزستان و بویژه شهر اهواز ساخت پناهگاه آغاز شد و مردم در زمان حملات دشمن به این اماکن پناه می‌بردند.

چمران گفت: امروز اما نیازمند راه‌حل‌های مهندسی‌ شده و براساس استانداردهای روز جهانی در این خصوص هستیم؛ در بسیاری از کشورها، پناهگاه‌ها جزو الزامات ساخت‌ وساز هستند و حتی کشورهایی مانند سوئیس، پناهگاه‌هایی مقاوم در برابر تشعشعات اتمی دارند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره امکان استفاده از مترو و سوله‌های مدیریت بحران برای پناه‌گیری، ادامه داد: متروها به‌دلیل زیرزمینی بودن، پتانسیل مناسبی برای استفاده در شرایط اضطراری دارند، گرچه در مواقع حاد باید تعطیل شوند تا به‌عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار گیرند. اما سوله‌های بحران به‌دلیل کاربری ویژه و طراحی خاص، مناسب استفاده در زمان بمباران نیستند و عمدتاً برای مواقع زلزله و نگهداری تجهیزات کاربرد دارند.

رییس شورای شهر تهران یادآور شد: مترو، پارکینگ‌های طبقاتی وزارتخانه‌ها و ساختمان‌های بلند می‌توانند به‌عنوان مکان‌هایی قابل استفاده در زمان بحران‌ها مورد بررسی قرار گیرند در این راستا با شهرداری برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا جلساتی با استانداری و فرمانداری تهران برگزار کنیم و تقسیم وظایف مشخصی در این حوزه داشته باشیم.

به گفته وی، امیدواریم هیچ‌گاه نیاز به استفاده از این پناهگاه‌ها پیش نیاید، اما تجربه تاریخی ما نشان می‌دهد که همواره در معرض تهدید بوده‌ایم و باید آمادگی کامل داشته باشیم البته که معتقدیم این مسیر، پیروزی ملت ایران خواهد بود.

چمران تاکید کرد: امروز در این جلسه چهل و هفتمین صورتجلسه کمیسیون نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر تهران مورد بررسی قرار می‌گیرد همچنین وضعیت ۱۳ پلاک ثبتی از حیث باغ یا غیر باغ بودن تعیین تکلیف خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه