باحضور مسئولین برگزار شد؛
آغاز طرح «دوشنبههای ایمنی» با ورود به بازار گل امام رضا (ع) / در صورت تداوم وضعیت ناایمن، پلمپ در دستور کار خواهد بود+ فیلم
در نخستین گام از اجرای طرح جدید سازمان آتشنشانی تهران تحت عنوان «دوشنبههای ایمنی»، امروز نیروهای آتشنشانی به همراه نماینده دادستانی، مسئولان شهری و هیئت مدیره بازار، به بررسی میدانی وضعیت ایمنی بازار گل امام رضا (ع) پرداختند.

، قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران اظهار داشت: بر اساس پیشنهاد سازمان آتشنشانی و با توجه به شناسایی ۶۰ ساختمان بسیار ناایمن در شهر تهران، مقرر شد طرحی تحت عنوان "نشانههای ایمنی" روزهای دوشنبه با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط از جمله دادستانی، مدیریت شهری و سایر مسئولان اجرایی شود.
وی افزود: اجرای آزمایشی این طرح امروز در بازار گل امام رضا (ع) به عنوان بزرگترین بازار گل تهران آغاز شده است، این مجموعه در زمینی به وسعت حدود ۸ هکتار فعالیت دارد و روزانه میزبان بیش از ۶ هزار نفر است.
محمدی با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی این بازاردر هشداری بیان کرد: تراکم جمعیت بالا و عدم رعایت ضوابط ایمنی، این مجموعه را در معرض خطرات جدی قرار داده است. حادثه فقط یک بار رخ میدهد، اما میتواند فاجعهای بزرگ رقم بزند، همانطور که در بندر شهید رجایی شاهد آن بودیم.
وی با تشریح اقدامات الزامی برای ارتقای ایمنی بازار گل گفت: هیئتمدیره بازار موظف شده ظرف یک ماه دستورالعمل ایمنی را به سازمان آتشنشانی ارائه دهد. همچنین اداره برق باید با همکاری مدیریت مجموعه نسبت به اصلاح سیمکشیها و تعویض تابلوهای برق اقدام کند، چرا که بسیاری از آتشسوزیهای تهران ناشی از اتصال کابلهای فرسوده است.
محمدی خاطرنشان کرد: اداره آب و فاضلاب نیز مکلف به همکاری برای تأمین آبرسانی اضطراری است، چرا که در صورت بروز حادثه، آبرسانی با تانکر بهتنهایی پاسخگو نخواهد بود، همچنین بازار گل موظف به جذب آتشنشانان مقیم، بازآرایی چیدمان غرفهها، جمعآوری دیوارهای قابل اشتعال، و برگزاری آموزش رایگان ایمنی برای پرسنل شده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی به لزوم جلوگیری از اسکان کارگران در فضای تجاری و ممنوعیت نگهداری گازهای قابل اشتعال در محیط بازار اشاره کرد و افزود: این اقدامات ساده و کمهزینه هستند، اما میتوانند از تکرار فجایع احتمالی جلوگیری کنند. در تهران بهطور متوسط هر هفته یک حادثه فوتی در اثر استفاده غیراستاندارد از بالابرها داریم که با نظارت، استانداردسازی و نصب تلفن اضطراری در بالابرها قابل پیشگیری است.
رئیس سازمان آتشنشانی تهران خاطرنشان کرد: تجربه بازار محلاتی نشان داد با همکاری هیئت امنا و غرفهداران، میتوان به ایمنی ۵۰ تا ۶۰ درصدی رسید. اکنون زمان آن است که در بازار گل امام رضا (ع) نیز با اراده جمعی و عزم جدی، شرایط ایمنی را از وضعیت بحرانی خارج کنیم. هرگونه حادثه احتمالی، قابل پیشبینی است و مسئولان مربوطه باید پاسخگو باشند.
وی با اشاره به اهمیت این طرح گفت: هفته گذشته پیشنهادی به دادستانی تهران ارائه کردیم که بر اساس آن، با همکاری نهادهای ذیربط، بهصورت هدفمند وارد ۶۰ ساختمان و مرکز ناایمن تهران شویم. امروز نخستین روز اجرای این طرح است و با توجه به جمعیتپذیری حدود ۶ هزار نفر در بازار گل امام رضا (ع)، این مکان را به عنوان نقطه شروع انتخاب کردیم.
محمدی با بیان اینکه این بازار یکی از بزرگترین مراکز خرید و فروش گل در پایتخت است، افزود: اگرچه این مجموعه نقش مؤثری در رونق اقتصادی دارد، اما متأسفانه از نظر ایمنی در وضعیت بسیار نگرانکنندهای قرار دارد. خوشبختانه با همدلی اولیه غرفهداران و هیئتمدیره، اقدامات ایمنسازی آغاز شده اما لازم است با همکاری شهرداری و سایر دستگاهها، روند اصلاحات با سرعت بیشتری ادامه یابد.
این مقام مسئول هشدار داد: قطعاً این فرآیند باید تا پیش از پایان تابستان به سرانجام برسد. در غیر این صورت، بدون هیچ تردیدی بازار گل امام رضا (ع) تعطیل و پلمپ خواهد شد. اراده جدی مسئولان و مشارکت کسبه برای ارتقای ایمنی این مجموعه امری اجتنابناپذیر است.
وی تصریح کرد: دستورالعملهای ایمنی به طور رسمی اعلام شده و امروز نیز در حضور نماینده دادستانی و تمامی نهادهای تصمیمگیر، به غرفهداران ابلاغ گردید. امیدواریم با تداوم همکاریها، این مجموعه به زودی از فهرست اماکن ناایمن تهران خارج شود.
هشدار رئیس شورای شهر درباره خطرات ایمنی در بازار گل امام رضا
در جریان این بازدید مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران از بازار گل امام رضا (ع) با اشاره به اهمیت رعایت اصول ایمنی در این مجموعه، نسبت به احتمال وقوع حوادث ناگوار هشدار داد و خواستار همکاری جدی غرفهداران و مدیریت بازار شد.
چمران با بیان اینکه حادثه هیچگاه خبر نمیکند افزود: یک بیاحتیاطی یا یک اقدام غیرمسئولانه میتواند منجر به وقوع حادثهای بزرگ شود. اگرچه دستگاههایی چون دادستانی، شورای شهر و شهرداری همه تلاش خود را میکنند، اما بدون همراهی خود کسبه و فعالان بازار، این اقدامات به نتیجه نمیرسد.
وی با تأکید بر اینکه اولین آسیبدیدگان حوادث احتمالی، خود غرفهداران و مردم هستند، افزود: تمام اقدامات در راستای حفظ سلامت افرادی است که در این مجموعه فعالیت دارند. بنابراین انتظار میرود که خود فعالان بازار، پیشقدم در رعایت اصول ایمنی و همکاری با مسئولان باشند.
رئیس شورای شهر همچنین گفت: اگر همکاری لازم صورت نگیرد، ناچار خواهیم بود از ظرفیت قانونی دادستانی و نیروی انتظامی استفاده کنیم. اما هدف ما، پیشگیری از خطر و صیانت از جان و مال مردم است، نه برخورد قهری.
حضور امروز ما در بازار گل امام رضا (ع) اتمام حجت است / با متخلفان ایمنی برخورد قانونی خواهد شد
مهدی بابایی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: یکی از اولویتهای شورای شهر تهران، کاهش خطر و ریسک در سطح شهر است. امیدواریم با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد، شاهد تعیین تکلیف نهایی کلیه ساختمانهای ناایمن در پایتخت باشیم.
وی با اشاره به اینکه تعداد ساختمانهای بسیار ناایمن در تهران از ۱۲۹ مورد به ۶۰ ساختمان کاهش یافته، افزود: هدف ما این است که تا پایان دوره مدیریت شهری، همه این ۶۰ ساختمان نیز ایمنسازی شوند.
بابایی با انتقاد از روند کند اقدامات ایمنی در بازار گل امام رضا (ع) اظهار داشت: دستورالعملها و اخطارهای لازم طی سالهای گذشته به مسئولان این بازار ابلاغ شده، اما متأسفانه سرعت اجرای این اقدامات مطلوب نبوده و هنوز به نتیجه قابل قبول نرسیدهایم. حضور امروز ما در این مجموعه بهعنوان اتمام حجت تلقی میشود. اگر اقدامات ایمنی انجام نشود، متخلفان باید منتظر سختترین برخوردهای قانونی باشند.
وی با یادآوری تجربه تلخ حادثه آتشسوزی در یکی از انبارهای بزرگ بازار تهران تصریح کرد: در جلسهای که پس از آن حادثه در استانداری برگزار شد، اعضای هیئتامنای بازار اعلام کردند که خسارت آنچنان سنگین بود که بسیاری از کاسبان توان ادامه فعالیت نداشتند و باید بهعنوان مددجوی کمیته امداد معرفی میشدند.
عضو شورای شهر تهران در پایان تأکید کرد: پیش از آنکه خدایناکرده اتفاقی مشابه در بازار گل امام رضا (ع) رخ دهد، از همه مسئولان و غرفهداران میخواهیم ایمنی را در اولویت قرار دهند. امیدواریم با همکاری همهجانبه، شاهد اخذ تاییدیه ایمنی این بازار در آیندهای نزدیک باشیم.
اقدامات ایمنی بازار گل امام رضا (ع) رضایتبخش نیست / ایمنی، شرط اصلی ادامه فعالیت است
محمد علی الفت پور رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران با انتقاد از روند کند نوسازی و ایمنسازی بازار گل امام رضا (ع) تأکید کرد: ادامه فعالیت این مجموعه منوط به رفع ابهامات ایمنی و اجرای کامل الزامات آتشنشانی است.
وی با اشاره به جزئیات آخرین وضعیت این مجموعه گفت: در بازار گل ۱۱ سوله وجود دارد که تنها یکی از آنها نوسازیاش به پایان رسیده، اما هنوز از سوی آتشنشانی تأییدیه قطعی ایمنی آن صادر نشده است. در حالی که مجوز نوسازی صرفاً بهمنظور ارتقای ایمنی صادر شده، اما متأسفانه این هدف اصلی، عملاً در اولویت قرار نگرفته است.
رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران تصریح کرد: سه سوله دیگر نیز هماکنون در حال نوسازی هستند و همچنان ابهامات در حوزه ایمنی آنها باقیست. برای سایر سولهها هم با وجود گذشت ۶ ماه از پیگیریهای مداوم، هنوز اقدامی صورت نگرفته است. شهرداری تمام تمهیدات مورد نیاز را فراهم کرده تا مسئولان بازار بتوانند اصلاحات لازم را انجام دهند، اما پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است.
الفتپور با تأکید بر لزوم اتخاذ تصمیمات جدی، عنوان کرد: اگر مسئولان بازار نگران تعطیلی موقت برای اجرای الزامات ایمنی هستند، باید بدانند خسارت ناشی از یک تعطیلی موقت، بسیار قابلتحملتر از فاجعهای جبرانناپذیر است که ممکن است جان انسانها را تهدید کند.
وی خاطرنشان کرد: در نامهای که از سوی دادستان تهران به بنده و مجموعه شهرداری ابلاغ شده، ما مسئول شناخته شدهایم و وظیفه داریم با جدیت از وقوع حادثه پیشگیری کنیم. اگر اقدام مؤثری از سوی مدیریت بازار صورت نگیرد، تصمیم جدیتری اتخاذ خواهد شد. ما اجازه نخواهیم داد کوتاهی در این زمینه به قیمت جان شهروندان تمام شود.
هیچکس نباید از مسئولیت شانه خالی کند / ایمنی بازار گل امام رضا (ع) باید تعیینتکلیف شود
جوادی، معاون دادستان تهران درباره وضعیت ایمنی بازار گل امام رضا (ع)، گفت: هر یک از ما به جای متهمکردن دیگری، باید مسئولیتی را که بهعهدهمان گذاشته شده به نحو احسن انجام دهیم. متأسفانه شاهد تکرار سهلانگاریهایی هستیم که پیامدهای آن جبرانناپذیر است.
وی با اشاره به آتشسوزی اخیر در محدوده دادسرای ناحیه ۱۴، افزود: در آن حادثه، یک درمانگاه دچار حریق شد که متأسفانه منجر به فوت سه نفر شد. علت این حادثه، ساخت غیرمجاز یک اتاقک و نبود نظارت کافی بود؛ در حالیکه اگر مسئول مربوطه به وظیفهاش عمل میکرد، میشد از وقوع چنین فاجعهای جلوگیری کرد.
معاون دادستان تصریح کرد: مسائل ایمنی در بازار گل امام رضا (ع) باید در اولویت قرار گیرد. بارها هشدار داده شده و حتی دستورات قضایی برای پلمب مجموعه صادر شده، اما به دلیل قول مساعد مسئولان، فرصت برای اصلاح داده شد. اگر این بار نیز بیتوجهی ادامه یابد، قطعاً برخورد قاطع قضایی صورت خواهد گرفت.
جوادی با تأکید بر اینکه حفظ جان شهروندان خط قرمز دستگاه قضایی است، اظهار داشت: تکرار فجایعی همچون پلاسکو در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست. اجازه نخواهیم داد سهلانگاری برخی افراد به قیمت جان انسانها تمام شود.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیتپذیری، رعایت دستورالعملهای ایمنی و اقدام بهموقع، تنها مسیر پیشگیری از حوادث است. هیچ عذر و بهانهای پذیرفته نیست و همه باید در برابر مردم و قانون پاسخگو باشند.
ارسال نظر