English

وزیر علوم:

تاب‌آوری انسان ایرانی بر پایه هویتش حفظ شده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی به مناسبت آغاز نخستین هفته ملی تاب‌آوری ایران نوشت: انسان ایرانی در طول تاریخ با اتکای به ساز و کارهای مختلف فرهنگی، تاب‌آوری خود را بر پایه هویتش حفظ کرده است.

تاب‌آوری انسان ایرانی بر پایه هویتش حفظ شده است
به گزارش خبرگزاری موج

، حسین سیمایی صراف در این پیام که روز سه شنبه در آیین آغاز نخستین هفته ملّی تاب آوری ایران با شعار «از فرد تا فرهنگ» در دانشگاه حکیم سبزواری قرائت شد آورده است: باز شناخت و کاربست این ساز و کارهای فرهنگی در راستای افزایش تاب‌آوری از جمله اموری است که پیگیری آن در دوران کنونی برای حفظ بنیان‌های هویتی و در پی آن توسعه پایدار بسیار ضروری است.

وی ادامه داده است: ما در روزگاری زندگی می‌کنیم که هویت ملی سرزمینمان ایران عزیز در معرض چالش‌های متعددی است در جهانی که قدرت‌ها در آن، در تلاش برای ایجاد یک غلبه قدرت با اتکا به رسانه‌های خود هستند و اگر انسان ایرانی نتواند فرهنگ و عناصر فرهنگی خود را بشناسد و هویت خود را ثبات بخشد زیر سایه غلیه سایر قدرت‌ها تاب‌آوری خود را از دست می‌دهد.

وزیر علوم در این پیام آورده است: یکی از بنیادی‌ترین وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کنار بحث و گسترش نقش آفرینی در جامعه و اثربخشی در روند زندگی مردم، کاربردی و عینی کردن دانش‌ها و علوم انسانی، سودمندی در بهبود زندگی مردم و رشد و تعالی انسان است.

سیمایی صراف افزوده است: بر همین پایه بر اساس ماده پنج سند آمایش سرزمینی مبنی بر ضرورت ماموریت گرایی و تمرکز دانشگاه‌ها بر نیازها و مسایل اساسی کشور از مهر ۱۴۰۳ ماموریت ملی دانشگاهی «تاب آوری فرهنگی هویت محور» به اعتبار ظرفیت‌های بالای فرهنگی و عناصر و مولفه‌های هویت ساز فرهنگی در خراسان و غرب خراسان به دانشگاه حکیم سبزواری سپرده شد.

وی اضافه کرده است: از آن زمان تاکنون دبیرخانه‌ شکل گرفته برای پیگیری این ماموریت، گامهایی ارزنده در عرصه پرداختن به مولفه‌ها و مفاهیم بنیادین در راستای افزایش تاب‌آوری فرهنگی هویت محور برداشته است که از جمله می‌توان به روی آوردن به موضوع سلامت روان و سلامت اجتماعی جامعه با هدف ارتقا و بهبود عناصر هویت ساز فرهنگی، باز شناخت مولفه‌های هویت ساز نثر فارسی، مطالعات فرهنگی میان رشته ای تاریخ اجتماعی شیعه، واکاوی نهضت سربداران به مثابه یک پدیده هویت ساز فرهنگی، باز شناخت پدیده‌های هویت‌ساز فرهنگی به ویژه در خراسان از جمله ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای اشاره کرد.

وزیر علوم ادامه داده است: برگزاری نخستین هفته ملی تاب‌آوری ایران در اردیبهشت ۱۴۰۴ و به میزبانی دانشگاه حکیم سبزواری و به مدیریت دبیرخانه ماموریت «تاب آوری فرهنگی هویت محور» بی‌گمان حرکتی است در راستای توسعه پایدار بر پایه عناصر بنیادین فرهنگ و هویت ملی و دینی و گام ارزنده‌ای است که برای نخستین بار در ایران و هفتمین بار در سطح جهان در حال برگزاری است که باید به دست اندرکاران این ماموریت دست مریزاد گفت.

به گزارش ایرنا، نخستین هفته ملی تاب‌آوری ایران از شانزدهم تا بیست و سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار « از فرد تا فرهنگ» در دانشگاه حکیم سبزواری در چارچوب ماموریت ملی- دانشگاهی «تاب‌آوری فرهنگی هویت محور» و با هدف بازشناخت ساز و کارهای فرهنگی‌ برآمده از هویت ملی، در راستای ارتقای تاب‌آوری فردی و اجتماعی و در سطح ملی برگزار می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه